Magsjuka.?

Efter att Neo spenderat drygt en timme på förskolan i går så ringde de hem hit och berättade att Neo hade kräkts. Väl hemma så var han lika pigg som vanligt, det märktes inte på honom att han skulle vara dålig. Han lekte ute med Ida-Marie direkt vi kom hem och det var full fart precis som vanligt. Efter ett tag bad de om glass och jag hade inte hjärta att säga nej när han ändå verkade så pigg. Sedan käkade vi lunch och allt var lugnt resten utav dagen. Efter kvällsmaten var det dock kört. Då kräktes han och sedan kom det med jämna mellanrum under kvällen. Inte speciellt mycket och klockan ett på natten var sista gången.

I morse var han jättepigg. Han fick i sig blåbärssoppa och avslagen cola. När Ida-Marie bad om välling så tårades Neos ögon så jag lät honom få en flaska majsvälling då som gick i utan problem.
Vi avvaktade ett tag efter vällingen men när inget kom upp och han var jättepigg så åkte vi till lekparken. Det brukar ju aldrig vara några barn där så ingen att smitta alltså. =) Barnen lekte för fullt och jag satt på en filt och drack kaffe, hur härligt som helst. Sedan fick Neo lite mer avslagen cola och sprang iväg för att leka jaga med Ida-Marie igen och då kräktes han på nytt. Bara lite grann. Och sedan var det full fart igen.

Hemma så fortsatte leken. Vid lunch så serverade vi honom blåbärssoppa, eftersom vi inte vågade ge honom något annat. Men det gillade han inte, så vi tänkte att vi provar väl att låta honom äta en macka då. Och efter det var det kört igen. Han kräktes upp det lilla han hade i magen och somnade sedan på soffan.

Stackars liten. Jag tycker det verkar så konstigt att han inte kräktes i går efter glass och lunch? Och att han är så full av energi? Han borde kanske vila ändå, fastän han vill leka. Men det är ju bara att glömma att försöka övertala honom till något som han inte vill. Han har en vilja utav stål. Och får han inte som han vill så skriker han. Högt. Och länge. =) Nu blir det iaf bara "magsjukediet" resten utav dagen. Helt omöjligt att veta när man ska våga låta honom prova att äta mat, när det går så pass länge mellan spyorna men ändå har magsjukan inte gått över. Det kanske är något annat? Men vad? Värst blir det ikväll, när Jamie och Ida-Marie ska få välling. Förhoppningsvis somnar Neo på soffan innan vi ger dem välling, så inser han inte att han blir utan. Eller så vågar vi försöka med majsvällingen igen. Den fick han ju behålla i morse.

En annan går hela tiden och väntar in illamåendet. Jag vill inte vill inte vill inte!!! Det är så fruktansvärt vidrigt med magsjuka! Tur att det (vanligtvis) försvinner lika fort som det kommer. Jag brukar iaf känna flera timmar i förväg att det är på G, så är man lite beredd iaf. Börjar vila redan då för att spara på krafterna... ;D

Grillning är inplanerat till kvällen. Men jag vet inte om jag kan äta när Neo inte får. Det känns så jävla elakt att neka honom mat, men vi måste ju vara rädda om hans mage... Förhoppningsvis är det över nu. Och med lite tur slipper vi andra bli drabbade. Det är inplanerat att barnen ska sova hos sina farföräldrar på fredag, då jag och Janne tänkte gå ut på Bessemerfesten. Men om Neo kräks mer idag så är han inte smittfri tills dess. Fredagen känns väl inte så där superviktigt egentligen. Jag är mer orolig över att vi ska missa lördagen. Barnen ska ju få åka karusell som de tjatat om i snart ett år, köpa ballonger och så ska vi se på Filiokus Fredrik. Det vore hemskt tråkigt att missa allt. Men skulle vi vuxna bli sjuka så finns det kanske någon vänlig själ som känner för att ta med Ida och Neo ner till allt det roliga! =)

Nej, dags att kolla till mellantroll som sover på soffan. Ska försöka få i honom lite nyttigheter när han vaknar. Tur att mellantroll är rätt medgörlig att dricka äckliga saker (vätskeersättning). De andra två trollen spottar och fräser när det smakar illa, Neo är så van med sin laktulos (Som tydligen smakar "sååååå surt mamma"!) och en massa kåvepenin som smakar snusk. (x antal öroninflammationer), så han dricker fastän han rynker på näsan och fastän han gråter någon krokodiltår...

Kommentarer
Postat av: Pjanko

Stackars lite...hoppas han blir bra snart... när det gäller laktulos så är det som att dricka sirap... sött som tusan men även lika vidrigt... duktig kille som tar medicin så bra...

2010-06-02 @ 18:34:45

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback