Helgmys

Här hemma har vi nu fyra barn. Barnens kusin Jonna har spenderat natten här. Tjejerna hade myskväll igår (pojkarna var med så länge de orkade men av någon anledning så somnade de väldigt tidigt igår)
När tjejerna började lägga sig ner i soffan och deras ögonlock blev tyngre och tyngre så skickade vi dem i säng. Där låg de och fnissade och viskade i en halvtimme sedan byttes fnisset ut mot snarkningar. =)

Idag ska Ida-Marie sova hos sin mormor och pojkarna nere hos sin farmor och farfar. Jag och Janne vet inte vad vi ska göra. Funderar på en bio men vet inte om jag egentligen har någon lust med det. Tror inte att det går någon film som jag vill se just nu. Jag väntar till November NÄSTA år. Då kommer äntligen Breaking dawn. Uppdelat i 2 filmer! Något att se fram emot... ;)


Livet snurrar vidare

Onsdag idag och jag har påbörjat nedräkningen till helgen. Nog för att jag trivs på mitt jobb och gärna går dit, men Janne har ännu en ledig helg nu och det händer alldeles för sällan att vi är lediga tillsammans! Efter förra helgen, då han alltså också var ledig, kände jag mig faktiskt utvilad! Helt otroligt, minns knappt när jag kände mig utvilad sist. Fast å andra sidan, så är det väl lite så att man minns inte de bra stunderna lika bra som de sämre. Konstig man kan vara?

Snart har jag jobbat 3 månader på Vilmas. Tiden flyger fram, det kan ju aldrig bero på att vi har något att göra hela tiden? Senaste tiden har jag ägnat åt att lära mig orderarbete, affärsprogrammet  vi arbetar i (eller vad det korrekta ordet för det nu kan vara) m.m. Planen är att jag ska ta över veckoplaneringen för packeteringen, hålla koll på vad som finns i lager, vad våra kunder har beställt/kan tänkas beställa inom den närmasta tiden och försöka planera packeteringen så att vi bygger upp vårat lager samt håller 100% leveranssäkerhet. Känns lite som mitt gamla jobb, vilket jag trivs utmärkt med. Självklart är jag fortfarande med på alla andra arbetsuppgifter också, krävs lite mer tid nu i början till de nya uppgifterna bara.

Snart börjar Greys anatomy på Tv, ska glo på det tillsammans med lillasyster, sedan ska jag slänga mig i säng så jag orkar vakna på gott humör i morgon bitti när Jamie väcker mig. Han har skaffat sig den otrevliga ovanan att vakna 5-10 minuter före klockan ringer på morgonen, de sista minutrarna som känns så livsviktiga...

Great

Idag sov jag alldeles för länge. Efter att ha missat x antal sovmornar pga. att Janne har jobbat varje jäkla helg, så blev det helt galet med för mkt sömn nu. Jag känner mig bakis. Ingen trevlig känsla.

Idag har jag en massa saker på schemat. Det ska städas och sedan ska det bakas i massor! Jag är i behov utav två ugnar för tillfället. Det är ugnstiden som kommer att ta tid. Världens bästa och underbaraste mamma, dvs min mamma, har bakat bullar! Tänk vilken lyx! Annars hade jag haft bulldeg upp till armbågarna just nu.

Och varför ska det bakas och städas? Jo för att världens underbaraste NEO fyller 4 år i morgon!!! =) Tänk att jag har en 5 åring, en 4 åring och en 1 1/2 åring. Vart tar tiden vägen undrar jag? Och hur många gråa hår döljer sig under min svarta hårfärg undrar jag också ibland. Jag tror man åldras 5 år på en kvart när två ungar är i trotsåldern och skriker rakt ut samtidigt som den tredje är sjuk och vill ha uppmärksamhet ;)

Morgonrus

Lördag morgon på Kapellgatan innebär en hel del tok och trams. Högljuda barn som skrattande springer 1000 varv runt runt runt i hela huset. Jag vill gärna vakna till liv genom att få dricka kaffe och läsa tidningen och lösa korsordet + sudokun i slutet av tidningen. Det går så där för mig kan jag tala om. Mitt kaffe är för tillfället ljummet och sudoku blir lite knepigt när man tappar koncentrationen 10 ggr per minut. Så jag tog en "paus" här istället. Inte för att det går så bra heller. Pojkarna leker något som förmodligen heter "springer du inte lika fort som mig så åker du på stryk och så skrattar vi medan vi slåss" och Ida-Marie sitter och sjunger för sig själv medan hon pysslar.

Det får vara hur kaotiskt det vill här hemma. Jag älskar lördagsmornar. Ingen stress. Vi ska mysa här hemma hela förmiddagen utan något speciellt att göra. På eftermiddagen ska vi fira min lillasyster som fyller 20 i veckan. Om man har en lillasyster som är 20 år, är det då man borde inse att man kanske är lite gammal...?


Det enda trista denna helg är att Neo har öroninflammation...-igen. Värken är borta nu när han har fått medicin. Men medicinen ska i honom 3 ggr per dag och Neo har gått från att snällt ta medicin till att blåvägra. Det innebär att jag tre gånger om dagen lär övertala honom till att ta medicin. Och hitta på någon god muta att skölja ner eländet med så han blir av med smaken så fort som möjligt. Förrutom problem med örat så har han fått slemhosta nu också. Så illa att han kräktes två gånger under natten. En gång i min hand. Härligt med barn eller hur? ;)

Söndagsplaner

Jag och Janne har nyss lovat barnen en resa till Tomteland i November. (- Jamie som är för liten).
Ida-Marie och Neo blev överlyckliga. Det var lite kallt och en väldigt lång dag förra året när vi var där, men nu vet jag vad som väntar plus att vi tar egen bil och kan avsluta dagen när vi vill =)

Idag ska Ida-Marie på födelsedagskalas hos en av bästa dagiskompisarna. Vi andra tänkte åka en vända. En liten biltur en söndag eftermiddag. ;)