Grattis

Det känns bra att det är den sista februari idag. I morgon är det mars och förhoppningsvis den månaden som livet kommer att flyta på för familjen Lundberg. Jag fick åka och hämta Jamie på förskolan i morse. Prickarna i hans ansikte var inte ok. (jag är ju av en annan åsikt, att det är läkt annars hade jag inte lämnat honom där men men), åkte till BVC för att få det bekräftat vad sjutton det är. Men fick jag det? Nej det gick inte att avgöra och inget förslag om provtagning. Jag orkade inte mer då. Jag sket i. Jag tog mitt troll och åkte. Kämpade mot tårarna i bilen på väg hem. Jag bryter ihop fullständigt. Sedan skiter jag just nu i att det finns andra som har det tusen gånger värre, det är inte så att jag tycker synd om oss för att vi/barnen är lite småsjuka hela tiden, det är mitt psyke som inte orkar mera. Försöka fixa barnvakter så att jag ska kunna jobba för att få någon jäkla lön någon gång. Planerar jobbet hemifrån samtidigt som jag torkar kräks, sköter hemmet, leker med barnen, gör ditt och datt. Jag pallar inte en hel månad i sträck utav det här. Just nu önskar jag bara att någon ville komma och ta över.

Sjukskrivning

Min älskling halkade igår på jobbet, vred om foten och satte sig på den i fallet. Låter härligt eller hur? Det blev ett besök på akuten för röntgen. Det var inget brutet som tur är, hans arbetsskor räddade foten. Men en rejäl stukning har han åkt på och är sjukskriven och går med kryckor. Mitt stackars hjärta <3

Sitter nu och funderar på förskoleregler när en förälder är sjukskriven, har barnen rätt att vistas på förskolan under min arbetstid då? Eller finns det någon fin fin regel som sätter sig emot det? Ingenting kan förvåna mig just nu, fler motgångar är precis vad vi behöver i den här familjen.

Planen idag är att åka in till Sandviken för att hämta hem vår bil som blev kvar där då Janne fick skjuts hem av en arbetskollega efter akuten. I morgon är det tänkt att jag ska storhandla inne i Sandviken, hade ju varit toppen att få det gjort idag då jag ändå är där. Men Janne kan inte ta hand om barnen själv, jag pallar inte ta med barn för att storhandla och barnvakt orkar jag inte ens försöka leta. Alla andra jobbar ju också. Känns som att vi är i behov av alldeles för mycket barnvakt just nu, så man skäms snart för att fråga liksom. Lillasyster är ledig i morgon eftermiddag, hon skulle ha varit barnvakt då för jag och Janne hade tänkt åka och storhandla tillsammans. Nu ändras nog planen till att jag, Alex och Jamie åker för att handla och Janne stannar hemma med Ida och Neo. De två klättrar/springer inte runt i hela huset på samma sätt som Jamie. Lite svårt för Janne att hinna med Jamies tempo just nu ;)

Sedan måste jag ju in till Biltema också. Tror inte att jag hinner med både det och storhandling i morgon. Hade tänkt åka idag, men åter samma problem. Jag kan ju inte ta med mig Jamie för att handla presenter till honom. Även om han inte förstår riktigt vad jag handlar så känns det helt fel. Någon som ska till Biltema och vill shoppa loss till mig?

Nej. Lite mer kaffe nu och så hoppas jag på att alla små problem löser sig under dagen. Ingen idé att grubbla för mycket för då blir jag snart knäpp. Ligger på bristningsgränsen efter den senaste månaden känner jag.

Lördag morgon

Frukostdags här hemma. Jamie släpade in alla i köket och öppna skafferiet, då vet vi att det är dags att plocka fram frukosten.

Idag har vi inga som helst planer. Kanske dags för ett ryck här hemma, städa av lite och fixa lite tvätt? Man lär ju försöka under helgerna. Orkar inte mycket under veckorna direkt. Men det kanske blir mindre stressfullt på jobbet nu för mig, nu är det bestämt att jag ska sköta order&inköp på 50%. Det känns bra att ha det klart, så vet jag att jag inte måste stressa för att få något gjort.

Jag vill åka in till Biltema och köpa Jamies cykel idag. Men eftersom vi köper en varsin present även åt de barn som inte fyller år, så känns det inte så smart att åka till Biltema tillsammans med alla barnen. Jag får nog ge mig till tåls och blåsa in under veckan, efter jobbet. Eller så kanske jag hinner in innan Janne sticker och jobbar ikväll? Vore ju mycket fint att ha cykeln hemma, så jag (Janne) hinner sätta ihop den tills på torsdag också.

Nej, lite mer kaffe nu innan jag ska tvinga alla mina små lortgrisar att ta en dusch. Det kan bli roligt, med tanke på att alla tre förtillfället anser att det är rena döden att duscha. Allvarligt, man dör om man får vatten över huvudet.

Varför inte?

Varför skulle det räcka med att barnen får magsjuka en gång? Här hemma kör vi 3 ggr var på en månad. Neo har varit magsjuk 3 ggr, Ida-Marie 2 ggr, Jamie 3 ggr. Under Februari. Så idag är jag hemma med vård av barn. Igen.
Försäkringskassan kommer snart att tvivla när vi ansöker om vab. Herregud. Lönen nästa månad ser jag inte fram emot att få. Det kommer inte att bli något kvar. Synd att vi har en massa extra utgifter den här månaden också. Blä.

Jamie fyller 2 år nästa vecka. Liten blir stor. <3 Med allt jobbande och vabbande den senaste tiden har vi inte hunnit köpa present till honom än. Planen är att jag ska åka i väg nu i helgen. Måste bara hitta barnvakt. Janne jobbar hela helgen. Nästa vecka ska jag baka. Hoppas att jag har ork till det efter jobbet bara.

Misstänker att Jamie har svinkoppor. Han har något liknande runt munnen. Munsår eller svinkoppor? Hur ska jag veta. Måste kolla upp det där. Är det svinkoppor så får han inte vara på dagis i morgon heller eftersom det är så smittsamt. Snart ger jag upp. Det kanske är meningen att jag ska vara hemmafru. Barnen verkar ju vara av den åsikten iaf, haha ;)

Lilla Jamie

Jamie vaknade till strax före nio i söndags kväll. Jag tog upp honom och märkte att han hade ont någonstans. När vi kom in i vardagsrummet så förstod jag att han skulle kräkas. Världens kaskadspya, över golv, element och mina gardiner (?). Stackars älskade lilla hjärtat, det var första gången han kräktes så han förstod inte alls vad som hände.

Det var alltså tredje gången på tre veckor som Jamie blev drabbad av magsjuka.
Janne fick boka in en tid på bvc/hc igår för att kolla upp grabben, man blir ju orolig. En snabbsänka togs samt koll av vita blodkroppar, temp. och vikt kollades också och allt var OK. Vikten lite nedåt men vad kan man vänta sig efter tre mardrömsveckor. Han ska tillbaka till BVC för sin tvåårskontroll den 11:e mars, då hoppas vi på finare vikt.

Skulle Jamie bli dålig igen så görs ytterligare undersökningar. Men det kommer inte att hända. För det får inte hända...

Före och efter

Köket före. (Jamie undrar vad mamma gör, stör medan han kollar på "Mysteriet på Greveholm")

Köket efter.

Den lilla klockan

Väggord

Lite kvar att fixa i köket. Måla bakom skåpluckor och så har vi en fondvägg (ser ut som tegel) som ska göras om.

Lördag

Härliga -28 grader var det här hemma när Janne klev upp med barnen i morse. När de väckte mig låg det på -24 grader. Underbart!

Ikväll ska barnen sova borta. Jamie hos sin faster och Ida-Marie och Neo hos mormor och morfar. Några vänner till oss kommer hit på middag och spel. Det fungerar inte så bra att ha spelkväll här hemma om barnen är med. De blir så speedade när vi får besök så de skulle hänga i taklampan fram till en 12 på natten om de var hemma. =) Så de får ha lördagsmys med faster/morföräldrar istället.

Jamie är otroligt duktig på att prata, men ibland förstår jag inte riktigt hans tankar. Vid frukostbordet började han ropa: Mamma mamma mamma mamma mamma mamma! Titta bajs!

Sedan pekade han på en hög som han byggt med sina brödkanter.

En enorm klocka, väggord och no more kräksjuka

Nu är Jamies mage bra igen. De får stanna hemma i morgon också alla barnen, så att alla magsjukebakterier hinner försvinna. Sedan hoppas jag att vi slipper se till den där magsjukan på väldigt länge.

Fick min (vår) fina klocka idag! Den täcker större delen av ena väggen i köket. Enorm. Mycket bra. Då kan jag alltid se vad klockan är fast jag inte använder mina glasögon. Fick även det enda väggordet idag Home is where the heart is. Väldigt fint.

Känner mig lite trött och slö idag. Både igår och idag var det otroligt svårt att vakna när klockan ringde. Måste bero på att jag vet att iskyla väntar mig så fort jag lämnar sängen. -22 grader var det i morse. Fruktansvärt. Jag blev som alltid mycket glad när bilen startade. Jag tror att det här är första vintern som vi inte fått köpa nytt bilbatteri till någon bil. *peppar peppar*

Nu ska jag mysa ner mig i soffan under minst två filtar med två barn och inte frysa ett dugg!!


Välkommen tillbaka då eller?

Både till iskylan och till magsjukan (?).

Jamies fröken ringde mig igår runt lunch, då var han fruktansvärt dålig i magen igen. Det var bara att sticka och hämta hem alla tre barnen, lämna in dem hos Janne som precis hade vaknat och sedan tillbaka till jobbet för min del.
Jag hatar när magsjukan tar om! Efter en vecka!! Släpp taget. Man borde bli immun mot magsjuka när man haft det. Iaf för under en längre tid. Får se om Ida-Maries magsjuka också tar om då, båda pojkarna har ju råkat ut för det nu.

Och iskylan! Herregud. Vi har pannan på nu och det var ändå 17 grader inne när jag vaknade. Igår hade vi inte pannan på (luftvärmepump) och då var det 14 grader inne när Janne vaknade, haha.
-22 grader är det uppe på Kapellgatan idag. Sinnessjukt kallt. Vill-inte-sätta-näsan-utanför-dörren-kallt-och-jag-tror-att-det-är-dags-att-sluta-röka-kallt!

Tapetseringen är förresten klar i köket nu! Vi gjorde det sista i söndags kväll och då fick jag äran att tapetsera runt dörren in till köket. Dörren som har hörnväggar både till höger och vänster. Jag trodde att jag skulle bli galen. Hade god lust att slita ner tapeterna x antal ggr... Men nu sitter de där! Nu ska det upp med lite saker på väggarna, så fort de levereras... ;) Och så ska vi köpa färg och måla bakom skåpluckorna. Sedan så. Nytt golv och nytt köksbord hade också varit trevligt, men det får bli en annan gång... ;D

Paus

Janne får lov att ta en paus i tapetseringen, vi ska på kalas nu på eftermiddagen. Men direkt vi kommer hem så får han lov att sätta fart igen. ;) Jag hjälpte faktiskt till i fredags kväll, 2 hela våder fick jag upp innan det var dags att ge upp för kvällen. Lite klurigt att lyckas skära tapeten längs taket när det inte fanns någon list där och eftersom jag var tvungen att stå på tå. Men annars inga problem. Har Janne tur så kan det hända att jag hjälper till ikväll också =)

Förrutom väggklockan som jag har klickat hem så hittade jag lite väggord idag också. Ett som är ett recept på kladdkaka som jag vill ha på skafferidörren och den andra lyder: Home is where the heart is. Förhoppningsvis blir det lika bra som jag föreställer mig att det ska bli. Men jag är lite kass på det här med inredning så man vet aldrig. 50% chans att det blir bra, 50% chans att det blir kasst! ;D

Rust

Janne var in på happy homes igår och köpte några tapetrullar på rean. 49 kr/rullen, som hittat! Så nu blir det rust av köket, äntligen. Janne tapetserar för tillfället, medan jag shoppar på internet, dricker en öl och äter chips.

Jag är tyvärr inte mkt till hjälp när det gäller tapetsering, för kort tålamod och så är jag för kort i rocken också! Så jag har letat efter en väggklocka. Det var inte helt enkelt. Det enda krav jag hade var att den skulle vara vit och minst 50 cm i diameter, utan att behöva punga ut med tusenlappar. Efter en stunds letande så fann jag precis vad jag sökte. Den levereras inom 24 timmar. Synd att det är fredag idag då.

Nu är det fruktansvärt kallt här inne. Janne plockade ju bort eluttag och då stängde han ju av värmepumpen! Jädrar. Tycker han att jag ska frysa ihjäl?!

Nej förlåt Janne, jag ska sluta dryga mig nu. Du är super duktig som fixar och donar med allt som jag inte kan. Jag har sådan himla tur som fann dig, som älskar mig trots alla mina fel och brister! Älskar dig!

Magsjuka

Magsjukan är tillbaka. Ida-Marie har sprungit på toa hela natten, Neo började nu på morgonen och Jamie en stund efter Neo. Jag har torkat bajs hela morgonen. Herregud. Men det är väl lika bra att alla tre är sjuka samtidigt om vi nu måste drabbas av denna hemska sjukdom, igen!

Jag känner mig rätt utsatt för tillfället. Känns som att det är rätt kört för min del när jag vårdar tre magsjuka barn. Spritar händerna hela tiden, jag kommer att torka ut. Men jag hoppas fortfarande på att slippa undan!

Alltid samma kaos när magsjukan kommer. Ringa jobb och förskola och tala om att vi inte kommer, ta hand om barnen, kontakta jobbet igen och se till att någon fixar mitt jobb som måste göras under dagen, hitta någon som kan sticka till affären och handla hem det vanliga, coca-cola, blåbärssoppa, skorpor och äpplen. Som tur var så var mamma ledig nu på förmiddagen, tack för det mamma! <3

Nu har barnens magar varit lugna ett tag. En andpaus eller är det över?

Utomhuslek i bilder

Ida-Marie och Neo åker stjärtlapp borta i backen i slutet av vår gata

Uppe på våran gata

Barnens snökoja

Jamie skottar tills att han ramlar

Söndagsfix

Idag är solen äntligen framme...den enda nackdelen är att allt damm och alla kladdiga fönsterrutor syns så tydligt! Jag fick ett ryck och började städa. Alla små kladdiga handavtryck är nu utplånad för den här gången. Nu finns det bara lite dammråttor som smyger omkring, de får smyga ett tag till. Känns lite halvtaskigt att dra fram dammsugaren när Janne fortfarande sover.

Det finns visserligen en del handavtryck kvar, men för att jag ska få bort dem så behöver jag tapetrullar. Till typ alla rum i hela huset. Känns bäst att avvakta med den rusten tills att barnen är lite äldre och lite mindre kladdiga.

Barnen käkar lite frukt nu. Passade på att fylla upp frukförrådet igår och Jamie körde en glädjedans när han såg all frukt hemma.
Funderar på om vi ska gå ut i solen och leka lite. Bara det att vi har så sinnessjukt mycket snö på tomten så vi kan knappt leka där. Jamie försvinner direkt i snön och de andra två fastnar överallt.

Nu fick Neo för sig att han ska damma. Så nu står valet mellan barnarbete eller utelek. Svårt val.

Lördag

Jag lämnade barnen hos mamma och pappa och drog in till Sandviken för att handla hem mat. Gjorde en chockerande upptäckt. Nog för att jag är medveten om att man spar in pengar på att storhanda... Men nu köpte jag mat till 17 måltider (jag skrev en matlista först) plus att jag köpte storpack välling, blöjor och lite annat, typ frukt & grönsaker och lite muggar till barnen. 1300 kr. Vi brukar annars gå på affäre varje dag och betalar oftast runt 300 kr dagen. Sjukt! Nu ska jag lägga av mer latandet och fortsätta med storhandlingen.

Lite svårt att komma på maträtter bara. Känns som att vi äter samma saker jämt.

Så nu vill jag ha recept!! Enkla maträtter, det får inte ta timmar att laga till. Gärna någon fisk som barnen faktiskt kan tänkas äta...? Känns trist med fiskpinnar. ;)

Så kom igen nu! Kommentera med lite recept! Vardagsmat som "lyxmat", jag är i desperat behov av inspiration!

God morgon...

Sovmorgon idag. Till 6.45 typ. Sorgligt.

Sitter och käkar frukost först nu, här hemma stressar vi inte i onödan på en lördagsmorgon. Det är soffmys som gäller tills att vi är pigga nog att röra oss mot köket. Jamie har visserligen inga som helst problem på morgonen, när han har slagit upp ögonen så börjar han att studsa direkt! Men vi andra stapplar oss fram, trötta och ljusskygga.

För dagen har vi inga som helst planer. Det är kallt ute igen så jag vet inte om jag har någon lust att leka ute. Det är lite svårt också, med tre barn som aldrig vill leka samma sak. En ska rymma, en ska åka pulka bort i backen och en ska bygga snökoja. Ingen av dem får gå utanför staketet själv. Man skulle ju kunna tro att det var lugn trafik här uppe hos oss, men det är alldeles för ofta som det kommer bilar susande förbi.

Kanske man ska orka med en promenad? Saken är ju den att jag får släpa både vagn och pulka/pulkor...tröttsamt. Men kanske vi kan få med Janne innan han ska till jobbet?

Utvecklingssamtal och tillsvidaretjänst

I morgon ska vi ha något så roligt som utvecklingssamtal på jobbet. =) Sätta lite personliga mål för framtiden m.m. Det är även i morgon som jag skriver på papperna för en tillsvidaretjänst. Äntligen!

Här hemma väntar vi på mat. Jag blev sugen på fransk potatisgratäng med köttfärs i och det tar ju en stund i ugn. Barnen stupar väl i säng efter maten. Man blir visst lite trött av att springa och busa hela dagarna. Konstigt.

I morgon äntligen fredag! Janne är ledig! Åtminstone fredag kväll sedan jobbar han tyvärr resten av helgen. Men vi får en kväll iaf. Sedan är han ledig 2 helger på raken och de har vi bokat upp redan. Det blir dop, 30 års fest, dubbelkalas och middagsbjudning med vänner! Massor att se fram emot.

Vad är det där? En gris? En hund?

Jamie har ännu en gång fått tag på tuschpennor och målat sina armar i olika, enligt honom vackra, färger.

Jag: Jamie, är du en gris?
Jamie: Nä int glis! Voff voff!


Sedan börjar han krypa runt på golvet och skälla.

Tuschpennor som inte går bort med vatten (eller tvål!) borde förbjudas. De ska slängas här hemma. Jag hade precis lyckats få bort så gott som all tusch från lillens armar när han i morse hittade en ny penna! Jag vågar inte ens kolla väggarna här hemma, vi har väl en del nya grottmålningar nu misstänker jag.

Saken är den att jag vaknade med världens förkylning och tyckte att jag kunde få ligga och slumra på soffan i en halvtimme. Då passar han på såklart Jamie, att göra de där hyssen som inte hörs.

De andra två brukar vara snabba och skvallra, om de själva inte är med på hyssen, men i morse svek de mig.

Magsjukan har åtminstone för tillfället, lämnat kapellgatan. Den gjorde en blixtvisit även denna gång, tack för det. Men jag ska väl inte ropa hej riktigt än då Neo faktiskt smittar ännu. Men det är skönt för barnens skulle när de slipper kräkas oavbrutet i nästan ett dygn. De senaste magsjukorna här hemma har varit väldigt milda. En kräka per magsjuka ungefär och inga som helst tecken från barnen att de skulle vara trötta eller sjuka. Så det tackar vi för.

Nu hoppas jag bara att jag inte blir sämre i min förkylning så att jag kan gå till jobbet i morgon.