Helgen närmar sig..

..bara en arbetsdag kvar! Synd att jag ska tillbringa den med att färdigställa inventeringen. Alltid lika upplyftande att räkna kartonger m.m. 

Igår tatuerade jag in barnens namn på mina handleder. Valde ett ganska snirkligt typsnitt, ser ut som att någon skrivit barnens namn lite slarvigt. (snyggt slarvigt givetvis ;) )
På högra handleden har jag Ida-Marie och ett litet hjärta, på vänstra Jamie och Neo. Stundvis så strålade smärtan upp längs hela armen, men överlag så gjorde det inte alls så ont som jag hade förväntat mig. Värsta stället att skaffa en tatuering på hittills var det dock. =) Bjuder inte på några bilder, kan ev. komma när de har läkt. ;)

Jag har lite beslutsångest för vad jag ska tillbringa kvällen med, Idol? Vampire diaries? SOVA? läsa?
Första steget lär ju iaf bli att övertala Ida-Marie om att det är dags att sova. Neo gick och lade sig själv idag, en puss och en kram ville han ha, sedan hann han somna medan jag satt bredvid Jamies säng. Skönt med en enkel nattning efter en massa bråk här hemma på eftermiddagen. Neo är inte att leka med när han är övertrött! Tur att alla barnen får helg efter dagis i morgon...

Full rulle

Idag har det varit full fart. (Barnens förskola var stängd idag så jag har tagit ut komp hela dagen.) Storasyster undrade om vi ville följa med och bada idag så det gjorde vi. Barnen gjorde av med mycket energi på badhallen, det märktes vid kvällsmaten. Jag har aldrig sett alla tre äta så mycket på samma gång! Jamie slickade till och med ren sin tallrik efteråt. Mycket bra att han åt så bra, bordsskicket kan ju diskuteras däremot ;) Sedan somnade han på 7 minuter.

Resten utav den kommande tiden fortsätter likadant. Janne jobbar de flesta helger, de få helger han är ledig är det något bokat. Hopplöst om man känner för att vara spontan någon helg. Går icke just nu.
Barnen bestämde här om dagen att vi ska fira Halloween (stavning?) i år också. De ska spöka (vet inte om de fått detta från TV eller???) och så skulle mormor och morfar samt moster bjudas hem på spökfest. Det är först i november, men det var väl lika bra att boka in när man väl hittade ett ledigt datum! =) Frågan är bara hur stora krav barnen kan tänkas ha på sina utklädnader...?

Har tokhatat min mobil en stund under kvällen. "varför i helvete går det inte att skicka sms?!"
Sedan provade jag att ringa och direkt kom en röst från 3 som informerade mig om att jag överskridit gränsen denna månad. (kostnadskontroll). Aj då. Redan. Så förvänta er inga samtal eller sms från min förrän den 1:a oktober!! :-)


Lördag

Nu är Ida-Marie uppe hos sin moster och sina kusiner, hon ska tillbringa natten där och småtjejerna är överlyckliga. Ida-Marie har väntat hela dagen och Jonna hade tydligen varit likadan där hemma. Pojkarna får spendera natten nere hos sin farmor och farfar. Och vad ska då vi göra som kräver barnvakt?

Jo janne ska ut med sin bror och jag ska ut med en tjejkompis från Gävle som kommer hit. Synd bara att hon dyker upp runt halv sju. Klockan är nu 10 ö 4... Det blir en hel del spotify för mig här i min ensamhet och kanske jag smakar på flaskan Lord Sinclair som står och dammar i kylen??? ;)

Förmodligen blir det utgång på Depå ikväll. Jag ska inte lova för mycket, det brukar alltid sluta med skallebang och tidig hemgång för mig. Får se om jag är bättre på det där med varannan vatten ikväll. Wish me luck! ;-)

Helg

Äntligen helg! Synd bara att när jag blir ledig så börjar Janne att jobba. Ska ändå försöka vila upp mig, det kan behövas inför veckan som kommer...då vi kommer att ha tusen saker att göra på jobbet. Måndagen innebär en hel del packande för att färdigställa ordrar plus att vi ska hinna städa av ordentligt inför invigningen på tisdag! Efter invigningen ska vi åka ut till Högbo för middag och övernattning. Självklart så jobbar Janne även då, så jag har fått fixa med barnvakt. Lillasyster fick ställa upp igen. Kör ihop sig lite med tanke på att hon kommer att börja sin praktik på måndag, nere på mitt jobb... :-) Men det löser sig!

Vi har inga som helst planer för helgen. Finns väl en del att pyssla med här hemma, samtidigt som barnen vill bli aktiverade för att inte bli helt galna. Regnkläderna blev kvar på förskolan så utomhus lek är bara att glömma denna helg verkar det som. Typiskt. Om regnet håller sig borta så kan vi leka ute lite iaf, tills att de blir blöta och vi lär gå in och byta om.

Nu blir det iaf lite mer kaffe för min del!

Beautiful blogger award

 

Okej, fick ett bloggpris av Weronika! Tack för det ;) Ingår här att man ska dela med sig utav sju saker som mina läsare ev. inte vet om mig. Jag ska göra mitt bästa för att komma på något.

1. När jag blir riktigt nervös så hoppar mina ben/skakar mina händer, så pass mycket att jag är tvungen att hålla fast dem.

2. När jag var liten förlorade ett par av mamma och pappas vänner en dotter i cancer, vilket resulterade i att jag fick någon slags dödsångest och kunde inte sova borta förrän jag var riktigt gammal, då jag låg och oroade mig på kvällarna och nätterna för vad som skulle kunna hända.

3. Jag gick aldrig på dagis som liten. De gånger mina föräldrar hade behov utav barnpassning så var jag hos min mormor. Mormor pratade finska med mig och jag lärde mig det. Idag kommer jag inte ihåg ett enda ord finska (förrutom de där orden som typ alla kan).

4. När jag blir utsatt för stark stress under en längre tid får jag "ögon tics".

5. Jag är utbildad behandlingsassistent inom missbruks- och kriminalvård. Har dock aldrig arbetet med det.

6. Om jag läser en riktigt bra bok och har möjlighet att läsa ostört, så kan jag läsa ut den på en dag.

7. När jag är ensam hemma på kvällarna är jag mer rädd för varulvar och zombies än att någon människa ska bryta sig in.

7 personer skulle man skicka detta blogpris vidare till...jag har inte direkt någon koll på vem som läser här regelbundet. Men men, vi kör !

Malin (som ett sista desperat försök till att få dig att återuppta ditt bloggande!!) =)

Syster Alex, du sa något om någon ny blogg som jag inte fått adressen till?!

Johanna, Gabriella, Anna, Maria, Erica.


Härliga lördag

Idag vaknade alla barnen samtidigt. Klockan sju tror jag att det var. Värsta sovmorgonen. Så skönt att slippa bli väckt av väckarklockan 5.30!

Jag skulle visserligen inte ha tagit skada av att få sova ut på helgen. Men eftersom Janne jobbar så många helger så är någon längre sovmorgon mycket ovanlig. Nåja, det är iaf skönt att få stöka omkring hemma på morgonen, utan någon som helst stress och med en massa kaffe. =)

Ska stöka vidare nu medan Jamie sover middag. Jag lär passa på då om jag vill få något gjort, Jamie har en förmåga att hålla mig strängt sysselsatt när han är vaken ;)

Den eviga vardagen

I morgon är det slut på Jannes ledighet och då börjas det med dagislämningar och hämtningar igen. Det är sinnesjukt vad svårt det är att få liv i barnen på morgonen!! Jamie är värst. Jag lyfter till slut upp honom för att jag tror att han kommer att vakna då, men nej då, han snarkar bara vidare i min famn. När han väl har slagit upp ögonen så är det full fart. Värre med de andra två, de kurar ner sig i soffan med täcken, kuddar och nallar och ser ut som att de ätit en varsin citron. Väl framme på dagis så blir det fart. Numera hinner jag knappt ta av Jamie ytterkläderna innan han vill in och leka. (Eller det kanske är frukten som de får tidigt på morgonen som lockar mest för vårat lilla matvrak?)

Skönt för barnen att få komma till dagis i morgon, att få leka med kompisarna igen. Här hemma blir de nog lätt uttråkade tyvärr. Neo och Jamie har börjat leka jättemycket tillsammans den senaste veckan. Deras lekar går ut på att springa runt, runt, hoppa, slåss och brottas på golvet, medan de skrattar för fullt. Pojkar! ;) När Neo börjar bli trött springer Jamie fram till honom och tar hans hand och ropar; KOM!

Ida-Marie är oftast lite lugnare, även om hon verkligen kan hon också! Men hon lockas lite mer av pyssel, spel, film och lek med sina älskade små hus/slott/dockskåp med tillhörande dockor och figurer.

Som sagt, i morgon blir det en tidig morgon, så jag gör nog bäst i att gå och lägga mig nu. Livsfarligt att snooza på en dagis morgon!

Lördags sysselsättning

När jag vaknade i morse (nåja, klockan 12), så var Janne redan uppe och fixade kaffe. Tror inte att det har hänt någonsin att han klivit upp före mig?! Jag var iofs dödligt sjuk, är fortfarande sjuk, men just nu känns det inte lika illa som i natt och i morse.
Vi segade lite här hemma. Käkade frukost/lunch (FRUNCH kanske? ;-)  ) sedan åkte vi för att hämta hem alla barnen! Jamie var överlycklig nere på Hantverkargatan då två små kattungar sprang omkring där utanför. Varför blir alla våra barn så förtjusta i katter? Neo har visserligen börjat komma över sin kattförälskelse och är mer förtjust i hundar. Små hundar ska det vara. Men oavsett hur mycket barnen älskar alla dessa djur så blir det nog aldrig något husdjur i denna familj.

På eftermiddagen har vi roat oss med att möblera om i vardagsrummet. Tusen gånger bättre nu. Lite trångt kanske, men inte så mycket att göra något åt om vi inte ska börja riva väggarna. Och det vore väl lite väl, med tanke på att vi hyr huset.

Nu blir det mer soffslapp för min del. Försöka bli frisk riktigt fort. Orkar inte vara så här en dag till på jobbet. I fredags måste jag ha sett riktigt hängig ut för mina två chefer kom hela tiden och frågade hur jag mådde. Skönt när någon tycker synd om en ;)

Bloggrekord!

Här var det sjukt! Typ i tisdags klagade en arbetskompis över att hon blivit sjuk, dagen efter var det smittat och klart och nu är jag sjuk. Inte så farligt än så länge, så länge jag får alvedon och slipper känslan av att någon dragit sandpapper i min hals så är jag nöjd...halvnöjd. Eller rätt missbelåten om jag ska vara ärlig. Fan vad det är tråkigt att vara sjuk när man ska orka arbeta och vara ensam hemma med kidsen. Nu låter det säkert som att jag enbart tycker att det är jobbigt att vara mamma, mycket gnäll på sistone från min sida. Oavsett hur mycket jag älskar våra underbara barn så har jag all rätt att tycka att det är jobbigt. Jag har lusläst mitt kontrakt och ingenstans står det något om att jag skulle vara ensam halva månaderna. ;)

I morgon är det äntligen fredag. Provkörning på jobbet vilket innebär att jag förmodligen kommer att slita inne i degrummet. Och sedan självklart den trevligaste delen, provsmaka nybakat knäckebröd! Eventuellt tjata lite om att få lära mig göra ordrar? Med en hel del tur så kanske vi får sluta tidigare?! Det vore inte fel på en fredag, speciellt inte när man är bortbjuden på mat på kvällen! Janne är äntligen ledig och vi får en barnfri kväll hemma hos vänner.

På lördag ska vi ha myskväll hemma med våra älskade troll. En riktigt spännande film ska vi fixa och sedan kura ner oss i soffan under filtar med något gott att äta på. När Jamie har somnat kanske man tom. vågar tända ljus? När vildebill är vaken så törs man inte ens ha en tv-bänk. Han klättrar upp överallt och står och sjunger. Sedan sträcker han ut armarna och ropar hoppa! Man ska ha tur om man hinner fånga upp honom.
Senaste dagarna har han roat sig med att lägga sig i våran säng och rulla runt runt runt runt. Jag vet inte vad det är han leker men han verkar ha väldigt roligt iaf.

Ida-Marie har nu sin andra lösa tand. Hon tycker inte alls att det är lika spännande den här gången och inte jag heller för den delen. Tänk så roligt det kommer att se ut när hon har en enorm glugg i munnen ;) Sockerärtan! Hon håller på att spara ut sitt hår nu, så luggen hänger där som en gardin. Ett tag till så kan hon ha den bakom öronen. Kör just nu stenhårt på diadem och hårspännen. Krav från min sida innan hon får gå ut.

Och världens bästa Neo då, han pratar nog mer och mer för varje dag. Orden bara rasar ur honom. Favorit uttryck som han har är bla. när han inte håller med om någonting, "nehej då, inte alls"
Sedan har han ett väldigt brett ordförråd av svordomar också. Tyvärr. Det är helt och hållet mitt fel. Jag svär alldeles för mycket. Vet inte hur man ska lyckas vänja sig av med det? Utöka mitt eget ordförråd så att jag inte behöver använda fula ord kanske? =)