lördag 31 mars

Ikväll ska Ida-Marie på födelsedagspyjamasparty! Det visade sig att alla hennes pyjamasar var för korta, så presentbutiken här i Hofors fick bli vår räddning ännu en gång. Hittade en söt pyjamas till henne där. Donnan har duschat här på morgonen och så flätade vi håret när det var blött, så får hon "prinsess krus" till kvällen. Örhängen har hon bytt också. Apropå örhängen så har hon bestämt att hon ska ha lika som mig, 2 hål i vardera öra, så när simskolan är slut ska hon ta fler hål...undrar om det är ok i så små öron??? I tisdags var jag till tandläkaren och opererade bort en visdomstand. Själva ingreppet gjorde inte ont alls, bedövningen tog mycket bra. Men efteråt alltså, när bedövningen släppte!! Usch. Det ömmar fortfarande och om jag råkar komma åt såret med tungan blir jag så äcklad att jag vill svimma. På tisdag ska jag tillbaka och ta bort stygnen. Jag visste inte att man behövde sy...så jag känner mig lite lurad. Trodde att det skulle vara helt avklarat när jag gick därifrån.. Blir det strul med fler visdomständer så får de sitta kvar. Skönt att jag "går gratis" hos tandläkaren. Skulle ju vägra betala tusenlappar för att gå därifrån med smärta... Snart dags att börja med lunch här hemma. Ska slänga i hop en lasagne har jag tänkt. Bara söta lilla Sam fortsätter sova lite till...så jag slipper ha han på ena armen under matlagningen... Oj då, youtube i mobilen har barnen lyckats få igång. Hörde nyss Ida ropa oj människoblod så det är nog läge att se efter vad sjutton hon kollar på!

måndag

Sam sov fem timmar i sträck under natten. Det var riktigt skönt! När han väckte mig för att bli ammad blev jag så glad när jag såg klockan och snabbt räknade ut hur länge han sovit. Men vi var trötta ändå allihopa när det var dags att kliva upp (sabla sommartid!) Vi fick lov att ta bilen ändå när vi skulle lämna Ida-Marie på skolan. Det får bli en promenad en annan morgon. Idag är det dags för månadens höjdpunkt, att betala räkningarna.. Men jag såg någon på Facebook som skrev att hon försökte tänka att hon var glad över att KUNNA betala räkningarna varje månad. Och det är kanske så man sl ska tänka? (ignorera sl som hamnade i föregående mening, jag kan inte radera det?) Pengar är bara pengar, nog för att jag inte skulle tacka nej till att bli ekonomisktoberoende, men huvudsaken är att man har så man klarar sig?

fredag 23 mars

Idag efter frukost gick jag och barnen på en promenad. Sam somnade då skönt i vagnen så vi kunde leka ute på gården en stund. Jamie tröttnade ganska snabbt på det så då gick vi in och städade undan lite och fixade lunch. Efter lunchen gick vi på promenad igen. Barnen matade änderna och köpte. varsin glass i kiosken. Det får bli promenad i morgon igen om vädret tillåter. Barnen måste få komma ut och röra på sig, lugnt och skönt att vara ute och gå med dem. Inge bråk alls. :-) Nu har vi lugn och ro framför tvn. Jag längtar tills det är dags att sova, skönt att sträcka ut sig och mysa med Sam som ligger bredvid. Under natten kommer nog Neo till vår säng också och jamie kommer inspringande varje morgon. Bara Ida-Marie som sover i egen. säng tills vi väcker henne.

torsdag 22 mars

Det verkar inte fungera med radbrytningar när jag bloggar från mobilen. Jag undrar varför? Ni får leva med det om ni ska läsa här, tills att jag kommer på en lösning. I morgon är alla barn lediga, om vädret tillåter så ska vi vara ute. Jag vill plocka lite på gården och barnen kommer väl förmodligen att leka labyrint eller mytologer. (barnprogram). Nu är det väl lika bra att sova lite för Ida-Marie skulle absolut inte ta sovmorgon. Och det gör väl förmodligen ingen annan heller. Neo sov i vår säng natten som var men lade sig i sin egen säng igen i morse. Sedan ropade han: mamma kan du komma hit med Sam? Sam fick ligga och sova hos Neo en stund medan jag fixade med frukost, Neo var så nöjd! Han njuter varje minut han spenderar med sin lillebror. Härligt att se hur mycket han älskar lillen <3 Jamie och Ida-Marie älskar såklart också Sam men de ser nog mer fram emot när han är lite större och de kan leka med honom. :-)

tisdag 20 mars

igår förmiddag vaknade jag med värk i hela kroppen. Neo, Jamie OCH Sam hade spenderat natten i vår säng så det var väl inte konstigt att jag var stel. Tog en varm dusch som hjälpte men fick då istället feber!? jättekonstig känner jag mig. När Alvedonen slutar verka får jag frossa och sedan svettas jag som en tok. När Alvedonen verkar så blir jag som vanligt, pigg och välmående. Tur är väl det, så hinner jag göra lite nytta emellanåt. Jamie kanske kanske på väg att förstå vitsen med att gå på pottan nu! Tidigare ikväll stelnade han till och höll sig för blöjan och kved: jag måste kissa! Vi sprang till pottan men väl där kom det bara en droppe sedan glömde han visst bort att han var kissnödig.. Efter sommaren ska han vara blöjfri, helst tidigare än så men det lär ju få gå i hans takt. Jag tjatar vidare om pottan så länge så kanske han hajjar grejen :-) Nu ska jag försöka sträcka ut mig i sängen innan Sam vaknar och vill äta. huvudvärk och stel nacke drabbades jag av nu på kvällen också. Vill inte bli sjuk igen!!

söndag 18 mars

Söndagar innebär showkidz för Ida-Marie och Neo. Vad vi andra ska roa oss med under tiden återstår att se. De dansar bara i en timme så vi hinner inte göra mycket medan vi väntar.v Nu är det dags för frukost här hemma innan vår dag startar på allvar.

fredag

Bvc besök avklarat idag för Jamie och Sam. De växer som de ska båda två. våra småkillar! <3 Nu har jag precis bäddat ner mig och Sam, han äter lite, snarare för att komma till ro än för att han är hungrig. Amningen gör fortfarande ont, läker aldrig. Det känns okej ändå, ammar bara drygt tre gånger dagtid (resten flaska ) och tre gånger per natt. Jag hoppas vi kan fortsätta så men vet ju att barn som en gång fått flaska kan vägra bröstet till slut. Alla barn är ju olika så Sam kanske är ok med att köra både och. :-)

På Sams villkor

Sam ville inte alls vara med på babyrytmik idag. Han bestämde att vi istället skulle äta och sedan skulle han visst sova en stund också! Vaknade och var glad lagom till att sjungandet var slut. :) Men så kan det vara ibland, vi anpassar oss efter vad som passar honom.

Just nu ligger han och sover i vagnen ute. Jag är inte så mycket för att låta barnen sova i vagn ute eftersom jag inte kan slappna av då. Springer och kollar hela tiden...har ytterdörren öppen nu så att jag ska höra om han vaknar.

Idag får Sam väcka sin pappa strax före ett och stanna hemma med honom när jag hämtar hem alla andra barnen. Annars finns det risk för att Sam blir akut hungrig och "sjunger" för oss under hela hämtningen.

Det tar ju en stund att få hem alla barn. Först bort till Värnaskolan och vänta på Ida-Marie när hon tar på sig ytterkläder, hon har förmågan att drömma sig bort och pyssla med annat istället för att klä på sig.

Sedan vidare till dagis och hämta barn täckta med lera. Tur att pojkarna är lediga i morgon så att jag får tvätta deras galonkläder! Funkar ju inte att tvätta upp när de ska på dagis dagen efter då vi inte har någon torktumlare...hm. Bästa vore ju med ett torkskåp, så kan man ställa in skor som också har en förmåga att bli väldigt blöta... Kanske till nästa vinter?! :)

Idag vore det skönt om alla barnen ville leka ute en stund när de kommer hem, men jag misstänker att Jamie bryter ihop då. Förstår inte hur han kan vara så emot att leka ute?? Det blir väl roligare när han slipper en massa kläder som är i vägen...sommar sommar sommar...

Torsdag

Ida-Marie, Neo och Jamie är lämnade på lekis/dagis.
Jag har hunnit vika tvätt, tvätta en maskin och hängt tvätt. Sitter nu och varvar ner med en kopp kaffe innan det är dags för mig och Sam att ta vagnen ner till babyrytmiken. Sam sover i bilbarnstolen, han däckar alltid av efter att vi har lämnat hans syskon på morgonen och han brukar sedan sova fram till tio minst. Ganska bra tid då babyrytmiken börjar klockan tio. På babyrytmiken sjunger vi och gör lite olika rörelser, jättebra för barnets utveckling plus att det är himla mysigt att se hur alla barnen uppskattar det! Sam är minst av alla barnen där, men han är ändå med på allt. En av låtarna brukar vi sjunga här hemma och då verkar det faktiskt som att han försöker få fram ett skratt.
Men det första skrattet får vi nog vänta drygt en månad till på, alla andra barn i den här familjen har skrattat första gången då de varit 3 månader gammal.
Sam blir 2 månader om fyra dagar. (!!!)

Tiden går skrämmande fort. Jag får ångest. Om tiden ska gå så här fort så innebär det att jag snart är tillbaka på jobbet och därmed missar massor utav underbar tid tillsammans med barnen... Nog för att jag är trött nu när vi har en liten och syskon som inte heller är så stora, men när man jobbar heltid och sedan ska hem och ta hand om hus och familj, då blir man trött på ett helt annat sätt. Och eftersom jag förmodligen kommer att bli placerad ute i produktionen på jobbet så kommer min kropp att ta en hel del stryk också. Usch ser inte fram emot det ett dugg.

Hemmafru vore något det känner jag just nu! Synd att man inte får betalt för det. :)

Onsdag

Jag har påbörjat vårstädning här hemma...vilket för mig innebär att jag slänger en massa saker!
Hittills har jag gått igenom alla kläder...pust. Har fyllt en del sopsäckar med kläder som ska slängas. Tyvärr orkar jag inte gå igenom ALLT och se om det är helt och rent och tvättat för att sedan skänka det till röda korset.
Men alla pojkkläder sparas! Neos utväxta går till Jamie och Jamies utväxta går till Sam. Det som Sam växer ur sparar jag ifall att lillasyster får en pojke i Augusti. <3
Alla tjejkläder får sötnosen Selina. Så får hennes mamma själv sortera ut det som är för slitet.

Vi verkar spara på alldeles för mycket saker. Enklare att packa ner sakerna än att åka till tippen. Tyvärr så leder det till att vi (läs Janne) får hyra släpvagn och åka typ tre vändor till tippen, en gång om året. När jag ändå röjer så röjer jag rejält. Jag hade visst äckligt mycket kläder, allt som jag inte använt på länge ligger nu i en sopsäck. Så får kläderna som jag faktiskt använder plats i garderoben.
Sedan så finns det kartoner och kartonger och lite fler kartonger efter alla födelsedagar och julaftonen. Enkelt när det ska slängas, det mest är brännbart. Det ska bli så skönt när allt är klart!! Ordning och reda nere i källaren igen.. Jag älskar att slänga/göra mig av med onödiga saker. Janne är inte lika lycklig över att jag slänger allt, så jag får ge sjutton i hans saker. Och så rensar jag resten medan han ligger och sover efter nattskiften :)

tisdag kväll

tiden går så fort. börjar att kännas som riktig vår nu, snön smälter undan fort. vi har nästan hela gräsmattan framme på baksidan, när det torkar upp lite så blir det roligt att vara ute om dagarna. barnen blir lite för lortiga ute nu för att jag ska tycka att det är kul..  Neo är lika lycklig varje dag jag hämtar på dagis. full i lera är han, jättekul att leka i!

natti

ligger i sängen och ammar, hoppas liten vill sova efter han är mätt. går inte så bra med amningen nu. blev mindre mjölk när jag var sjuk och så blev det sårigt ungefär samtidigt. plastskydden (minns inte vad de heter) som man kan köpa funkar ok dagtid men han vill inte äta om jag använder dem på natten? så jag läker liksom aldrig riktigt. ger flaska 1-3 gånger per dag. det känns lite ångestladdat med flaska men vad gör man?                                                                                                                               huvudsaken är att han blir mätt, vilket han inte tycks bli på enbart bröstmjölk nu. får väl se hur det går, jag vill gärna kunna amma åtminstone delvis i ett bra tag till.

test

provar att blogga från mobilen. använder så sällan datorn numera så bloggen blir kanske bättre uppdaterad om jag lyckas med detta. texten är dock så liten så jag ser inte vad jag skriver. men Samtycker just nu att mamma ska släppa telefonen.

Tisdag

Sportlovet är slut, Ida-Marie började skolan igår och Neo och Jamie började dagis idag.
Vi hann inte göra någonting under lovet. Hade ju en del planer på att vara ute mycket, men eftersom alla varit sjuka och trötta så gick alla planer i kras. Ingen som orkat med speciellt mycket, jag känner fortfarande är alla krafter inte är tillbaka.

Nästa lov som är så här kort kommer Jamie att få gå på dagis sina 15 timmar i veckan. Han behöver verkligen få komma iväg och leka av sig. Han har varit piggast av oss alla här hemma och har nog ansett oss alla vara skittråkiga.

Har ni sett reklamen för Toy tuggummi?
Någon gör bort sig i reklamen och en annan knackar på axeln och erbjuder ett Toy. "Ta't lugnt. Ta en toy".

Igår knackade Jamie mig på axeln, jag kollar på honom och han säger: Ta en toy!

Det är våran treåring det.. =)