Vikt

Allt verkar handla om träning och olika dieter nu för tiden, för att gå ner i vikt eller för att hålla sig på samma vikt. (Okej, en del för att hålla kroppen frisk också, även om det mesta verkar handla om vikt).

Jag vill hitta en blogg för oss som vill gå upp i vikt! Någon som möjligtvis sett en sådan blogg?

Jag pendlar mellan 49-51 kg. Äter som en häst och inte speciellt nyttigt heller då min största last är chips och coca-cola. Har under 6 år varit gravid 3 gånger.

Kollade på Top model för ett tag sedan och då blev en riktig benget utröstad för att domarna var orolig för hennes hälsa samt för att de ansåg att hon inte var någon bra förebild. Äckligt tänkte jag när jag såg hennes revben peka rakt ut. Inte lika roligt när jag såg att mina revben såg likadana ut.

Så kom igen nu alla "vetare", vad ska man äta för att gå upp i vikt egentligen?

Helt otroligt!

Decembers sista arbetsdag blev jag uppringd från dagis. Fick hämta barn och därmed fick jag 1 dags vab under dec. Januari såg så bra ut, sista arbetsdagen i dag och jag trodde att det skulle gå vägen. Men nej, Neo blev magsjuk. Stackars liten. Han verkar oförskämt pigg för att ha magsjuka. Han kräktes på dagis alldeles innan jag hämtade honom, men nu har han bara gjort nr 2 lite då och då och leker för fullt annars. Trevlig info eller hur?

Magsjuka är lätt den värsta sjukdom som vi någonsin har drabbats av här hemma. Det är så himla vidrigt! Jamie har inte haft det någon gång *PEPPAR PEPPAR*, så jag hoppas att han klarar sig även den här svängen.

Vi hann iaf med en rolig helg innan sjukdomen slog till här på måndag morgon. Vi åkte till fjärran höjder badet i lördags tillsammans med lillasyster, kompis Malin och hennes son Hugo. Sedan följde vi med hem till Malin och Hugo för att spendera natten där. Vi hann med ett besök till pulkabacken ute i Bomhus också. Jag trodde inte det var sant när jag såg den! En enorm backe med lift och allt! Haha, jag som hade förväntat mig en liten kulle typ =)



Jamie och Hugo tar en paus från åkandet

Jamie provar att hacka snö med stjärtlappen

Fruktfat


Den här bilden är inte från helgen, men den är ju så rolig! Jamie i ett nötskal!

Okej!

Bloggen står stilla. Jag vet. De läsare som jag kanske en gång hade har väl försvunnit en efter en.

Om någon finns kvar, så kör jag samma sak som "alla andra".

Som ett sista (?) försök till att få fart på den här bloggen, så får ni fråga vad ni vill.

Bloggloggsmogg

Sitter just nu och slösar lite tid. Försöker hitta krafterna igen men de försvann precis efter att jag borstat tänderna på tredje barnet. Så trött som jag är i kroppen idag brukar jag inte vara på en tisdag! Framåt torsdag-fredag brukar det kännas, men nu har ju knappt veckan börjat. Jag lider väl av alla möjliga vitaminbrister så det är väl inte så konstigt.

Snart är det dags att ta upp kampen med Jamie. Han ska sova och planen är att han ska lära sig att somna i sin säng själv. Just nu är ställningen ungefär mamma 1 - Jamie 15
Det går inte så bra helt enkelt. När jag ger upp och lägger mig bredvid honom så säger han åt mig; lägg dig ner mamma. Hyyyysch.

Och när jag efter en stund tröttnar på hans fniss och sprattel och säger; Nej nu ska du sova! Snart blir mamma lite arg. Så svarar han med att fnissa: Maaaaamma aaaarg.

Lite välling ska fixas nu. Eller ganska mycket med tanke på att alla tre fortfarande dricker välling. Tur det, annars skulle de två äldsta tyna bort.

Kräsen?

Man får inte vara speciellt kräsen när man tillhör en småbarnsfamilj. För någon kväll sedan när vi åt kvällsmat så satte Neo mjölken i fel strupe. Och när barn ska hosta tar de i för kung och fosterland och ibland så kan man råka kräkas lite då. Vilket han gjorde.

Knappt någon som lyfte på ögonbrynet. Jag torkade rent och så fortsatte vi att äta. De andra barnen utan avbrott.

Igår kväll satt jag och Janne och kollade på weekendresor. Det vore väl hur skönt som helst.
Att åka utomlands hela familjen vore ju bäst, men de pengarna finns inte. Och utan barn en vecka funkar inte. Omöjligt. Inte en chans att jag överlever utan dem.

Men en weekend skulle nog gå bra. Vi ska lägga undan lite pengar så får vi se hur det blir med den saken. =)

Morgon på kapellgatan

Här hemma är det ingen vanlig morgon. En vanlig morgon brukar bestå av tre studsande ungar som gapar för full hals medan de rusar genom hela huset. Men idag sitter de alla tre för sig själva och pysslar med sitt.

Ida-Marie och Neo frågade efter sina nintendon så fort de vaknat. Jag fick hitta på en massa saker som skulle göras först som frukost, påklädning, tandborstning... Men nu sitter de och spelar. De har lite humör barnen när de får game over. Ida-Marie skyller på mig, hon säger: MAMMA nu pratade du igen! Du stör mig!

Jamie sitter och leker med ungefär 50 bilar samtidigt.

Nintendona var perfek för barnen. Men självklart vill de spela non-stop hela dagarna vilket kommer att leda till en del bråk antar jag när vi måste sätta stopp på spelandet efter en stund.


Lättroade familjen

Jag och barnen är lika lättroade. Jag har skaffat en ny mobil, med touchskärm. Jag och barnen har med förtjusning bläddrat bland bilderna i telefonen, ett lätt drag med fingret över skärmen och alla bilder flyger förbi i full fart.

Jag trodde att det inte skulle bli så svårt att byta till den här telefonen eftersom det också är en sony ericsson, men där hade jag fel. Det tar nog en stund att lära sig plus att det är en massa finesser som jag inte har en aning om vad jag ska använda dem till. =)

Här hemma har vi blivit insnöade. Ingen vill gå ut och skotta.
Så för att skjuta på skottandet en stund så har vi plockat bort julen. Hela huset ser nu lite nurustat ut på något vis. Vilken skillnad det kan bli bara för att man plockar bort tomtar och julgardiner!

Potatis!

Jamies blöja luktade extra illa idag, så jag frågade honom vad han ätit egentligen? (Förväntade mig inte direkt något svar).
Men han klappar sig glatt på magen och svarar: Potatiiiis!

För tillfället är det som om vi skulle ha en papegjoa i huset. Jamie säger efter precis allt och alldeles för ofta hör jag hans storebror lära honom ord som pucko, helvete och fan. De ska lära sig i tid, eller...?

Min ledighet har gått alldeles för fort, som vanligt. Jag är inte helt kry för tillfället men ska väl uthärda min kort vecka på jobbet utan några större problem. Hoppas på att vi är friska och att vädret är toppen på torsdag för då har vi planer för lite skridskoåkning och korvgrillning.
Men eftersom våra planer alltid har en förmåga att ändras så blir väl Janne utringd för ett extra skift/någon i familjen är sjuk igen/snöstorm/fel på bilarna/ect etc etc.