Fredag

Vilken vecka! I tisdags var jag till doktorn med Neo för att kolla upp en ev. urinvägsinfektion. Det var lite blod i hans urin, han sprang och kissade hela tiden och klagade över att det sved när han kissade. Det visade iaf ingenting på urinstickan, får svar på urinodling i dag men nu har Neo varit symtomfri sedan vi var hos doktorn..

I går morse ökade kalabaliken här hemma ännu ett snäpp. Vi klev upp som vanligt strax efter fem, barnen myste ner sig i soffan framför barnkanalen medan jag fixade välling, klädde på mig m.m. När Ida-Marie och Jamie var klara och det var dags för Neo att klä på sig så lyckades han sträcka nacken! Han låg ner på soffan och ville ha hjälp upp, sträckte armarna upp till mig och jag hjälpte honom, tydligen ingen bra idé. Han fick ont direkt. Och vad han skrek! Jag fattade ingenting. Det var inte ens så att jag reagerade på att något borde ha gjort ont, för han reste sig bara upp som vanligt? Men tydligen räckte det. Jag ringde 1177, igen, och fick rådet om alvedon och värmedyna och att ringa HC om den akuta smärtan inte gav med sig.

Det blev visserligen lite bättre under dagen, men vi fick en läkartid och jag kände att det var lika bra att gå och kolla så man fick diagnoserat vad som är fel. Doktorn kände på Neos hals medan Neo fick försöka röra huvudet och kom då fram till att det var en muskel i halsen som blivit sträckt. Idag är Neo fortfarande stel, det gör ont när han vrider huvudet åt ena hållet, precis som en nackspärr alltså, men det är full fart på grabben.

Min arbetsvecka blev otroligt kort den här veckan. Vård av barn igår och idag är det stängningsdag på förskolan så jag plockar ut komp hela dagen. Planen idag var att åka till Hoforshallen på eftermiddagen. Neo klarar nog inte av att bada ännu och Ida-Marie bryter nog ihop om vi inte åker. Ska försöka övertala Neo att han och jag åker och badar ensama nästa gång om han idag gör något annat tillsammans med sin pappa och lillebror. Lycka till med det...
Resten utav helgen kommer att bestå av lite julstök och så ska vi gratta barnens faster ! =)

Mamma panik

Följde med Neo in till badrummet när han skulle kissa tidigare. När han var klar fick jag syn på urinstänk på toalettringen, rött urinstänk. Jag blir självklart panikslagen, men är rätt van vid alla plötsliga åkommor när det gäller barnen så de märker inte av min oro, förhoppningsvis. Torkade honom försiktigt med lite papper som också blev blodigt.

Ringde 1177 och sköterskan trodde på urinvägsinfektion. När jag läste om det så stämde alla symtomen. Stackars stackars lilla Neo. Han har tagit lite alvedon nu och druckit vatten och ska försöka sova. Vi blir uppringda av HC klockan åtta i morgon bitti och får en tid hos läkaren.

Någon som varit med en 4 åring för att kolla upp ev. urinvägsinfektion? Jag läste att de inte skulle ha kissat på 4 timmar innan de lämnar ett prov!? Stackars Neo är ju kissnödig hela tiden, fastän det svider när han kissar, hur ska han klara av att hålla sig i 4 timmar? Omöjligt.

Tisdag

Dagarna går alldeles för fort just nu. Snart är det JUL. Ska man verkligen hinna med den i år igen?

Vi har lovat barnen en resa till tomteland. Den måste planeras in så snart jag och Janne är lediga samtidigt. Vi är lediga tillsammans alldeles för sällan. Sedan ska vi hinna med att handla alla julklappar också. Vi har tjuvstartat lite redan som tur är och så har jag bläddrat i årets kataloger från BR Leksaker och Toys 'r us, så jag har ganska bra koll på vad barnen önskar sig. (Tack vare Cartoon Network så vill ungarna iofs ha praktiskt taget varenda leksak som existerar, men jag har äntligen börjat lära mig vilken typ av leksaker som det är någon mening med att köpa och vilka sorter som är roliga i fem minuter).

Det här med bloggandet går inge vidare just nu. Jag är slutkörd. Jag har inget mer att ge av när jag väl får en chans att sitta ner i lugn och ro för mig själv. Jag skulle behöva att Janne jobbade normala skift.. Tack och lov så hjälper min älskade lillasyster mig massor. Hon är här och passar barn medan jag lagar mat, hjälper till med nattningar m.m m.m m.m m.m. Otroligt tacksam för all hjälp, bara du vet gumman att det inte är något som jag förväntar mig av dig. Är bara så glad de gånger du hjälper till. Behöver aldrig be dig om hjälp, du ställer upp ändå. Puss!

Låter som att jag gnäller mycket över livssituationen just nu va? Det gör jag kanske. Men det är en ganska stor skillnad på att både jag och Janne jobbar dagtid, eller att han enbart jobbar nätter. Men nu blev det ju så, att han enbart jobbar nätter. Jag önskar att han fortfarande jobbade dagtid. Men jobben verkar konstigt nog inte växa på träd?

Sovmorgon!

Sovmorgon ja. Det hade väl varit helt underbart en lördag när vi äntligen slipper stressa upp för att hinna till förskolan och jobb. Tyvärr höll Jamie inte med om den saken, han vaknade 04,50 och började genast att sjunga och hoppa. Då vaknade Ida-Marie och Neo också. Sedan dess har vi varit vakna... Jamie sover nu på soffan (skitunge) och jag häller i mig kaffe...

Janne blev visst lite förvånad när han kom hem från jobbet i morse och hörde ända ut hur Jamie sjöng "LAAALAAA LAAAA" för fulla muggar.... ;)

Igår kväll bjöd jag hem mamma och pappa på mat. Vad de inte visste om var att mamma skulle bli kidnappad. Hon fyllde 50 i september och igår kom hennes vänninor hit, utklädda till häxor och tog mamma med sig för att fira henne! Ida-Marie och Neo visste inte riktigt vad de skulle tycka om alla häxor som dök upp. Men de beslöt sig för att det var snälla häxor, när de fick en massa godis utav häxorna. ;) Pappa fick iaf stanna kvar och äta med oss. Mkt trevligt att ha pappa här =)

Ikväll händer det inte mkt. Jag funderar starkt på att gå och sova samtidigt som barnen. Det kan ju behövas om Jamie planerar att vakna samma tid i morgon också.

T som i trött, eller T som i tisdag?

Varför alltid så fruktansvärt trött varje tisdag?

I morgon ska jag lämna barnen på förskolan innan jobbet, vilket innebär att vi kliver upp 5.15. (Ibland har jag "tur", Jamie vaknar av sig själv och hjälper sedan mig att väcka sina syskon)...
Sedan ska jag försöka få barnen att få i sig sin välling utan att somna om på soffan, klä på dem utan någon som helst hjälp från deras sida (måste man orka vara pedagogisk på morgonen?), och så den alltid lika roliga tandborstningen. Ida och Neo vill borsta själv, vilket de inte får så då blir det bråk om det. Jamie vill inte borsta överhuvudtaget, så då måste vi bråka om det.

Sedan är det alltid spännande att få alla tre barn ut till bilen, in i bilen, sätta sig ner i sätena utan att slåss med varandra om vem som ska sitta var, köra den korta biten till dagis, få ut tre barn ur bilen utan att de slåss med varandra om vem ska som hinna först ut genom bilen och först in genom grindarna på förskolan.

Så ibland är det faktiskt ganska så skönt, att komma till jobbet och sätta sig ner med en kopp kaffe i lugn och ro.

Måndag

Idag har jag haft en mindre bra dag på jobbet. Började drygt 9.30 att försöka sammanställa inventeringen och satt sedan med det till 16.00. Tänker inte gå in på varför det var så jädra komplicerat. Och när man äntligen får åka hem, hur blir det då? Jo, då är jag så upprörd över det där att jag inte kan sluta tänka på jobbet. Har funderat flera gånger på att logga in mig hemifrån och försöka komma fram till vad sjutton det är som knasar, men nej. Jag ska inte jobba hemifrån. Ska inte. Nej. Men det som är så bra med att kunna jobba hemifrån är ju just sådana här gånger, när man inte kan slappna av förrän någonting är klart.

Men som det är nu så får jag fortsätta med det direkt i morgon bitti. Något att se fram emot liksom...