Vitt på vitt

När någon kommenterar, så blir texten vit, på vit bakgrund.
Jag varken kan eller orkar leta efter felet, så vill ni läsa kommentarer så får ni markera texten. Simsalabim.

I natt väcktes jag av Ida-Marie som kräktes. Hon började 03 och fortsatte fram till 06 med jämna mellanrum. Sedan väckte hennes bröder mig halv sju. Själv passade hon på att ta en sovmorgon fram till 10.  Resten utav dagen har hon mått ok, lite trött men magen har varit bra iaf. Nu ska vi bara gå på helspänn de närmsta dygnen. Vem blir sjuk näst? Blir det jag? Varje gång det kurrar i magen blir jag kallsvettig, vill inte! Usch. Neo han kör med lite feber som övergått i magont, så det är en ganska stor risk för att han kräks under natten känns det som. Jamie verkar må bra iaf, än så länge.

Han har börjat med något nytt liten, han som tidigare pratat så bra har nu övergått till långa ramsor med obegripligt mummel. Tydligen så drar han skämt, för när han mummlat klart brister han ut i ett asgarv. Han tror nog att vi fattar också eftersom man inte kan låta bli att skratta.

Onsdag morgon

Här hemma var det sjukt igen. Jag åkte med Jamie till HC i måndags när jag kom hem från jobbet, då han bara ville sova, inte alls äta och var inne på tredje dagen med feber. Doktorn konstaterade att det var influensa, bara att vänta ut alltså. Hoppas att han blir piggare snart, känner inte igen vår virvelvind när han är så off.

Strax ska jag iväg till jobbet och försöka hinna med så mycket som möjligt. I morgon måste jag vara hemma med vård av barn. Känns som att det kan bli lite lätt stressat under dagen.

Efter jobbet ska vi in till Valbo för att handla lite presenter. Min storasyster har fyllt år och hennes dotter fyller år snart också. Stannar nog till vid ICA maxi för att köpa lite trädgårdshandskar till barnen också, de vill verkligen ha sådana. Betyder det att jag kommer att slippa rensa ogräs denna sommar eller är det att hoppas på för mycket? ;)

Lördag

Lördag morgon och mina ögon vill inte öppnas riktigt ännu.
Jamie vaknade med ett stort leende och Neo skuttade också upp pigg och glad. Nu är det Karlsson på taket som gäller för pojkarna och kaffe för mig medan vi väntar på att resten av familjen ska vakna.
Vi hoppas på sol idag, det är mycket trevligare att vara ute på gården då. Krattning och nedklippning av hallonhäcken står på schemat.

Nu kom barnen på att jag hade smitit till datorn så nu kom de för att hämta tillbaka mig till soffan.

Mardrömmar

När jag var liten var min värsta mardröm att det skulle hända någon i min familj något hemskt. När mamma och pappa jobbade fasade jag för att det skulle hända en olycka där nere på jobbet.
Nu som vuxen drömmer jag mardrömmar om zombies och vaknar stel av skräck. Jag vet. Knas.

Hur som. I natt var en sådan natt, vaknade livrädd och kunde inte somna om fastän jag väckte Janne och kröp så nära jag kunde. Och arbetsplats olyckan på Ovako som man kan läsa om i tidningen var min pappa.

Han har skadat tre fingrar och har varit inne på operation. Ungefär så mycket som vi vet för tillfället. Han har nyligen blivit klar inne på op och mamma och syster som är inne på sjukhuset fick träffa en sköterska som inte visste eller kunde berätta någonting. så det är väl bara att vänta i några timmar till innan jag får veta hur det är ställt med min älskade pappa. <3

Bilder

Neos nya skor. De har redan använts flitigt - inomhus


Glass, storm och lek

Jag har lovat barnen att vi ska göra egen glass idag. Eftersom den ska stå i frysen ca 4 timmar innan den är klar så fick Janne och Neo åka till affären och handla ungredienserna.

Nu kom de hem så jag ska väl ta och vispa ihop det där med hjälp utav Ida och Neo, sedan är det dags för lunch innan vi ska ut och leka i stormen.

Återkommer senare om vi inte blåser bort när vi är ute!

Vilken miss?

Jag är helt säker på att jag ställde klockan på 06.00 i morse. Men här sitter jag nu, klockan är sex och jag är redan klar. Hur gick det till nu då?

Jamie har sovit en hel natt. Helt otroligt. 3 nätter utav 5 som han har sovit (inte i sträck, naturligtvis. Då skulle ju hans mamma och pappa kunna bli utvilade och det kan han inte tillåta).

Energi

Jag behöver mer energi. Helst redan igår.
Det finns så mycket som jag vill göra här hemma, men jag orkar inte? Nu när kvällsmaten är avklarad vill jag bara slappa en stund innan det är dags att sätta fart med att leta pyjamas till trollen och borsta bort deras tandtroll.

Orkade iaf med att dammsuga lite, sinnessjukt vad mycket grus det kommer in nu när våren är här. Nu önskar jag bara att jag orkade byta sängkläder, starta en maskin tvätt, dammtorka och tvätta fönstrena. ;D Det gör inget alls om någon kommer hit i morgon när jag är på jobbet och fixar det.

Jamie har sovit två nätter i rad nu. Jag har haft en lampa tänd och det verkade göra susen. Han kanske är mörkrädd?

Tröttsam söndag

Idag är en sådan dag då jag verkligen känner av hur tråkigt allt är. Det är pissväder ute och Janne jobbar som vanligt. Känns som varje helg, jag och barnen sitter instängda utan något att göra förrutom att barnen driver mig till vansinne. Känns inge vidare att försöka återuppta kontakten med någon eller åka och besöka någon annan när barnen är mer vilda än tama, jag kan inte slappna av.

Det är så trist att vara själv hela tiden! Inte alls vad jag hade räknat med.

Lördag morgon

Barnen sov till sju i morse, vilket får räknas som sovmorgon.
Jamie har under en längre period vaknat om nätterna och varit fullständigt vansinnig. Neo var likadan som liten, vi kom aldrig fram till vad det var för fel, men misstänkte att det var s.k. nattskräck. Jag kommer inte ihåg hur längre Neo var sådan. Jamie är inte lika extrem som Neo var, men det är rätt jobbigt att bli väckt mitt i natten utav en unge som skriker, slåss och sparkas, och absolut ingenting hjälper. Det är bara att vänta ut. Jamie lugnar ner sig rätt fort om man hotar med att lämna han i vardagsrummet och gå och sova utan honom, sedan lär man kika på tv en liten stund för att han inte ska börja om direkt. Neo kunde fortsätta i upp till två timmar när han var liten. Varför minns jag inte hur länge Neos period varade?! Jag vill veta när jag kan se fram emot att få sova en hel natt igen.

Här hemma kör barnen pysselstudio för tillfället. När jag har fått i mig minst 2 koppar kaffe till så ska vi bege oss ut. Slänga lite tidningar, batterier och glas, sedan vidare till affären för att handla hem till vårat pyjamasparty som vi ska ha ikväll. Ida-Marie har berättat att vi behöver både ballonger och sugrör. En helkväll alltså ;)

Innan pyjamaspartyt ska vi rensa i barnens rum har jag planerat. Barnen var inte riktigt med på det, så det är väl något som jag komer att få göra själv medan de kollar på film eller nåt... De gånger som de har hjälpt till har det slutat med att de hittar en leksak som de inte sett på länge, (om den typ har legat längst ner i leksakskorgen) och så blir de så lyckliga att de leker med den istället för att hjälpa till.

Förresten är jag fortfarande rökfri. 3 veckor och 3 dagar nu (tror jag). Nikotinplåstrena fungerar utmärkt! 2 veckor kvar på den här styrkan, sedan 2 veckor på lägsta styrkan innan det är färdigt med plåstrena. Får även hjälp från jobbet, alla pengar som jag lägger ut på hjälpmedel att sluta röka får jag tillbaka på lönen. Mycket uppskattat!

Apropå jobb, jag har en vecka kvar att jobba inne i produktionen, sedan bli jag kontorsrått på heltid. Kommer att ansvara för alla inköp, alla ordrar och lagret. Känns helt okej nu när jag får jobba med det på heltid. Hoppas på att kunna stressa ner inom kort och må så mycket bättre.