Gott nytt år!

Nyårsafton. Redan.

Hur sammanfattar man året 2011?
Året har gått alldeles för fort och det känns tyvärr som att jag mest har jobbat. (Usch vilken trist känsla!)
2011 var året då vi äntligen kom iväg på semester ! Fast det var rätt nära att det sket sig då vår buss rasade ihop en vecka innan vi skulle åka.
Den nya bussen som fick bli vår räddning står nu på gården och vill inte starta. 2011 är alltså året då vi började inse att Chrysler voyager inte passar för oss? Eller är det bara så att det inte är meningen att vi ska åka chrysler in till förslossningen? Med tanke på att vi fick låna mamma och pappas bil sist vi skulle in och få Jamie...bussar...

2011 var även året då jag en dag började fundera på varför jag såg så gravid ut? Gjorde ett grav test som var positivt och bröt dagen efter ihop på jobbet under ett "utvecklingssamtal" med min chef. Det var inte så roligt. Men jag var lite upprörd vid det tillfället och min chef var förstående när han senare fick veta varför... =)

2012 blir bebisåret. För sista gången i den här familjen. Jag är klar. Jag producerar inte fler söta underbara Lundbergare. Ärligt talat så ser jag inte alls fram emot denna förlossningen, även om det snart var tre år sedan sist så minns jag alldeles för väl hur sjukt jobbigt det var. Inte bara under förlossningen utan även efter, med blodförluster och eftervärkar som varade i tre långa dagar. Eftervärkar som blir värre efter varje förlossning.

Nåja, förlossningen må vara skit, men resultatet är underbart! Kanske jag hinner med lite bedövning denna förlossning, vad jag kan minnas från 6 år sedan så var ryggbedövningen underbar.

Från Gott nytt år till förlossning, jag är expert på att hålla mig till samma ämne!

Jullov

Julen gick som vanligt skrämmande fort.
På julaftonens morgon öppnades alla julklappar här hemma på rekordtid :) Pojkarnas bästa julklapp var nog deras skateboardar tror jag. Ida-Marie är nog gladast för typ varje julklapp hon fick, men jag tror att alla pysselsaker är på hennes topplista. Barnen har fått sjukt mycket julklappar i år. Jag överdrev nog lite vid inköpen, och sedan fick de ännu mer av mor- och farföräldrar.

Julaftonen tillbringade vi nere hos svärföräldrarna. Mycket mat och mycket klappar till barnen.
Dagen efter var vi hemma hos mina föräldrar, lika mycket mat och klappar där.

Jamie gillar verkligen att träffa jultomten, HEJ JULTOMTEN utbrast han glatt när tomten kom. Inte ett dugg blyg för att kramas heller. Men jag kan inte minnas att Jamie någonsin varit rädd för tomten. De andra två däremot har sina första jular vrålat rakt ut när tomten kommit :)

Så julen är slut, det regnar ute och finns knappt någon snö kvar, mest is. Känns lite trist! Lika bra att snön får komma och ligga kvar, för det lär ju knappast bli vår nu. Iofs så skulle jag uppskatta om alla is fick smälta bort nu innan den nya snön kommer. Hatar IS.

Här hemma njuter vi av jullovet. Vi är lite instägda/isolerade för tillfället då vår buss inte vill starta.. Jäkla bussar alltså! Synd att vi är beroende av en buss...kanske dags att prova något annat än Chrysler?
Hur som, Janne har ju den andra bilen till jobbet och Jamies bilbarnstol sitter fortfarande fast i bussen ändå..jag vill/kan inte gå speciellt långt heller. Och vara ute och leka funkar ju inte när det REGNAR hela tiden. Suck.

Men men, vi roar oss så bra det går här hemma. Synd att de flesta av barnens lekar går ut på att låta högst av alla typ. Snart ska jag samla hela högen och så ska vi öva oss på alfabetet. (Ett kort per bokstav, barnen får komma på vilken bokstav det är sedan ljudar vi olika ord på den bokstaven). Jag blev rätt imponerad igår när jag visar Jamie ett G och han utbrister: G!!!

Hur kan han veta det?
Förstår inte riktigt hur han kan lära sig allt. Han är lite som Lotta på Bråkmakargatan. Fast han kan verkligen allt, inte bara i smyg ;)

Måndag 19:e December

Äntligen måndag! ;)

Ida-Marie är på lekis, i morgon är hennes sista dag innan jullovet börjar för hennes del. De ska gå från skolan till kyrkan klockan 8, slut i kyrkan ca 9.45. Då ska jag skynda skynda för jag har u-samtal på Jamies dagis typ 10.15 tror jag. Sedan tror jag att det bär av emot Valbo. Om det inte äckelsnöar i morgon också för då har jag ingen lust.

På onsdag är det MVC och efter det tänker jag inte göra något alls resten av veckan! Bara det som jag känner för och som jag orkar. Allt i mim egen takt.

Mindre bra dag just nu. Hungrig då lunchen blev senare än planerat och jag fungerar inte så bra utan mat.

Fjärde advent

Fjärde advent idag och under natten har det faktiskt kommit lite snö. Hoppas att det får ligga kvar till jul nu!

I dag blir det ingen "söndagsångest" för min del, eftersom jag är föräldraledig från och med i morgon! Passar rätt bra att bli ledig just denna vecka för jag fick en del att göra! Avslutning för Ida-Marie i kyrkan, utvecklingssamtal för Jamie, besök på MVC och så måste jag försöka komma in till Valbo för de absolut sista julklapparna!! Janne jobbar såklart från och med i morgon natt, så jag måste fixa mig en barnvakt också.

Ska passa på att köpa det som behövs inför bebisens ankomst/förlossningen/första tiden hemma också. Måste även plocka fram spjälsäng, packa BB väska och hämta hem saker som bilbarnstol till exempel. Känns som att jag vill sätta fart med det nu, man vet ju aldrig när han kommer, men samtidigt så känns det för tidigt. =) Det finns en del annat att fixa med i första hand nu inför jul! Handla de sista julklapparna och slå in dem och så har jag lovat barnen att vi ska göra lite julgodis. Sedan vill vi bara mysa också, stressa ner och försöka få lite julkänsla. Nästa jul är det 4 små lundbergare som far omkring som tornados här hemma, så vi får väl njuta av "lugnet" detta år.. ;)

Torsdag 15 December

Tiden har gått riktigt riktigt fort!!!
En månad kvar till beräknad födsel! Och min mage släpar snart i marken så jag tror faktiskt att han kommer tidigare. Men det har jag iofs trott varje graviditet. ;)

Drygt en vecka kvar till julafton och endast två arbetsdagar kvar!! Idag blir det förhoppningsvis inte så stressigt på jobbet, jag vill hinna gå igenom alla pärmar och lathundar för att se över om det är något jag missat. Och i morgon jobbar vi till ca 13 innan vi åker iväg på julbordet! Bra avslutning på jobbet :)

Nu ska jag hinna med en kopp kaffe innan det är dags att sticka till jobbet. Livsfarligt att vistas ute, isbana! Jag som vaggar när det är isfritt har vissa problem med att ta mig fram för tillfället.

Nedräkning

Nästa vecka blir min sista arbetsvecka. Som jag har längtat! Nu börjar det dock kännas vemodigt och konstigt. När man är van vid att jobba varje dag och så ska jag plötsligt vara hemma i flera månader. Nog för att det ska bli skönt och nog för att jag behöver det, men ändå. Aldrig nöjd. =)

Nedräkning till ankomsten av vårat fjärde troll också såklart. 36 dagar kvar.

Jag behöver lite mental lugn och ro också men det verkar bli svårt när alla tre barnen gör sitt bästa för att driva mig till vansinne plus en massa annat som händer hela tiden som får mig att gå och grubbla.

Och för att inte tala om allt som skulle behövas få gjort innan bebis anländer!! Neos rum behöver fortfarande tapetseras, Ida-Maries rum har vi inte ens börjat med och så har vi vinden som ska färdigställas. Men när? Janne jobbar så konstigt jämt. Och när han är ledig orkar jag inte vara ensam med barnen hela tiden medan han rustar och donar. När han är ledig behöver jag avlastningen... Usch! Det slutar väl med att all rust finns kvar i Januari. Då blir det ju ännu bättre!

Så varsågoda, ett helt inlägg baserat på hur trött, missnöjd och stressad jag är. Trevlig läsning.