Lördag

Det verkar som att jag får en massa sol mina sista lediga dagar, det tackar jag för! Det är inte lika jobbigt att kliva upp på morgonen när solen är framme. (Fast lite drygt är det ju, när Jamie är så där fruktansvärt pigg direkt han vaknar. Ut med nappen och ropar glatt INTE POVA MER!)

Idag blir det lite mamma-dotter-tid. Vi ska åka och handla present till älskling/pappa som också fyller år snart. Ida-Marie höll ju på att bli en väldigt fin födelsedagspresent till Janne för sex år sedan, men hon kom drygt 10 1/2 timme för sent. =) Blir någon liten leksak till pojkarna också, så jag inte får ont i hjärtat.

Sedan blir det raka spåret hem, förbereda lite här hemma innan storasyster med familj kommer för att gratta våra födelsedagsbarn lite i förskott.

Igår kunde både jag och Janne se bebissparkar. Små små puffar. Ganska obegripligt egentligen, att det är en liten bebis där inne. Man brukar landa lite bättre efter UL och verkligen begripa. Även fast det är svårt även då, livets mysterium. HUR kan det växa fram en helt ny människa innuti? VARFÖR? Fanns det inget bättre sätt, med tanke på att de ska ut sedan...

En 2 årings bekännelser

Jag: Jamie vad gjorde du i Ida-Maries rum igår?
Jamie fnittrar med ena handen framför munnen och svarar: Kissade på golveeeeet!!!

Presenter

Ida-Marie fyller 6 år (!!!) om 10 dagar. (Jag kan inte förstå vart dessa år tagit vägen, jag vet att jag skrivit det förr, men tiden går verkligen sinnessjukt fort när man blivit förälder!)

Jag gjorde det väldigt enkelt i år, klickade hem alla presenter på ellos, H&M och lekmer.se.
Kollade efter kläder på Ellos, men det visade sig att de hade mycket leksaker där till bra priser. Hoppas att lillan blir nöjd med sina presenter. Nu ska det bara fixas något litet paket till pojkarna också eftersom vi ger present även till de som inte fyller år. Har man börjat göra så så kan man inte sluta. Det får bli ett slut på detta när de är äldre..

Ida-Marie har delat ut inbjudningskort till kompisar, hon ska ha sitt första "kompis-kalas". Under kalaset så får Neo och Jamie åka och leka med mormor och morfar, så att Ida-Marie får kalasa ifred med sina kompisar. =)

Idag kände jag de första "sparkarna" i magen. Inte så mkt till sparkar, små små buffar rättare sagt. Så nu sitter jag och känner efter hela tiden. Mysigt när bebisen är liten och sparkar, inte lika mysigt på slutet när det känns som att bebisen trycker all luft ur lungorna på en vid varje rörelse hon/han gör. Här hemma funderar vi på namn hela tiden, vilket känns mycket svårt. Vi är mest inriktade på tjejnamn, kanske för att vi hoppas på att få en till liten flicka nu. Ida-Marie är benhård, hon SKA ha en lillasyster och hon SKA heta Elisabeth. Men om det blir en lillebror då frågar vi? Då lägger hon armarna i kors och svarar: Jag ska INTE ha fler småbröder, blir det en pojke så får vi väl lägga honom i soporna.

Elisabeth är förresten inte aktuellt enligt mig och Janne och vi lär ändå få ha sista ordet i denna frågan. Jag och Jamie röstar på Laura (Lala som Jamie säger), men vi får inte medhåll från någon annan i familjen. Clara gillar alla utom Ida-Marie såklart. Det är svårt med namn! Pojknamn är till och med snäppet svårare än tjejnamn.

Snart är det dags för ultraljud, alltid lika spännande. Förhoppningsvis får vi då veta om det är en liten pojke eller flicka i magen.

Semester...

Snart återstår endast en vecka av semestern. Sorgligt. Jag känner mig inte alls redo att återgå till jobbet, skulle med glädje stanna hemma för alltid.

Det finns så mycket att göra. (Nu menar jag inte alla måsten utan tänkte i första hand på allt roligt).
I går var vi inte till Ikea, Ida-Marie och Neo fick en varsin bokhylla. Jag och Janne köpte nya sängborde och lite småsaker, typ dörrknoppar till alla köksluckor. Jamie fick ingenting, men han klagar inte. Han får sedan när han faktiskt har sitt egna rum klart, det lär ju dröja innan vinden är färdigrustad.

Idag vill jag åka till Ikea igen, för Janne hittade byråer där som vi måste ha, och jag ångrar att vi inte köpte dem igår. Tror dock att varken make eller barn känner för Ikea en dag nr 2. Inte jag heller egentligen, det bästa vore om någon annan åkte dit och köpte åt mig ;D Neo han vill åka till stranden, men det kan han glömma. Ida-Marie leker på sitt rum och verkar väldigt nöjd och Jamie han är väl glad om han får klättra och studsa hela dagen..

II förrgår var jag och Janne i väg och tatuerade oss. Jag har tre liljor på höger överarm, min är inte klar, det ska läggas till en del detaljer och fyllas i lite mer färg när den är läkt. Janne var lite mer galen, han tatuerade in Angelica över hela bröstet. <3

När fjärde bebisen kommer så "måste" jag tatuera in även dennes namn. Bävar redan, det är inte skönt att tatuera handlederna.

Malmjärn..?

Eftersom solen är framme för tillfället, så får jag lite panik och vill slänga in barnen i bilen och åka till sjön. Helst till Malmjärn då jag tycker att det passar oss bäst. Men då är frågan, finns det fortfarande vattenloppor där? Inte värt att få bitna barn, då våra är extra duktiga på att gnälla. ;)

Jag var in på vattenverkets hemsida och kollade vattenstatus på olika sjöar, av malmjärn, tolven och edsken så var det bara edsken som var helt OK. Bara för att jag tycker att Edsken absolut inte är anpassat för småbarn.

Nåja, innan Janne har vaknat, lunchen är avklarad m.m så är väl regnet tillbaka, så slipper jag fundera mer på alla dessa sjöar!

Vad gör man annars idag?
Skulle behöva besöka IKEA, lite nattlampor och hyllor till barnens rum. Gärna någon snygg matta också. Men hur kul är det med IKEA egentligen?

Nej, surfa runt lite efter förslag på vad man kan göra idag..

Måndag

Idag är det riktigt skitväder, regnet öser ner och verkar inte ha några som helst planer på att göra ett uppehåll de närmsta timmarna.
Så idag blir det ett besök i leklandet Sportys i Falun. Vi ska bara äta lunch hemma först innan vi drar iväg för nu är vi ordentligt less på utemat, det blev utemat en gång om dagen när vi var i Göteborg.. Jag hittade en ny besatthet, Sibylla köttbullar med mos, lingonsylt, saltgurka och sås. Jag äter INTE sådana köttbullar då de är vidriga, äter inte heller saltgurka eller lingonsylt. Men nu är det minsann en av de godaste maträtter som finns. Varfööööööööör?? Jag kan sitta här hemma, t.ex., och helt plötsligt tro mig känna lukten av en maträtt och då är det kört. Då måste jag ha den maten. Det går inte att kompromissa liksom. Bara några månader kvar...och det lär väl bli värre innan det blir bättre.

Vecka 15: 15 jul - 21 jul 2011

Vecka 15

Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.


Söndag

Jamie vaknade så tidigt som klockan sex i morse. Han var tydligen utvilad då, för då skulle vi upp på en gång och kolla på tv och äta banan. Jag var inte lika utvilad. Känner mig tung i huvudet, kan bero lite på att vi har superlite kaffe hemma, och utan kaffe blir jag lite seg i kolan..

Idag verkar vi få finväder iaf! Då kan barnen få prova sina badleksaker som vi köpte till poolen (fast jag vet inte hur vi familjemedlemmar ska få plats i poolen också när alla madrasser är där...) och så köpte de en glidbana (?), en sådan där som man spolar vatten i, så kan barnen glida. Det borde ta cirka 5 minuter innan någon gör sig illa. Högst fem minuter.

Jag tvungade med Jamie in i duschen nu i morse, det är enda chansen till att få duscha. De andra två placerades i soffan med ett varsit nintendo ds i händerna.
Stackars Jamie halkade på vägen ur duschen och mamman var inte tillräckligt snabb, så nu har han världens skrubbsår på ryggen, ett sådant där som gör så rysligt ont. =/ Men han är tapper vår lille krigare, han grät lite grann sedan hade han inte tid att ha ont längre. <3

Nu börjar det bli dags att släppa upp barnen till vårat sovrum, deras pappa får inte sova bort hela dagen nu när solen äntligen är framme ;)

Bort bra men hemma bäst

Halv sju i måndags morse bar det iväg mot Göteborg. Vi stannade till bland annat i Askersund och åkte med ett litet "tåg" till Hembygdsgården. Där käkade vi lunch och kollade på lite djur. Vi kom fram till min morbror runt sex tiden på kvällen tror jag.

På tisdagen besökte vi Universeum och Liseberg.
På onsdagen åkte vi båt till Nya älvsborgsfästning och sightseeing med ett litet tåg genom staden.
På torsdagen var det regn, så då åkte vi till Borås och lekte på Äventyrsbadet.
På fredagen åkte vi hem.

För de som har facebook så ligger det en massa kort ute där, som visar lite bättre hur vår semester var.

Vi har haft en trevlig vecka, trots det är det alltid lika skönt att komma hem igen.
Nu verkar vädret inte förstå att vi faktiskt har semester, så vi funderar lite på hur vi ska roa tre barn. Barnen borde vara trötta efter alla aktiviteter denna vecka tycker man, men de får aldrig nog. =)

Semester...

Första dagen på semestern börjar officiellt på måndag... =)
Dagen idag började med sovmorgon för min del. Vaknade till strålande sol och nybryggt kaffe. Hela dagen har spenderats på soldäck och i poolen. Mamma, pappa och barnens kusiner var här. Janne och pappa fick roa sig med att byta bromsarna på bussen medan vi andra njöt av solen.

Sitter nu i min alldeles nya one-piece (som egentligen är lite för varm men jag var ju tvungen att prova den eftersom jag fick den idag). Nästan all tvätt är tvättad, tror jag får köra 1-2 maskiner i morgon kanske. Så ikväll när barnen har somnat blir det semesterslapp! "Tvinga" maken att spela lite yatzy på altanen och dricka en öl kanske? Synd att Jannes öl smakar bättre än min 0.0%   ;)

Eventuellt så packar jag en del i kväll också, då jag ska ha så roligt som att städa i morgon. Ida-Marie ska på kalas, så då får Janne ta med sig pojkarna och hälsa på någon medan jag turbostädar huset. Måste städa marsvinens bur också. Himla bök att tömma den enorma buren på allt. Sedan är vi redo för semester.

Och med lite tur så kommer vi hem till nymålat också. Lillasyster var sugen på att måla och vi har färg hemma till tre rum... =)

4 dagar kvar...

...sedan har jag semester!! Fasiken så härligt det ska bli!

Semestern är räddad, Janne hämtar en "ny" bil i morgon. Sedan kvarstår problemet vad vi ska göra med gamla bussen. Någon som vill köpa en Chrysler Voyager LE -98? Kom och köp!
Känns rätt trist med den bilen nu alltså, efter att ha åtgärdat en massa efter besiktningen så kokade den när vi körde hem den från verkstaden. Jaja. Vi kommer att vara ibehov utav en buss i många år till, så det skadar ju inte att vi får en större buss.

Just nu sitter jag och inväntar att barnen ska vilja sova. Hoppas på att Jamie ska somna på soffan då han blir som besatt när jag försöker natta honom i sängen. Tar nya tag i det där med nattningen under semestern. Alltid lättare när man är två vuxna hemma. När barnen väl har somnat ska jag fortsätta med det eviga tvättandet och så tänkte jag försöka hinna med att slappa på soffan också.

Stockholm

Stockholm bjöd igår på stekande sol hela dagen. Det blev lite tröttsamt för oss alla efter några timmar, men barnen är supernöjda.



Nedräkning

Janne har fem skift kvar att jobba och jag likaså, sedan är det äntligen semester!!!!

Vi tjuvstartar med en dagsutflykt i morgon, buss ner till Stockholm för att gå på Gröna Lund med Ida-Marie och Neo. Jamie anser jag för liten så han får vara hos farmor och farfar. Han sover där i natt då vi åker tidigt i morgon och eftersom vi kommer hem sent i morgon så sover han där även då. Två nätter utan min guldgosse. =(

På söndag ska vi till Dalarna för att kolla på en ny bil. En chrysler voyager grand (ett säte mer än i våran nuvarande chrysler och lite större bagageutrymme). Egentligen skulle vi inte köpa någon ny bil på många år men vad gör man när bilen man har går sönder? Förmodligen toppen och man kan väl räkna med minst 6000kr för att laga det. Minst 6000. Det räcker förmodligen inte på långa vägar.

Så då byter vi ev. till en större bil. Kan ju vara skönt med en extra plats i bilen sedan, när vi är 6 personer i denna familj. Eller sju personer. Min mage är lika stor nu, i vecka 12, som den var med Jamie i vecka 17. (Jag är livrädd och har kollat på kort för att jämföra från förra graviditeten, jag blev inte lugnare av det).
Förlåt men, inte ens vi kan väl ha sådan otur? Det är säkert underbart och charmigt med tvillingar, men inte för mig. Räcker gott med en bebis...