Tillfälligt avbrott

Just nu känns det som att jag har lagt allt åt sidan. Jag hinner "bara" med att jobba och vara mamma. (+ städerska, första tvättare, kock m.m m.m). Vart Angelica är har jag ingen aning om för tillfället.

Jag min idiot trodde att det var tillfälligt som jag och Janne skulle jobba emot varandra och aldrig någonsin ses. Vart fick jag det ifrån? Tillfälligt? IDAG kollade jag kalendern och då visade det sig, såklart, att det inte alls rör sig om någon tillfällig period utan att det är så här som våran vardag helt enkelt kommer att se ut fortsättningsvis.

Men vadå familjeliv, det räcker väl med 2 dagar per vecka? Känner mig lite bitter just nu, skyller på min extrema trötthet. Allt blir bra, man vänjer sig vid det mesta.

Som det kanske märks med bloggandet så försvinner det någonstans bland alla tvätthögar och bajsblöjor (Ja fastän Jamie är på dagis mellan 6.30 - 16 så spar han alltid skitandet tills att han kommer hem till mamma). Märker väl vart detta leder, fortsättningsvis med drygt 1 blogginlägg per vecka eller vad?

I'm too old for this shit

Det var kombinerad kräftskiva och födelsedagsfest i fredags. Inga kräftor för min del eftersom jag anser att de är de mest läskiga saker jag någonsin sett. Jag fick i mig ett glas bål extra medan de andra kladdade med de röda kräftorna som stirrade på dem med döda svarta ögon.
Apropå den där bålen, jag tog för givet att det var vin i, men det var sprit. Jag tål inte sprit.
Det blev taxi hem för mig och hela dagen i går fick jag kämpa för att orka hålla mig vaken. Känner mig trött även idag. Det var en trevlig kväll iaf, ända tills att jag blev för full.;)

Idag ska jag och barnen åka in till gävle för att hälsa på Hugo och hans mamma Malin. Först ska vi äta lunch med Janne och säga hej då till honom. Han sticker och jobbar medan vi är kvar i Gävle och sedan ser vi inte honom förrän på fredag... (han drar till jobbet varje dag klockan 16 och jag åker från jobbet och hämtar barnen på dagis klockan 16, är hemma ca 16.30 om dagarna..)

Så roligt är livet här hemma just nu! Men som min kära vän sa till mig, "ni hinner inte tröttna på varandra iaf".

Eckerö

Igår åkte vi över till Eckerö. Båten gick från Grisslehamn 10.00 och hem igen 17.30 (18.30 finsk tid)

Timmarna på Åland spenderade vi i en lekpark i Käringsund, vi käkade glass, åt lunch ute på klipporna m.m.

Ombord på båten så spenderades den mesta tiden inne i lekrummet. På vägen hem tröttnade Jamie på att vara där inne och i vanlig ordning så bestämde han sig för att rymma. Efter ett antal försök att springa ut i restaurangen började han att inse att vi skulle se honom och fånga honom varje gång. Då försökte han sig på att krypa ut i full fart. Jag lät honom hållas för att se hur långt han skulle krypa medan jag sakta smög mig efter bakom honom, han kröp och kröp längre ifrån lekrummet, tydligen mycket nöjd med sig själv och sin rymning.

Vi handlade lite i taxfree också såklart. Jag och barnen sprang vid godishyllorna. Janne gick på lite tyngre grejor. =) Min choklad tog slut i bilen på väg hem, jag var för snål med mina inköp. Men lakritsen har jag kvar iaf. Barnen köpte bara en massa strunt. Lite smarties och nå klubbor eller liknande. Det var väldigt skönt att komma hem igår kväll! Roligt att vara borta under en dag så där, men nu får det nog dröja länge innan vi gör en sådan resa igen. Lite större barn först tack...

Ikväll börjar Janne att jobba igen. Snacka om att hans ledigheter går fort! Och i morgon är det slut på helgen för mig och barnen. 4 dagar i sträck ska alla barnen lämnas på förskolan 6,30. Härligt med den stressen på morgonen..

Bloggtorka

Dagarna går så fort nu, så jag glömmer/hinner inte med att skriva här. I morgon är det redan fredag, ännu en vecka slut. Jag fattar inte att det kan gå så fort! Hela dagarna på jobbet bara rusar iväg.
Idag har jag jobbat med tjejerna inne i packen, det tar sin lilla tid att packa alla dessa pallar som vi fått levererade. I morgon ska vi vara inne i produktionen för testkörning. Det är en kille från Holland som installerar kavlingslinjen och utbildar oss på den, vilket innebär att vi får prata engelska, inte direkt min starkaste sida. =) Skönt med lite ombyte på jobbet, att få lämna kartongerna ett tag och göra deg (jag jobbade aldrig i produktionen på pajfabriken så att blanda deg var en ny upplevelse) och att försöka lära sig alla inställningar på kavlingslinjen samt ugn. Det går riktigt bra faktiskt. Tror att jag har fattat vad holländaren menar nu. Ja, det är alltså inte engelskan jag har problem med att förstå, enbart uttal som är mitt problem, det är maskinen som är något komplicerad. Jaja. Det är skönt att jobba iaf. =)

Jag sprang in i något i dag på jobbet, minns inte vad, (såklart) bara att jag gjorde illa mig någon gång under dagen. När jag kom hem så fick jag mer och mer ont och nu haltar jag fram. Typiskt mig. Förhoppningsvis är det bra tills i morgon.

På lördag åker vi till Eckerö! Båten går över på förmiddagen och hem sent på eftermiddagen, så vi hoppas på finväder då! =)

Mitt i veckan

Jäklar vad jag är öm i fötterna! Nya arbetsskor + att man står upp typ hela tiden på jobbet. Känns bra att helgen närmar sig så att jag får en chans att återhämta mig lite.

Ikväll är jag helt solo. Barnen sover hos sin mormor och morfar och Janne jobbar. Som vanligt så blir jag helt nollställd och sitter och gör ingenting förrutom att känna mig lite ensam. =) En dusch nu och sedan blir det nog soffan resten utav kvällen. Livet på BB visas i kväll och det var för roligt sist. En blivande pappa där som jag skulle ha kastat ut omdelbart om det var min karl. Janne såg visserligen lite trött ut under våra förlossningar (det måste ha varit så jobbigt för honom att kolla på när jag hade värkar och ville dö, eller hur?) och så hade han mage att skratta åt mig en gång när jag lutade pannan mot gåstolen och fick märken utav den. Jag var nog inte så social under tiden precis, när vi skulle få Jamie så körde jag med att blunda och hoppas på att de (barnmorskorna) skulle låta mig vara ifred så att jag skulle slipa undan alltihopa. Man är ju väldigt logisk och rationell i sådana situationer.
Roligt att minnas tillbaka på förlossningarna, nu när det ligger långt tillbaka och smärtan inte längre känns lika skrämmande. Kommer inte ihåg hur en värk känns, men eftervärkarna minns jag däremot, kanske för att jag plågades något enormt utav dem 3-4 dagar efteråt. Skönt att ha den delen klar! ;D


Söndag - den sista sommardagen

Japp, i morgon är sommaren officiellt över, så det så! Ida-Marie och Neo startar dagis igen. (Sak samma att alla andra barn har sommarlov en-två veckor till, det är ju vi som räknas inte sant?)
I dag blir det någon tur i tvättstugan, så att jag ikväll kan packa barnens ryggsäckar med reservkläder som ska med till förskolan.
I morgon har de byta av avdelningar också, varje höst flyttar barngrupperna till en ny avdelning. (På Kanaljen finns det 4 avdelningar som är anpassade efter olika åldrar). Ida-Marie börjar på Junibacken som är sista stoppet innan hon nästa höst börjar LEKIS. Tack och lov så har jag ett helt år kvar att förbereda mig inför det.

Veckan därpå börjar Jamie inskolning på Kanaljen, sedan har vi äntligen alla tre barnen på samma förskola!

Måndag igen imorgon alltså, vart tog denna helg vägen? Känns inte som att jag hunnit med något alls denna helg, fast när jag tänker efter så har jag ju fått en del gjort ändå, med tanke på att jag och barnen varit själva. Janne har ju börjat att jobba igen så honom ser vi till 4 timmar om dagen... Nästa helg jobbar han också. Men sedan är han ledig 2-3 helger på rad! Då ska jag sova =)

Då kör vi

Nya jobbet har alltså börjat för min del. Fjärde avklarade dagen idag och allting känns jättebra. Det kommer att bli toppen det här! På fredag börjar Janne att jobba igen, det var ett tag sedan vi bägge jobbade (jag har ju annars varit arbetslös, mammaledig eller studerande) och sist vi bägge jobbade så gick vi både för dag.

Min första helg kommer alltså inte att innebära någon vila för mig. Då blir jag återigen ensamstående. Något jag borde ha vant mig vid nu kanske, då Janne jobbat dessa tider i två år? Hoppas på finväder så att vi slipper sitta här hemma och driva varandra till vansinne. (Kanske snarare så att jag blir galen och barnen har roligt...?)

På måndag börjar Ida-Marie och Neo på dagis igen och veckan efter kör Jamie igång. Då är vi definitivt tillbaka i verkligheten igen, med att lämna barn på dagis tidigt på morgonen, jobba och sedan hem för att göra det lilla som man hinner med.

Nu är klockan redan halv fem. Jag kom hem för en liten stund sedan (längsta dagen denna vecka, vi har blivit så bortskämda med sovmorgon och att få sluta tidigare), dags att sätta fart med maten kanske..

Ännu en helg

Så var ännu en helg förbi. Klassåterträff och 5-års kalas har denna helg bjudit på. Fullt upp både lördag och söndag alltså, men ändå var jag sjukligt rastlös ikväll. Drog med mig lillasyster på en promenad, längst ner i Silverdalen fastnade vi i regnet. Det var bara att traska på, utan paraplyer såklart! Vore skönt med en promenad i morgon kväll också, får se om jag lyckas lura med mig någon då också ;D

Det har varit en rolig helg iaf...kul att återse alla gamla klasskompisar igen.
Och Ida-Marie har haft en toppen dag med en massa presenter. Det är först på tisdag som hon fyller år, så då får hon ännu fler presenter från mig, janne, neo och Jamie.

I morgon börjar nya jobbet. Det ska bli spännande! Återkommer efter det.