VAB

Årets sista arbetsdag blev väldigt kort för min del. Fem över sju ringde de från dagis, Neo var dålig i magen. Nu sitter vi här hemma och hoppas hoppas hoppas att det inte är magsjuka. Dålig i magen kan man ju vara ändå.
Barnen käkade frukost när de kom hem, eftersom de inte hann göra det på dagis. Och ingenting har hans mage reagerat ännu. Jag är lite tveksam till att sätta honom på "magsjukediet" när jag inte är säker på att det är magsjuka. Det blir en rolig dag, att gå på helspänn och hoppas på det bästa...

Precis när jag trodde att det skulle gå en hel månad utan en dag med VAB så sket det sig. Janne kan ju aldrig vabba typ. Lite kämpigt att kliva upp och hämta sjuka barn på förskolan när man jobbat en hel natt och inget barn blir ju sjukt under hans ledighet såklart. Typiskt. ;P

Slutet av december

Julen den kom snabbt och den var över minst lika fort! Vi har haft en jättemysig jul med familjen. Barnen är överlyckliga över alla klappar. Neo blev lite besviken när han öppnade sin portabla dvd-spelare, för han trodde att det var en dator. Var visst inte lika spännande med dvd ;)

Vi firade julafton hos mina föräldrae och dagen efter var vi hos Jannes föräldrar.
Vi var lite spända på hur Jamie skulle reagera på tomten, alla barnen har blivit hysteriska i hans ålder när tomten dykt upp på jularna. Vi kunde inte ha haft mer fel!

Så fort han fick syn på tomten sprang han fram och skrek GOD JUL!!!
Sedan knuffade han praktiskt taget in tomten i vardagsrummet, han tyckte nog att tomten var för långsam. Sedan sa han hej då med världens största kram, försökte slita av tomten skägget och hängde sedan i tomtens ben. Stackars tomten vill nog inte komma tillbaka nästa år ;)

Nu jobbas det för fullt igen. Jag har kört två dagar med 10 timmars pass. Janne börjar i morgon.
Skönt med kortvecka även den här veckan. Janne jobbar nyår det här året också, så jag och barnen tillbringar kvällen och natten hos mamma och pappa med min storasyster och hennes barn. <3

Nästa vecka blir ännu bättre, jobbmässigt, torsdag ledig och så kompar jag ut på fredagen! Inte helt fel med långhelg! Så orkar man jobba ända fram till semestern sedan.


Lugn och ro

Just ikväll har jag en sådan där lugn och skön kväll som jag alltid längar efter men nästan aldrig lyckas uppleva. Barnen har varit näst intill små änglar, mysiga, rara och underbara. Tänk att man kan bli förvånad över en bra kväll här hemma...Inget bråk alls! Så vill jag ha det jämt. Alltid. Att få stöka omkring här hemma, pyssla lite med barnen och bara känna den där varma känslan i hela kroppen när man ser på sina barn. Tyvärr är jag expert på att stressa upp mig tydligen. Dags att lära mig leva i nuet.

Och nu när barnen sover så sitter jag här med en kopp kaffe. Utan ett enda måste. Ingen stress över julklappar som ska slås in (nästan alla klappar är inslagna!!!), ingen tvätt (jag ser helt enkelt inte tvättkorgen), inget att städa (dammråtta eller katt, husdjur som husdjur eller...?)...bara vara och ladda batterierna lite grann.

Lucia firandet är över för det här året. Ida-Marie firade lucia på förskolan i går. Första året som hon var Lucia, tidigare har hon varit pepparkaksgumma och tomtemor. Jamie och Neo firade i dag på förskolan. Jamie var en riktig liten tomte, han har ju mage för att bära upp en tomedräkt min lilla sötunge. Neo var också tomte, också världens sötaste tomte såklart, men en lite tanigare variant ;) Neos avdelning bjöd in föräldrar och syskon att kolla på luciatåget. Så himla härligt att se de små, de är så otroligt duktiga!

Förrutom lucia på förskolan har vi inte firat det något mer. Ridande Lucia blev liksom mitt i kvällsrutinerna här hemma, plus att jag som vanligt var ensam med barnen. Hade lite ont om energi den dagen.

I morgon blir det ingen vanlig arbetsdag. Då bär det av till Stockholm för möte och sedan julbord. Vi ska åka tåg hem så det återstår att se när vi kommer tillbaka. Man vet ju aldrig med de där tågen vintertid. Sedan har jag bara en kort fredag kvar innan helg och denna helg är Janne äntligen ledig! Blir lite julbak i helgen. Lär passa på när vi är två vuxna annars slutar det nog med katastrof.

Snart avklarat

År 2010 alltså. Nytt år snart, med en ny start.

Sluta röka 1:a januari. Ska snabba mig och hitta motivationen till det! Nikotinplåster står på önskelistan! Synd bara tt Tomten inte kommer till mig, så jag får väl inhandla det till mig själv.

Sedan så ska jag göra något hemskt nästa år. Jag ska skaffa linser. Jag som ryser och vill lägga mig ner och dö bara jag tänker på att stoppa in något i ögat. Läskigt värre. Men jag börjar äntligen att inse hur blind jag är. Och glasögonen är vidriga. Så nu är det dags!

Sedan var det jobbet då. Har provanställning t.o.m. 31 januari. Men chefen har skrivit min arbetsbeskrivning som kommer att börja gälla från och med februari, så jag kan alltså känna mig rätt säker på att en tillsvidare anställning. Det har jag väl gjort hela tiden visserligen, men det känns alltid bra att få det bekräftat. Plus att jag fick arbetsuppgifter som jag tycker är lite roligare än att packa bröd på heltid. Jag kommer visserligen att göra det också när tid finnes, men annars ska jag ägna mig åt inköp och orderarbete.

Nej. dags att göra ett litet ryck här hemma nu då kanske.

Syskonkort 2010

Världens vackraste, sötaste, finaste, underbaraste ungar!!! Tänk att jag är mamma till dessa underbara!

Lördagskaos

Som alltid när Janne sover efter att ha jobbat en natt, så är det full kalabalik här hemma! Jamie springer i pyjamas tröja, blöja och Neos vinterkängor. Minst två gånger i timmen skriker han PAPPA och springer så fort hans små ben bär honom till sovrumsdörren och sliter upp den. Ida-Marie blir ständigt irriterade på sina små bröder som låter illa, så då får hon utbrott vilket får henne att låta 1000ggr värre än killarna. Och Neo han ser ständigt till att Jamie inte får för sig att ta det lugnt ett tag, att lägga av med buset. Om Jamie är på väg ner, så får Neo full fart på honom igen. Man kanske skulle ta och klä på barnen och gå ut och leka en stund? Så stackars Janne får sova lite...