Sportlov

Det blev inget sportlov för barnen, om jag fortfarande hade varit mammaledig så hade vi haft en veckas ledighet från förskolan nu, men icke. Istället blir det fortsatt full fart, med plugg, lämning på förskola och barnvakt. Det kommer att bli ett himla springande på HC denna vecka också. Jamie har tid för 1 års kontroll på sin födelsedag, Neo har tid dagen efter, eller var det dagen före? för att kolla upp sin knöl på foten och jag har tid för cellprov på onsdag. Uuuuuuh, stackars mig. Vill inte vill inte vill inte. Men man lär väl, för att vara på den säkra sidan.

Idag kommer Jannes kusin med flickvän och Jannes faster & farbror hit för att fira Jamie. Sedan är det dags för Janne att åka och jobba =(  Så kvällen blir tråkig. (Ev kanske svägerskan skulle komma ikväll och då blir det självklart inge tråkigt alls =) )

I veckan ska vi även hinna med en bio! Prinsessan och grodan, jag, Ida-Marie, Neo, Anna och Linda. Det blir Neos första bio och Ida-Maries andra, så jag hoppas att de klarar av att sitta stilla och någorlunda tysta under filmen. I värsta fall får vi väl lämna biosalongen i förtid. Det gäller väl även att sätta sig på en lämplig plats så att man kan smita ut för ett toalettbesök. Barnen är ju aldrig kissnödiga före någonting, utan alltid mitt i. =)

Bilder




1 års kalas

Nu har alla Jamies gäster åkt hem. Han fick en massa snygga kläder och leksaker. Han verkade dock mest nöjd över tårtan. Först åt han så fint och försiktigt med skeden, sedan skippade han sked och använde händerna ;) Lillgrabben verkar inte ha blivit något trött alls av kalas, själv skulle jag nog kunna somna över datorn just nu. Vet inte vad som hände? Vi har ju resten utav eftermiddagen/kvällen kvar, så det går ju inte att bli trött nu =D Jag får lägga upp kort från tårtätandet sedan, jag orkar föra över kort till datorn just nu.

Ska man kolla på melodifestivalen ikväll då tro? Vet inte om jag orkar se det något mer. Det har ju egentligen aldrig varit bra, kollar mest för att ha något att klaga på ;) Jag skulle vilja hyra en film, Allt för min syster, tror jag att den heter. Tydligen en riktigt snyftis. Men det är väl inget för Janne så vi får väl se hur det blir med den saken.


Fredag

Saker som jag (vi) måste få gjort under dagen

  • Städa
  • Handla
  • Betala räkningar
  • Skotta
  • Vika tvätt
  • Slå in presenter
  • Ladda filmkamera

Istället för att börja med något så sitter jag här. Det är ju bra. Jag har iofs pluggat lite grann men känner att jag kan spara en del till kvällen också. Fick tillbaka med tredje reflektion med kommentaren: Välskrivet och väl kopplat till teori. Intressanta resonemang.
Den fjärde, och sista, teorireflektionen är så gott som klar. Jag ska bara läsa igenom den och göra de sista små ändringarna innan jag skickar in den.

Nej, nu måste jag nog faktiskt sätta fart med allt.Trist!


Jaha, du menade så...

I morse vaknade Jamie 04.50 (!!!!) och ville inte sova mer. Varföööööööör?

Innan jag och ungarna stack i väg idag så sprang jag ut och startade bilen, då den såg ut som en isbit. Men jag lyckades glömma bort att jag hade larmet på här hemma, så när jag kom in igen så tjöt det för fullt. Jag fick panik, då jag aldrig har lyckats med detta förrut och inte visste hur jag skulle göra. Ringde snabbt till Janne för att kolla vad jag skulle göra och vilket kodord vi har. Ringde sedan till Securitas och hamnade i TELEFONKÖ.

Halvklädda ungar, en bil som står på tomgång och där sitter jag med telefon och väntar.
När de väl svarade så berättade jag vad som hade hänt och han jag pratade med frågade efter vår kod, då jag snabbt skriker fram kodordet. Han blir lite tyst i luren och säger sedan; Nej alltså, er sifferkod. (som vi själva slår in här hemma på larmdosan).

Jaha ja, kodordet ska man tydligen använda när det gått så lång tid efter att man utlöst larmet, utan att ringa in och återställa, att de ringer upp oss. Jaja. Nu tänker ju inte jag avslöja kodordet här, såklart, men det kändes lite dumt att skrika det i örat på honom när det inte ens var det han frågade efter.

Lite panik så där på morgon är ju alltid lika trevligt. Janne satt säkert på sitt hotellrum och skrattade åt mig. Han är ju van vid larm. De ingår i hans jobb. Jag hade aldrig använt något innan vi skaffade här hemma. Men det är en mycket bra sak, jag sover lugnare på nätterna när Janne jobbar nu när vi har larm. Och så är det så himla fiffigt om brandlarmet går när vi inte är hemma, kameran slås på och larmcentralen kan se om det är rök och skickar då brandkår. Ett vanligt brandlarm är ju annars bara bra att ha när man är hemma liksom. =)

Jaja, nu ska jag sticka iväg och hämta hem alla barnen. Funderar på om vi ska orka stanna till vid ankdammen och slänga lite bröd? Verkar ju otroligt bökigt att plocka i och ur barnen ur bilen enbart för att mata en massa vilda änder som ändå kommer att attackera oss! Skippar det kanske...får bli återvinningen med alla tidningar och kartonger istället, det tycker barnen säkert är minst lika kul ;P

Mer tid tack!

På lördag har vi kalas för Jamie. På två dagar ska/skulle jag ha hunnit med att baka, köpa presenter, städa, slå in presenter, plugga och allt annat som man måste göra varje dag. Behöver jag ens skriva att jag inte kommer att hinna? Presenter och städning får bli prio. Vet inte ens hur jag ska hinna med det. Känns som att jag ska vara glad om jag ens hinner handla hem fikabröd direkt från affären! Dålig planering. Mycket dålig planering.

Jag orkar inte plugga mer idag heller. Har räknat en massa men det tycks vara lite svårt att få in alla regler och konton i mitt huvud, så jag får ta en paus. Tills ikväll. Eller i morgon. Just nu känns det som att jag bara vill bli klar med den här kursen! Lägga den bakom mig. Men jag vill absolut inte skriva någon tenta, det verkar alldeles för läskigt.


Jag klarade det!

Klarade min inlämningsuppgift i bokföring! Så himla skön känsla. Var lite orolig där ett tag att jag skulle behöva göra om den och det skulle jag inte palla. Har ju fullt upp med att göra allt annat i kursen =)

Barnen har haft en lång dag idag. Direkt efter upphämtning hos barnvakt/dagis så åkte vi hem till mina föräldrar på mat. Sen hann vi bara hem för pyjamas, välling och tandborstning, sen slocknade grabbarna. Ida-Marie ligger i soffan och kollar på tv. Hon är lite orolig för att det ska bli en lång dag i morgon också, hon som har så roligt på dagis! Vet inte vad hon oroar sig för? Det är väl för att ge mig lite extra dåligt samvete kanske =p

Har pratat med Janne två gånger under dagen,  han verkar ha en del att stå i under sina utbildningsdagar... Skönt att det inte bara är jag som får plugga, haha. Längtar tills torsdag kväll så att jag får hem honom igen. Känns inte bra att veta att han blir borta så länge. Jag förstår inte dem som har en partner, eller de som själva är borta och jobbar hela veckorna och bara är hemma på helgerna. Jag skulle inte stå ut! (Tyvärr har ju en del inget val om de vill ha jobb kanske, det förstår jag ju). Tur att det här är en gångs grej känner jag!


Lunchrast...

Jag hade tur i morse. Jamie måste ha haft på känn att jag var orolig över att vi inte skulle hinna upp i tid, så 05.25 slog han upp ögonen med ett gallskrik som betyder att han hade sovit klart. Slutade med att jag hann plocka ur diskmaskinen, städa köket, bädda alla sängar, vika undan lite tvätt och dammsuga hallen också i morse innan vi drog i väg.

Tar för tillfället en liten rast här innan jag ska fortsätta att räkna. Jag har kämpat hela förmiddagen med att försöka fatta hur, nu ska jag se hur mycket som har fastnat när det är dags för lite övningar. Antagligen så har ingenting alls fastnat. Kämpar väl på en stund till innan jag måste kämpa lite med nästa kurs. *suck*

Full fart

I morgon bitti ringer klockan redan 06.00. Med lite tur har jag fått upp ögonen på mig själv och tre barn lagom till 06.30. (det slår aldrig fel, när vi ska upp tidigt vägrar barnen att vakna, de bara myser ner sig i kudden och drar täcket över huvudet, alla tre. Men när vi får sova, då studsar de upp alldeles för tidigt). Sedan, med lite tur, så kan jag övertala de "stora barnen" att lämna soffan och alla täcken och kuddar som de släpar in dit på morgonen, tillräckligt länge för att klä sig m.m. Ibland får jag hota med att de andra barnen på dagis äter upp all frukost om vi inte sätter fart!

Och om jag sedan har lite mer tur så slipper jag jaga tre nakna barn genom hela huset samtidigt som jag försöker klä mig själv. Med lite mer tur så är vi faktiskt klara när det är dags att åka, utan att jag har hunnit drabbas av stress tics i mitt vänsta öga.

Och med lite mer tur ändå, så kommer bilen att starta i kylan. Jag brukar inte ha tur.

Sedan efter att jag har spenderat en hel dag med att försöka slå in affärsredovisning i min pantade hjärna och skriva reflektionen med tics i ögat (inte så jädra lätt när ögat blinkar hela tiden, skriver fel, får göra om, skriver fel, får göra om osv) så är det dags att hämta alla trollhjärtan och åka ner till mina föräldrar där vi blir bjudna på mat (mycket uppskattat).
Sedan bär det av hemåt för att sova typ. Och om jag har tur så somnar alla barnen i tid och orkar upp nästa morgon...

(Nu vet jag ju inte direkt om det är tics jag får i ögat, det var något som började när jag var stressad på jobbet förrut och idag kände jag hur det kom tillbaka när jag stressade över skolan. Avslappningsövningar vore något för mig. Inte för att jag vet när jag skulle få tid för dem...)

Jaha?

Jag har ingen som helst kunskap om aktier, aktiebolag och dylikt, vilket är precis vad jag försöker att få in i huvudet idag. Eller försökte, nu har jag gett upp för dagen. Man ska räkna si och så och jag fattar inte. Varför vara så krångligt??? Jaja, det börjar att närma sig slutet av boken nu och någon gång var det väl meningen att jag skulle köra fast ordentligt. I morgon blir jag alldeles ensam hemma, kanske det är lättare att koncentrera sig då.
Kollade upp böckerna som jag behöver till mina nästa kurser och ingen av dem fann jag begagnat. Så det blir drygt 1000 kr till böcker som jag måste betala den här månaden. Som om det inte vore nog med en elräkning på 4800 kronor. (!)

Det är bara måndag och jag blir alldeles deprimerad. Janne sticker till Stockholm i morgon bitti och lämnar oss ensamma i tre dagar, jag har kört fast i affärsredovisningen och eftersom Janne blir borta tre dagar så måste jag lämna barnen på dagis/hos barnvakt låååånga timmar, så jag ska hinna med allt plugg.

En sak som jag kommit fram till.

Alla som inte behöver SKOTTA hela vintern, borde inte få gnälla över snön! Så ni som bor i lägenhet eller liknande eller ni som inte tycker att det är er uppgift i hushållet att skotta, tig! Det blev inte så överdriver mycket pluggande i dag just pga skottandet. 2 1/2 timme. Vi har fortfarande inte kommit fram till hur vi ska kunna skotta av taket. Finns ingen stege där uppe och jag tycker det känns livsfarligt att stå uppe på ett lutande tak täckt med tjock snö som kan släppa och dra mig med i fallet. Altantaket är väl det vi är mest oroliga för, då det är i plast och kanske inte klarar tyngden. Vet ju inte heller om det klarar tyngden från någon som går omkring där uppe, man lär väl placera sin steg på takstolarna, men rasar man så rasar man ju garanterat inte på någon sådan. ;) Så jag vet inte jag. Vore jag inte så fruktansvärt feg så skulle jag har klättrat upp och fixat det, men hjärtat började ju skutta på mig idag bara jag tog fram stegen och klättrade upp tre steg. Inget Lejonhjärta här inte.

Till något helt annat då. Har iaf fått lite skolarbete gjort, gick igenom min tredje teorireflektion och skickade in den. Nu har jag en reflektion kvar att skriva och den ska bara vara på två sidor, sedan är det grupparbete, opposition på en annan grupps arbete och hemtentamen kvar av denna kurs. Hemtentamen kan ju bli intressant. Typ 10 frågor som jag ska besvara på en vecka. Det låter ju väldigt simpelt att svara på 10 frågor under en hel veckas tid, men det tror jag inte. Det vet jag att det inte är. Det är alltså min kurs i Ledarskap.

Kursen i affärsredovisningen är det lite kvar på också, såklart. Har nyss lämnat in min bokförinsuppgift och väntar på att få den betygsatt. Sedan har vi två grupparbeten att göra (varav ett inte ska lämnas in????) och så tentan då, inne på högskolan den 1:a april. Fem timmars plåga. Jag kommer att vara nervös av flera olika anledningar den dagen, för det första så vet jag inte vart jag ska parkera (jag oroar mig över allt) och så vet jag inte var lokalen ligger, i vilken av alla byggnader och sedan, självklart, över att jag inte ska klara tentan. En massa, massa lagar, regler och redovisningsmetoder som ska präntas in. Just det grundläggande har jag ju klart för mig, men sedan ska jag lära mig allt om aktier och factoring och en massa annat som jag inte ens börjat läsa om än! Det ska bli så skönt med "sommarlov", att slappna av lite och veta att jag klarade (förhoppningsvis!) den första terminen.

Nej, om jag kanske skulle ta och avsluta min novell här nu och leka med barnen en stund innan det är dags för mat. Janne står vid spisen där han hör hemma, såklart ;)

Snö


En snöig söndag morgon...

...kan man ju ägna åt att byta blogg, igen. Jag har alltid lika svårt att släppa taget om den gamla bloggen bara när jag gör ett byte... Så jag säger som vanligt, vi får väl se hur det blir !

Idag står pluggning på schemat. Min tredje teorireflektion ska lämnas in i morgon, så den lär gå igenom en sista gång och så lär jag räkna lite eftersom jag missade en massa i fredags. *suck* Tur det är skitväder, då passar det bra att sitta inne och plugga.