1:a advent

Det regnar för fullt ute. Ingen julkänsla direkt så här på första advent men jag klagar ändå inte. Jag vill inte skotta, sopa snö av bilen och frysa. Och så är det ett plus att elräkningarna inte är skyhöga trots att det är november!

Idag har Ida-Marie uppvisning med showkids. Det ska bli jättekul att se vad de har lärt sig, inga föräldrar får stanna och se på under träningarna så vi har inte en aning om hur mycket de har lärt sig. Så nästan hela dagen kommer gå åt till det. Ida-marie har samling 13.15 för genrep, sedan får vi komma dit till 15 för att se uppvisningen  på 1 timme. Sedan ska vi hem igen medan Ida-Marie har avslutning med gruppen och så får vi hämta henne igen efter en stund. Då är klockan 16.30 ungefär och det blir inte så myckte tid kvar av denna dag då.

Nu är storebror här och ska fixa elen till Jamies rum. Janne har börjat tapetsera där uppe, lite mer tapeter och målning kvar innan det är dags att lägga golv. Sedan är det bara alla dessa lister kvar innan Jamies rum är klart!

Torsdag morgon

Sista arbetsdagen denna vecka, i morgon tar jag ut ännu en semesterdag. Sedan är alla sparade semesterdagar slut. Tur jag får nya i april =)

Besök på mvc igår, järn har fortfarande inte gått upp, ligger på 107. Så igår togs mer prover (blodprov i armen, aj aj aj) sedan får vi väl se vad de säger. Jag som kände mig lite piggare och trodde att värdet var bättre, men tydligen så vänjer man sig vad att ha låga värden.

Liten sparkar och buffar som en besatt om kvällarna nu för tiden, fruktansvärt obehagligt!! Igår tror jag att han vände sig på något vis, magen fick två stora knölar mitt på istället för en stor knöl åt höger (höger var tidigare hans favoritsida). Ungen lägger sig väl på tvären förstår jag. Eller så ligger han väl med huvudet uppåt nu, gissa vem som inte tänker föda då.

52 dagar kvar till beräknad födsel!

Dåligt samvete

Strax innan vi skulle åka till dagis i morse så klagade Neo på ont i magen. Jag sa lite glatt att du är nog bara hungrig, det går över snart ska du se!
Lilla älsklingen såg så ledsen ut när jag lämnade honom, åh vad det gör ont i hjärtat då.
Men vad gör man? Känns ju inte som att man kan stanna hemma och vabba utifall att, när det kanske bara berodde på att han var hungrig.
Ringde till dagis för en stund sedan och de personalen tyckte att han verkade bra. Men det dåliga samvetet vill inte försvinna ändå. Just nu vill jag bara sticka och hämta honom, direkt...

Fast jag har ringt och kollat läget. Och fastän jag har beställt en pepparkaksgubbe kostym med hatt till honom som han så gärna ville ha till Lucia. Ser bara hans ledsna ögon framför mig hela tiden och känner mest för att gråta lite grann. Inte ett dugg extra känslig nu jag, nej då. Inga extra hormoner nej då.

Det är faktiskt så illa så att jag önskar att de skulle ringa från dagis och säga att jag måste komma och hämta honom. Nästan. Jag vill ju inte att han ska ha ont i magen såklart, men ni kanske fattar..

Mitten av november

Känns som att min bön om att snön inte får komma riktigt än har blivit hörd.
Vinteroveraller och snöstkottning på morgonen passar inte riktigt för mig detta år, så jag väntar gärna med snön lite till, den kan komma lagom till (eller strax före) jag går hem i december...

Den här veckan och nästa vecka har jag plockat ut semester dagar på fredagarna. Skönt att korta ner veckorna lite. Det sjuka är att även fast jag vet att jag har kort vecka denna vecka så känns det hopplöst med måndag. Det kan bero lite på att Jamie väckte mig tre gånger i natt. Han somnade om direkt varje gång, men själv låg jag vaken efter tredje gången. Vet inte om jag egentligen kan skylla på Jamie. Kanske har att göra med graviditeten.

Idag är det föräldramöte på Jamies avdelning. Hinner typ bara hem efter jobbet och laga mat, sedan lär jag sticka iväg igen. EFter det blir det hem och mysa med barnen framför tv:n innan det är dags att sova. Janne jobbar två nätter till, sedan känns allt bättre som det alltid gör när jag vet att han blir kvar hemma när jag slutar jobbet för dagen. =)

21 arbetsdagar kvar efter denna! Sista arbetsdagen i december ska vi åka och äta julbord, känns som en bra avslutning !

Måndag

Jamie sov middag på soffan rätt sent i går eftermiddag. Vilket slutade med att han hade svårt att somna på kvällen såklart. När vi låg upp i sängen så måste han ha funderat ut anledningar till att gå ner igen..
Jamie: Jag har bajsat!
Jag: Nähä. Sov nu.
Jamie är tyst en liten stund innan han svarar: Kissat?
Jag: SOV.

Måndag eftermiddag och jag känner att jag redan avklarat en hel arbetsvecka. Dagen började lugnt men sedan vet jag inte vad som hände, det blev alldeles för mycket att göra. MEN 26 arbetsdagar kvar! Det ska man väl klara av..?
Önskar jag kunde gå hem redan nu. Men hoppet ner från en full lön till föräldrapenning blir för stort, vilket innebär att jag måste ta ut 7 dagar i veckan och dagarna tar slut sååå fort. Det är ju bra om vi kan vara hemma med liten tills att han är stor nog att börja på dagis. Usch för att ens behöva planera för dagisstart! Han är ju inte ens född än.

Det enda som återstår denna kväll är dusch och mat. Sedan tänker jag inte ansträngs mig speciellt mycket mer. Kanska tvätta lite så att vi har kläder att gå i men sedan är det stopp!

Lördag

Jamie har bara kikat lite på film i natt..dock skulle han ligga i min säng och kolla på film, sängen där det redan låg två lite större barn. Trångt! Sedan sov vi till sju jag och Jamie, så jag klagar inte idag. Med tanke på att jag som vanligt kröp i säng strax efter åtta i går kväll.

Idag är det riktigt höstväder! Fast det tycker vi iofs om med tanke på att det vanlitvis är snö den här tiden om året. Men det känns lagom kul att gå ut i det här vädret. Ev att vi åker och slänger lite tidningar & kartonger. Sedan har jag lovat barnen ansiktsmålningar. Vi satsar nog på en riktig mysdag!

Och ikväll ska jag försöka hålla mig vaken en liten stund efter att barnen har somnat...kolla på senaste avsnittet av vampire diaries och bara ta det lugnt. Väldigt tveksam till att det kommer att fungera...

Dålig uppdatering

Uppdateringarna här blir färre och färre. Det kan ju bero på att jag efter jobbet gör allt som måste göras, sedan stupar jag i säng en kort stund efter att sista barnet har somnat. Inte så rolig tillvaro för tillfället! Men jag hoppas att jag känner mig piggare snart. Jobbar hela denna vecka och nästa, sedan jobbar jag två 4 dagars veckor och efter det är det bara 3 veckor kvar! Det känns inte så långt. Delar upp det i små delmål för att det ska kännas ännu mindre..."Bara denna vecka och en vecka till...sedan får jag två korta veckor med långhelg.." osv.

Om cirka fem minuter ska jag väcka alla barnen, sedan övertala dem att klä på sig. Inte den lättaste saken i världen direkt. Jag ska försöka hinna få i mig en kopp kaffe under tiden hade jag tänkt, innan det är dags att bege oss i väg. Ida-Marie har höstlov denna vecka, så hon kommer att spendera heldagar på fritids. Det skulle tydligen bli jättekul enligt henne.

Nästa lön måste vi köpa en bilbarnstol... Någon som har en bättre begagnad (med bas) att sälja? Orkar inte bläddra på blocket.