Sjukstuga

Senaste dagarna har varit mindre roliga här hemma. Ida-Marie, Neo och Jamie fick alla hög feber och hosta. Sedan blev Neo alldeles röd flammig över hela kroppen så vi besökte hälsocentralen. Fläckarna berodde förmodligen på den höga febern enligt läkaren men han hade även streptokocker så vi fick penicillin utskrivet.

Fläckarna blev värre och värre, så vi kontaktade HC igen, men när de väl ringde upp så var alla fläckar borta?
På kvällen var de dock tillbaka, värre än någonsin. Nu svällde han upp i ansiktet också, speciellt överläppen och öronen. Janne ringde 1177 för rådgivning och det slutade med att ambulans fick komma hit med medicin. Förmodligen så är Neo allergisk mot kåvepenin...

Förrutom att alla barn (förutom Sam) har varit sjuka, så har jag och Janne också varit sjuka, influensa. Jag är fortfarande hängig. Har även åkt på inflamation i tandköttet runt en visdomstand och så har Sam haft fel tag vid amningen under natten för nu har jag sår. Det är så skönt att amma med såriga bröstvårtor. Mycket mycket gnäll från mig nu. Men det bjuder jag på!

Nästa vecka hoppas jag på glada besked iaf! Återkommer med mer om det när allt är klart..

Söndag

Tiden rusar fram. Sam är idag en månad gammal, växer så det knakar och är nu faktiskt vaken i längre perioder. Vaknade i morse av att han låg och pratade i sängen och log stor när han fick kontakt med mig.
Så mycket till rutiner har vi inte fått in än, men det tar ju ett tag. Det svänger från dag till dag, hur ofta han vill äta, hur mycket han vill sova osv. I förrgår vägrade han att sova om han inte fick ligga i min famn. I går sov han hur skönt som helst oavsett vilken famn han låg i eller om vi la ner honom i vagnen. I dag har han varit vaken rätt så mycket och sedan sovit mest i vagnen. På nätterna ligger han i våran säng, så när mig som möjligt. Jag sover väl inte så jättebra direkt, främst för att man ligger så stelt då man inte vågar röra sig för mycket när en så liten ligger bredvid och även för att han äter med ca 2 timmars mellanrum. Men jag känner mig rätt pigg ändå. Är väl van vid lite sömn efter alla dessa år.

Ida-Marie och Neo är nere på aerostep just nu, på Showkidz. Strax dags att hämta hem dem. Kul att även Neo ville börja på showkidz. Han gillar att dansa har vi märkt. Önskar att det fanns lite mer aktiviteter att välja på för barnen. Typ streetdance/breakdance eller karate. Neo har det i kroppen tror jag. Men bor man i Hofors så får man spela fotboll, innebandy, rida eller dansa på showkidz. :) Ja, och så simskola då. Som Neo absolut inte skulle gå på men ångrade sig sedan när det var för sent...


Hur gör ni!?

Överallt finns ni, fräscha, snygga människor i snygga välsittande kläder!
Jag vill ockå.

Mitt hår är statiskt och hänger bara där i vad som tidigare var en kort page. Mina naglar ska vi inte ens tala om.
Jag är alltid blek, men nu ser jag ut som något skämt, är i desperat behov av lite sol! Påsar under ögonen, passar snyggt till mitt bleka ansikte, torr om händerna, torr i ansiktet, spruckna läppar. Minns inte när jag köpte kläder sist? På något vis så blir det alltid kläder till barnen istället. De kläder som jag har passar inte riktigt ännu.

Usch! Vore tacksam om alla ni andra kunde fula till er lite, så slipper jag känna mig så eländig. Tack! :)

Ur barnamun

Janne nattar Jamie och tror att pojken precis har somnat in när grannhundarna skäller utanför. Hörs från Jamies säng: KOM lek med hundis! Voff voff voff voff voff!

Idag är det svinkallt ute tydligen. Varje morgon när vi vaknar så börjar jag med att kolla facebook på mobilen, så jag hinner sträcka ut mig någon minut innan det är dags att kliva ur sängen. Kan ju säga att varannan statusuppdatering handlade om kylan ute.
Jag hoppas nu innerligt på att bussen kommer att starta trots kylan, saknas ju bara annat nu när den äntligen är lagad! Vi ska flytta över alla barnstolar till bussen och sedan åka ner och handla. Vägrar att gå ner eftersom jag fryser som en idiot (kombination av blodförlusten och sömnbristen?) och så känns det inte helt okej med promenad med Sam när det är så kallt. Skönt att äntligen ha en bil där hela familjen får plats!! Vanlig bil kommer ju aldrig mer att fungera för denna familj, förrän barnen börjar flytta hemifrån och den dagen vill vi inte ens tänka på.

Livet rullar på här hemma. Känner mig lite låst, vi har inte direkt några rutiner med amning och sömn ännu, känns som att jag sitter och ammar hela tiden och får inte tid över till något annat. Skönt att Janne blir hemma några dagar till innan han ska börja jobba igen. Det blir väl lite kaos minst sagt, första dagarna själv med fyra barn. Längtar till sommaren. Tänk vad skönt när barnen knappt behöver klä på sig för att gå ut! Barfota och sommarlov!

Men än dröjer det, så det är väl bara att bita ihop och bråka på barnen deras vinteroveraller ett tag till! Ska försöka få dem att klä sig själva..vi tar ett steg i taget. Jamie somnar snällt i egen säng varje kväll och Neo somnar också själv, utan att vi behöver ligga/sitta bredvid honom. Det kommer att underlätta en hel del när jag blir själv om kvällarna.

Nu är det dags för lunch här hemma. Sedan ska alla barnen kläs på för att gå ut i kylan. Kanske dags för försöker med att få dem att klä sig själv då..? :)