Våran dag

Jamies förskola var stängd idag, så lilltroll spenderade dagen hemma med mig. Vi lekte Jamie trött på förmiddagen och medan han sov middag ute i vagnen så passade jag på att lata mig i solstolen, man lär ju passa på de korta stunder man kan! Sedan var det full rulle igen, munnen går non-stop på lilltroll. Han tycker säkert att allt han säger låter väldigt logiskt och riktigt. Han kom på idag, mitt i leken, att han ville gå ut. Han stannade liksom upp mitt i allt, och man riktigt såg hur han tänkte innan han utbrast: SKO! och sprang till hallen och hämtade sina skor. När vi lekte i rutchkanan så tappade han en sandal, då stannade han upp och sa; Neeeej.

Hämtade Ida-Marie och Neo tillsammans med Janne gjorde vi sedan. Ida-Marie var lite fundersam över när vi skulle ha tid att hälsa på mormor och morfar egentligen när de ska gå på dagis hela tiden, så vi åkte genast hem till dem för ett besök. Nu låter det ju som att det var evigheter sedan vi var där, men senast i går var vi där. =)

Väl hemma igen lekte Ida-Marie och Neo ute medan jag tog med Jamie in för att göra kvällsmat. Vi käkade ute på altanen, sommarkänsla att sitta ute och äta. Jag och Jamie gillade det iaf. Ida och Neo var mest orolig över att det skulle komma flugor/humlor/getingar/myggor/myror/maskar/spindlar. Det kan väl aldrig vara jag som smittat över min skräck för kryp till barnen...?

Söndag

Idag har vi hunnit med en hel del. Vi började dagen med att leka ute. Satte några solrosfrön, får se om vi får några blommor. Jag är ju som alltid lika förvirrad/dum, så när Neo blev akut kissnödig så skulle jag hjälpa honom att kissa ute. De nysådda blommorna är nu vattnade med kiss...
Efter lunch åkte vi på kalas, lilla Selina har ju fyllt 1 år! =) Sedan stack vi direkt till friidrotten. Jamie var nöjd att kolla på när jag mutade med majskrok och vatten. Och eftersom det är morsdag idag så åkte vi till mamma med en liten present efter friidrotten. Barnen lekte där ett tag med grannbarnen, sedan var vi tvugna att skynda hem för att hinna duscha mina tre små lortgrisar. Nu sover Jamie sött och Ida-Marie och Neo roar sig med att nypas eller något i soffan. Tröttsamt när de inte kan hålla sams i mer än 3 minuter per gång. Men det hör väl till antar jag.

Janne jobbar tre nätter till. VÄLDIGT tröttsamt. Jag lider av separationsångest och har det rätt svårt när Janne jobbar så många nätter i sträck. Snart ska jag få ha honom ledig i en hel månad. Men då ska ju jag jobba. Längtar tills det år då vi båda får semster, tillsammans. Om det någonsin kommer att hända? Det blir väl lagom tills att barnen börjar skolan och har världens längsta sommarlov, så lär vi ta semster olika veckor för att barnen ska ha en förälder hemma hela sommarlovet.

Nej, nu ska jag övertala mina älskade troll om att de är sovdags. Så får jag plocka fram chipspåsen och lägga mig på soffan och läsa. Jag fick nya böcker av mina troll på morsdag, så nu ska jag försöka välja ut vilken jag vill börja läsa. Svårt när alla tre verkar lika spännande!

RIP

Jag antar att de flesta läsare av denna blogg är Hoforsbor, så då antar jag också att ni alla är medvetna om trafikolyckan som skett, där två omkom och en trejde kämpar för sitt liv.

Jag hade ingen kontakt med dessa killar. Men eftersom vi bor i en sådan liten kommun så har man mött och umgåtts med dem genom åren. En gammal klasskamrat, en gammal kärlek och en väns stora kärlek. Det är så fruktansvärt tragiskt. Jag lider med de anhöriga till dessa killar. Och hoppas att allas böner och önskningar slår in så kämpen i Uppsala klarar sig!!!

Ur Neo-mun

När Neo skulle somna för någon kväll sedan, så var det någon i ett annat rum som gungade Jamie i vagnen så det blev ett rytmiskt dunkande från vagnen liksom. Då frågade Neo sin pappa lite upprört: Vem FAN är det som bonkar?!??

Här hemma är det lugna gatan. Ida-Marie och Neo kör fredagsmys = Rekordbyrån och Amigo efter det, käkar även lite chipshjärtan. Jamie somnade nyss på soffan i min famn och jag råkade göra samma sak. I någon sekund, tills att Ida-Marie frågade varför jag ligger och blundar.
Vad ska man säga? För att mamma är helt sinnessjukt trött utan att förstå varför! Jag skulle behöva lite kaffe, men det känns lagom kul att göra kaffe enbart till sig själv. Lite frisk luft och isvatten får bli räddningen på min kväll. Jag hade ju planerat in en film från Voddler (eller möjligtvis Twiligt lr. New moon) och lite chips & choklad så fort som mina stortroll har gått och lagt sig.


Ännu en helg

Äntligen fredag. Eller hur! Janne jobbar denna helg också. Så himla trist.

Chryslern är just nu inne på lagning. Det ska bli "intressant" att se vad slutsumman hamnar på. Känner inte alls för att lägga ut en krona till på bilar. Men vad gör man, som allt ser ut just nu så kommer vi att vara beroende av två bilar ett bra tag till. Typ för alltid? Så just nu känns det extra bra att jag snart ska börja att jobba. Pengarna behövs. Varje gång vi får lite extra i kassan så lyckas vi få extra utgifter också. Det är visserligen bra att de utgifterna kommer precis då, men jag hade ju hellre lagt pengarna på något roligare än att laga bilar/betala skatt/byta in skitbil. Jag känner mig lite bitter för tillfället.

Nej, om man kanske skulle ta och göra ett ryck här hemma då, så hinner vi kanske göra något roligt tillsammans hela familjen innan Janne börjar att jobba.

Dags för allergi

Nu har jag varit allergisk sedan Janne klippte gräset här hemma för någon dag sedan. Alla verkar klippa gräset så min allergi släpper aldrig. Dags att ta sig till apoteket för att inhandla någon tablett, nu när jag äntligen får använda mig av sådana! Annars har man ju lyckats pricka in amning eller graviditet till sommaren och varit tvungen att stå ut med allergin. Förra året var det riktigt plågsamt.

Jamie är på förskolan, han har x.tra tid idag. Janne, Ida-Marie och Neo är på väg ut för att bygga trapp och för att leka. Janne har säkert räknat med att Ida och Neo ska roa sig själva en stund, men jag känner mig rätt säker på att de kommer att hänga över Jannes axel när han börjar arbeta där ute. =)

Kaffe till tröttaste morsan i byn?

Okej, det är Janne som har jobbat sex nätter. Men just nu, bara lite grann, så misstänker jag att det faktiskt är jag som är mest slut. Barnen har visserligen sovit alla nätter, men att behöva kliva upp varje morgon och sedan hålla samma tempo som tre speedade troll, det tar på krafterna! Nu vill vi ha sommar!! Inte för att jag ska vara ledig, men någon gång blir jag ju ledig. Och då ska vi slappa! Stressen ska få åka på en lång resa och vi ska bara (läs jag) slappna av och ta det lugnt. Allt blir bra. Jobba jobba jobba, och med lite tur så kanske vi är husägare inom en inte alltför avlägsen framtid? Fast då måste vi ju, självklart, flytta ifrån huset som vi bott i de senaste 4 åren (5 år?) och det känns ju inte så kul... ÄH! Jag kan aldrig glädjas åt någonting, varför ska jag alltid se baksidan utav allt? Alltid denna ständiga oro för att det kanske inte blir så bra som jag förväntar mig och så känns det bara skit istället.

Ja, kaffe var det ju. Har äntligen en ny perkulator! Så nu får vi dricka hett kaffe igen. Hoppas nu på att termosen som jag fick från gamla jobbet i julklapp funkar, så slipper vi köpa en ny sådan också.  v(Har haft en helt ny termos från typ Cervera eller Hemtex upp i ett skåp i ca 2 år, vi har använt vår gamla hederliga termos från IKEA. Men den har ju också gett upp nu.) Så först en perkulator som inte vill koka riktigt varmt kaffe och sedan en termos som inte vill behålla den lilla värmen som fanns från början. Man skulle ju nästan kunna tro att det inte dricks något kaffe i den här familjen. HA! När andra vuxna sitter på en fredagkväll och myser med ett glas vin, då kokar jag och Janne kaffe istället.

Idag fyller sötnöten Selina 1 år!!! (surfa in på arbetarbladet för att se världens gulligaste bild!!)
STORT GRATTIS till Selina! =))))

Söndag igen

Igår passade vi på att vara ute så mkt som möjligt, vilket vi gjorde rätt i med tanke på att regnet vräker ner idag!
Vi gick ut klockan nio i går förmiddag, jag började med att hänga tvätt eftersom ett av barnen haft en olycka i sängen. Sedan gick vi ner till apoteket, som såklart inte öppnade förrän klockan 10. Då gick vi till Ica och köpte glass som vi tog med till lekparken. Jamie skulle precis få komma ur vagnen och leka han också, när Ida akut måste på toaletten, så det var bara att gå hem till mamma och pappa istället. Stannade kvar en liten stund och lekte där, sen gick vi hem för lunch. Lekte hemma, barnen med grannarna och jag fick roa mig med lite städning och mer tvätt. Sedan packade vi ihop oss och åkte ner till mamma och pappa för grillning. Storasyster och hennes barn var också med. =)

Idag hade jag hoppats på ännu en soldag, men det var ju naivt av mig att tro att vi skulle ha sådan tur! Barnen har friidrott idag, så självklart kan det inte vara fint väder då! Då skulle jag istället vilja åka in till Valbo. Men det funkar ju inte. Jag hinner knappt komma iväg med barnen innan det är dags för lunch, och orka äta lunch inne i valbo själv med tre barn! Nej tack. Tror vi pyser iväg i veckan när Janne är ledig. Underbaraste lilla Selina fyller ju 1 år i morgon! Så det ska inhandlas present! Och min älskade lillasyster tar snart studenten!!! Så studentpresent ska också inhandlas! =))

Ida-Marie har stenkoll på vilka som fyller år just nu...hennes nedräkning till 5 års dagen har börjat.
".. Förs fyller Selina år. Sedan farfar. Och sedan är det MIN TUR!!!" (sägs i turbofart och med världens största leende)

Så vad sjutton gör man idag då!? Nu när jag blev instängd så här så känns det ju nästan som att jag blev tvingad till att städa? Tråkigt värre.

Morgon

Jamie vaknade med ett ryck 5.30 och hade ingen som helst lust att ligga kvar och dra sig. Det har varit full fart sedan dess. Jamie roade sig med att bajsa två gånger och hälla ut min kaffekopp på vardagsrumsmattan, kallt kaffe som tur var. Inte för att jag brukar lämna hett kaffe inom lilltrolls räckvidd. Han når överallt! Misstänker att hans armar kan växa upp till en dm när han ser något som han vill ha.

Solen kikade ju fram idag, inget som jag hade räknat med eftersom jag inte hade någon solskyddsfaktor hemma till Ida-Marie och Neo. Men det ordnade sig på förskolan, de fick låna där. Ida-Marie min älskade lilla prinsessa brände sig i solen första varma dagen. Hon som inte blivit solbränd en enda gång på alla sina fem år, jag har alltid varit så noga med att smörja. Men det räckte med en liten stund i t-shirt. Nu är hon röd och alldeles prickig. Det gör så ont i hjärtat att se det, det är ju mitt fel, jag skulle ha sett till att hon hade långärmad eller att hon var insmord... =/

Nu har jag iaf handlat hem en massa solskyddsfaktor, Neo ska ha med till dagis (blekfisen Jamie har redan en på dagis) och nu ska det smörjas! Inget troll här hemma ska någonsin mer bränna sig i solen. Livsfarligt!

Jag stack till ICA direkt efter dagislämningen, det var dags att fylla upp frys, kyl och skafferi här hemma. Janne jobbar ju 4 nätter till, så jag passade på att handla nu när jag inte behöver släpa på tre troll.

Fick höra på Jamies avdelning att det är ett av barnen som fått vattkoppor. Uh, nu är det väl bara att avvakta och se då. Vet inte om jag hoppas på att han får det eller inte? Känns ju rätt elakt att hoppas på det, men de ska ju ändå få det någon gång och det skulle tydligen kunna vara mildare ju yngre de är när de blir drabbade? Jag kommer inte ihåg när jag hade vattkoppor...sånt man förtränger kanske ;)

Olidligt tråkigt

Det är vad jag har just nu. Studietid. Jag har massor att göra. Men motivationen finns inte och går inte att finna heller! Jag försöker iaf. Men det känns inte som att något av det jag läser fastnar. Räkning står på schemat nu och jag vet ju att det går bra bara jag börjar, men hur kommer man igång när hjärnan skriker "strejk! strejk! strejk!"

Det är knappt 4 veckor kvar av kurserna. Om mindre än en månad har jag det här bakom mig och kör åter truck nere på Ovako, för att sedan hoppa in på ett helt nytt jobb! Det ska bli så skönt, både att få jobba och att få sommar! Skönt för barnen att få vara lediga från förskolan lite. Till hösten börjar Ida-Marie sitt sista år på förskolan (!!!)
Sedan får vi barnen utspridda på tre olika ställen ;D
Jag har funderat lite på det där med att ev. byta plats för Jamie om vi blir erbjudna och jag tror inte att det blir av med något byte. Kanske jag kan få flytta hela smältarbo ner till Kanaljen? Åtminstone personalen? Det hade passat mig alldeles utmärkt. Personalen på Katthult är säker också jättebra (jag har ingen koll på vilka som jobbar där inn e just nu) men Jamie älskar ju sina fröknar som han har nu. Det är ju till och med så att han sträcker armarna mot dem när vi möter dem på affären och vill komma till dem.

Jag tror att barnen har lätt för att byta när de är så små. Det är värre med mig. Det är jag som tycker att det är jobbigt. Äh, jag vet inte vad vi ska göra. Har jag tur så blir vi inte erbjuden någon plats och slipper ta det beslutet.

Varför?

Min "lilla" bil klarade inte besiktningen för 1-2 veckor sedan. De klagade på sommardäcken som var alldeles för dåliga, vilket vi ju visste om, och så var det ojämn bromsverkan bak. Det ska fixas på Volvo den 28:e. Svider ju i plånboken men vad ska man göra. Nu hade jag ju precis vant mig vid tanken på att behöva punga ut med tusenlappar på bilen och då spricker framrutan!! Skit! Ingen nådig spricka heller, över hela rutan! Vad kostar det då tro, att byta ruta XL? Även om man har försäkring så blir det lite för dyrt för min smak. Tror att jag ska ta glasförsäkring när vi byter ruta... Nåja. Snart är bilen lagad iaf. Och älskling tvättade den åt mig idag (jag når ju inte ens upp till taket) och jag städade den invändigt, så den är ju nästan fin iaf. Bara rutan som får den att se ut som en tattarbil...  ;)

I morgon blir det öppna förskolan på förmiddagen. Hur länge sedan var inte det då! =) Janne får ta sovmorgon så han orkar jobba sina jäkla nätter sedan. Tänk vad jag ska ha det bra i sommar när han är pappaledig och jag jobbar. Då ska jag bara ringa hem med jämna mellanrum och säga till om saker som jag vill ha gjorda, haha ;)

Vart är solen idag då?

Idag behövde vi ju verkligen solen...! Åtminstone så behövde vi få slippa regnet! Barnen ska ju ha sin första utomhus friidrott idag...vet inte hur det blir med den saken om det ser ut så här på e.m? Trist! Jag som hade sett fram emot att få sitta i solen medan barnen springer benen av sig. ;) Jag är rätt less på värnahallen, den är mörk och tråkig.

Annars har vi väl inte direkt några planer för idag. Regnet sätter ju stopp för humöret... Inomhuslek lär det väl bli iaf för jag glömde att plocka hem barnens galonkläder från förskolan. Tänk att JAG glömde något, det känns ju väldigt ovanligt numera...eller inte.

Nej nu blir det mys i soffan med barnen, ska kika på Den lilla sjöjungfrun. Lite kaffe till mig så att jag inte tuppar av igen.

Lördag

Otroligt nog så verkar det faktiskt  bli sol idag! Det hade man väl aldrig kunnat tro.
Vi ska snart sticka hem til svägerskan. Vi ska laga lunch där hemma och greja något med datorn. Jag har inte lyssnat som vanligt så jag vet inte riktigt vad planen är.

Fick ett mycket glädjande besked igår! Jannes lönespecifikation nämligen ;) Den behövdes då båda bilarna ska lämnas in på lagning och skatten kommer snart på båda två också. Tråkigt att en annan bara får en ynklig summa från CSN. Men om en månad börjar jag också att jobba. Funderar lite på hur löneutbetalningarna från ovako kommer att ske i år, kommer de samma månad man börjar eller en månad efter? Trist när det blir ett glapp på en månad med inbetalningar. Sedan får vi se i höst hur det blir med lönen från nya jobbet. Det blir mkt att hålla reda på. Pengar ska läggas undan ifall jag blir utan lön en månad. Jannes lön i juli ska läggas undan till augusti (då han ska vara pappaledig). För tillfället har jag svårt att hålla reda på något överhuvudtaget, glömer bort dagistider, utvecklinssamtal m.m. inte bra!

Fredagsmys!

Äntligen fredag! Janne är också ledig hela helgen, toppen! Han har jobbat så mkt helger på sistone så nu får det vara nog! Ikväll ska jag tvinga barnen att sjunga fredagsmys medan jag (okej Janne) gräddar våfflor till dem. Janne får stå för maten så spexar jag med barnen. Jamie börjar att bli riktigt duktig på att hänga med i vårat tokeri. Han dansar med hela kroppen nu, fast en del i taget liksom. Han varvar mellan att skaka på huvudet, ruska på huvudet, stampa med fötterna och svänga med händerna. Och mitt i alla klappar han händerna eller slänger upp händerna över huvudet och ropar "JAAAAAA". Ida-Marie och Neo är rutinerade, de har dansat med morsan länge ;)

Nu är det ju liksom så att det är meningen att jag ska plugga. Men eftersom jag var in och kikade på kursöversikten på ekonomistyrningen och såg att jag har hela nästa vecka också på mig, att bli klar med block 7 (3 kapitel att läsa + övningar) så kände jag bara "JA MEN DÅ ÄR DET JU LUGNT! Jag fixar det på måndag..."

Jag trodde att jag skulle vara klar med block 7 redan i dag. Så fel jag hade. Så skönt det känns. ;)

Plågsamt

Det känns som plågeri att behöva sitta inne och plugga när resten av familjen är ute i solen. Så jag tror att de blir en mkt kort skoldag för mig idag! Jag behöver lite sol för att orka... ;) Jag är rätt omotiverad nu, när jag vet att jag snart ska börja att jobba. Samtidigt vill jag ju göra bra ifrån mig på kurserna jag läser nu, ifall jag ska fortsätta med skolan sedan. Det vore kanske dags för två A:n i slutbetyg? Nej då. Jag blir nog kvar på samma nivå. (B och C)

Dags att brotta ner frisyren då kanske om man ska våga sätta näsan utanför dörren. Härligt med kort hår på ena sidan av skallen, jag ser helt galen ut varje morgon.

Måndag morgon

I går var det kalas för mig här hemma. Jag fyller 26 på onsdag. 26. Om jag tänker på det riktigt mycket så får jag lite lätt panik. Jag har bara 4 år kvar till 30. 30 år! Hur sjutton gick det till egentligen? Jag är ju inte vuxen än? Nåja, man får iaf en massa presenter när man fyller år. Vinflaska, bodylotion, duschcreme, morgonrock, solcellslampa, parfym, 2 tavelramar, ett draperi, 2 prydnadsstenar och solrösfrön ;)  Det tackar vi för! Jättefina presenter som blev mkt omtyckt =)
På onsdag ska barnen och Janne fira mig. Jag blir lite som ett barn (så det där med 30 år måste ju någon ha räknat fel på, det är väl minst 10 år dit?!), som ser fram emot att få födelsedagspresenter.

Idag jobbar Janne dag. Det hör inte till vanligheterna numera. Jag vet inte alls vad jag och barnen ska roa oss med. Jag fick ta ledigt från pluggandet idag eftersom Janne fick veta igår kväll att han skulle jobba, men jag klagar inte.

Då var det klart!

Idag blev jag erbjuden jobb till hösten! Som jag tackade ja till. Jag ska kolla upp möjligheter till att plugga samtidigt, jag vet inte riktigt hur det där fungerar. Men just nu känns det som att ett jobb lockar mest. Fattig student med tre småbarn, inte så lätt som jag trodde! Så det blir ovako hela sommaren och sedan direkt in på nya jobbet! Vi är tre stycken som ska börja samtidigt, en av dem blir den som jag hoppades på att få arbeta med igen! Den tredje har jag inte en aning om vem det är. Men jag har en känsla av att det är någon som jag arbetat med förr... =) Känns ganska spännande att få vara med från början. Produktion och packetering har skett utanför Sverige förr, men nu ska det alltså ske nere i Böle. Hur härligt är det inte att hitta ett jobb i Hofors då!! Våga vägra pendla. ;) Det räcker med att Janne gör det.

Nu känns det inte speciellt jobbigt med skolan. (lite vemodigt att jag nu ev. ska sluta plugga efter bara en termin, men det var nog kanske inget för mig? Det går ju bra och så, men det kräver ju så mkt tid!) Snart är sommaren här och då ska jag jobba jobba jobba fram till nästa sommar! Då har jag fått i hop några semesterdagar och ska få min första betalda ledighet NÅGONSIN! Jag blev ju snuvad på min semester sist, eftersom jag blev uppsagd i typ maj eller något. Det var ju inte helt fel att få semestern utbetald i pengar...men känslan av att bara få vara ledig, utan att vara arbetslös/mammaledig, det ser jag fram emot! Äntligen efter alla dessa sommarjobb och andra jobb som inte lett till något så har jag hittat ett. Nu hoppas vi bara på att det här blir jävligt bra. Men de har ju valt att anställa oss ur eliten hitills så kan det bli annat än bra? ;)

Tiden

Jag har inte tillräckligt med tid. Jag hinner inte få allt gjort på helgerna och/eller kvällarna. Jag har fullt upp då med allt som ska göras, så det där extra som att tvätta och städa är inte så jäkla lätt att hinna med just nu. Jag hinner inte ens sova om nätterna för nätterna är för korta...

Igår fick jag lite tid på eftermiddagen iaf. Ida-Marie och Neo gick ut och lekte med grannbarnen och Jamie fick leka med sin pappa i köket, så jag städade vardagsrum och badrum, försökte även att slita fram min inredningsgen (den måste ju finnas någonstans inom mig?!) och möblerade om lite. Skötbordet är äntligen borta!! Nu har vi haft skötbord framme nästan konstant i fem år... NU ÅKER DET PÅ TIPPEN!!! =)
Men sedan hann jag ju inte med att tvätta och tvättkorgen går knappt att stänga. Jag kan inte skjuta på skolarbetet för mycket heller. Vi har precis börjat med grupparbetet som ska vara klart den 20:e (TIDSBRIST!) och så har jag en inlämningsuppgift som självklart var svårare än jag trodde. (jag får inte räkna för hand utan ska låta excel göra alla uträkningar åt mig, jävla excel!) och sedan ska jag ju göra allt annat i kurserna också så att jag inte hamnar efter. Har t.ex. quizz på torsdag, ska svara på frågor från 500 sidor under en timme. (på engelska, skitsvårt!!)

Men men. Sedan är det helg igen. Eftersom jag har så äckligt mycket att göra den här veckan så borde veckan gå fort iaf. Och nu kanske ni undrar varför jag sitter här och slösar tid om jag nu är så himla upptagen, då kan jag ju tala om att Janne sover eftersom han ska ut och jobba natt, och vi har tydligen inte rätt till dagis då....Janne får helt enkelt bita ihop och vara vaken i 24 timmar i sträck. Eller så får jag skita i att plugga så att han får sova, vilket blir den enda logiska lösningen, men det känns dock inte så jävla logiskt när jag sedan inte hinner med och hamnar efter. Janne ska ringa och prata med rektorn för förskolan. Det var ju hon som hade sagt att vi inte hade rätt till dagis en sådan här gång, så då kan hon ju få förklara och utveckla det också för jag förstår inte varför. Janne ska ju jobba det här dygnet. Och han jobbar enbart nätter. det fungerar ju nu (knappt) när jag är hemma och pluggar, men om jag börjar jobba då? Då får han vara vaken i 24 timmar. Det känns ju tryggt med tanke på att han kör bil konstant i sitt arbete.

Söndag

Vi skulle ha vart på kalas idag, men det blev inställt pga ev. magsjuka. Trist! =( Så nu ska vi försöka komma på något annat att göra. Jag har inte berättat för barnen ännu att det inte blir något kalas. Jag vågar inte. De har en förmåga att bryta ihop av besvikelse och så blir det på något vis mitt fel. Såklart. Jag tycker att barnen kan vara nöjda över att vi slipper bli smittade... ;p Mest synd om deras kusiner idag, som vi skulle ha firat men som nu får vänta ännu mer på sina presenter... =(

Friidrott klockan 15 för barnen är det iaf. Kanske vi åker hela familjen på det idag, så Janne får vara med för en gång skull. Blir väl lite svettigt att ha med Vilde bill bara som inte förstår att man kan sitta still och leka. Varför ska man göra det när man kan springa så fort benen bär? Klättra så högt det går? Och rymma så fort man får en chans. Ibland rymmer han så ofta att jag funderar på om han inte trivs här ;p