Sista april

Vi sticker in till Gävle ikväll. Vi hoppas på finväder så att vi kan grilla som planerat. Sedan blir det lek, majkase och slapp/mys. Jag antar att mina barn har planerat in en vända till lekparken. ;) Jag börjad att packa i går kväll i ett försök att undvika att glömma något viktigt. Insåg rätt snart att jag kommer att fylla hela bussen med packning, ungar och mig själv.

Apropå bussen så gick den inte igenom besiktningen igår. *morr* Bromsarna bak tog inte jämnt, så det är väl bara att fixa och besikta om bilen. Förrutom det så var den i toppskick, inte en endaste "bra att veta". Janne köpte nya torkarblad till bussen igår också, så slipper jag riskera att tappa ett igen, det är ju ändå sista april så det är väl bara att ställa in sig på regn...? (eller då kanske det blir regn enbart för att man ger upp hoppet om sol?)

Klockan tio har jag möte....dags att börja med nytt grupparbete. *suck* Jag orkar inte. Grupparbete och sedan opposition direkt efter det. Jag försöker komma på en reklamkampanj från våren som är intressant nog att skriva om. Någon som har förslag? Det ska gärna gå att kritisera den ur etisk synvinkel, det blir så mycket roligare då =)

Lite mer kaffe nu så jag pallar med resten utav dagen!

Onsdag

Dagen idag började som vanligt med en massa pluggande. Fick inte lika mycket gjort som igår dock, men helt plötsligt så ligger jag inte efter med allt skolarbete utan snarare lite före. Så i morgon blir det inte mycket plugg, jag följer med Janne och besiktar bilen och sedan åker vi till Valbo för att köpa lite presenter till alla som fyller/har fyllt år. =)

Jag och barnen fick roa oss själva på eftermiddagen då Janne hade någon genomgång på jobbet en stund. Vi gick först till lekparken uppe vid Borgvägen. Men stannade inte så länge för jag var på väg att frysa sönder. Då gick vi hem, jag tog en varmare jacka och sedan gick vi till biblioteket. Barnen lånade en massa böcker, jag hade inte riktigt ro till att leta ut någon till mig själv. Jag blir så stressade på bibblan när man är där med tre barn. Vill helst gå därifrån innan barnen börjar skrika och låta. Sedan hämtade vi ut paket på Coop, barnens nya skor. Stannade till vid "lekparken" utanför ICA innan vi gick hem igen. Jamie älskar tydligen att åka vagn nu, han sitte så nöjd och tyst och bara kollar på allt. Enda gången han sa något var när vi såg hundar, då pekade han genast på dem och började låta vov-vov-vov-vov...

Nej om man kanske skulle ta och krypa ner i sängen nu då. Så jag orkar upp i morgon bitti för lite studerande innan vi sticker i väg. Jag ska börja med en inlämningsuppgift i ekonomistyrning & analys i morgon. Kollade igenom den nu ikväll och den verkade löjligt enkel. Men bara för det så ska ni få se att jag kommer att få stora problem med den. av allt som jag har lärt mig hitills i den här kursen så är just den här delen enklast. Jag hade förväntat mig att uppgiften skulle innebära mycket eget arbete i excel, som jag inte är skitbra på direkt, men det var ju färdiga budgetar som man bara ska fylla i siffror i. Det tackar vi för! =)

Längtar efter sommaren så jag får släppa skolan ett tag...det ska bli så skönt att byta ut miniräknaren mot sidlastaren! Brumma lite truck kan vara väldigt avslappnande faktiskt, så länge som man undviker att köra punka på däcken. (..hände bara en gång).

Tisdag

Idag är Neo hemma från förskolan. Han väckte mig i natt och hade jätteont i magen och så hade han fått feber stackarn. Nu verkar han ha fått fart på magen för jag kan knappt andas här hemma emellanåt! Fy tusan vad det kan stinka från en sådan liten kille! Han verkar inte speciellt trött eller hängig heller så jag skulle tro att febern är nere nu. I natt var han som ett litet element!

Jag har iaf lyckats plugga lite här på förmiddagen. Jag ska väl skumma igenom några kapitel till i min tegelsten sedan får det vara nog för idag. Det är inte så enkelt att plugga med liten hemma. =)


Slut på energi?

Ida-Marie och Neo var helt slut ikväll. De somnade på soffan bägge två klockan sju! Det brukar bara vara Neo som somnar där och som somnar så tidigt. Enkelt för mig iaf, det var bara att förflytta dem till sängen. =)
Jamie däremot verkade ha extra mycket energi. Han bara skrattade och tokade. Vi satt i soffan och myste och busade och när jag sedan försökte lugna ner honom och slutade med allt bus, så slänger han bak huvudet och kollar upp mot mig och säger något i stil med: "Graaaagaaduuu!!!" och så flinar han så stort det bara är möjligt.

Idag hade han kunat vara med om en olycka också, vildbill. När jag, Jamie, Ida, Neo och Jonna kom in från utelek så släppte jag iväg Jamie i hallen, jag trodde ju, dum som jag var, att han skulle springa raka vägen till sin pappa i köket. Men nej då, lillen fick ju syn på att altandörren var öppen. Så han tog sig ut där, och så vidare ut. Självklart var även griden öppen också. När Janne fick fatt på honom så stod han på översta trappsteget och såg sig omkring! Första dagen som vi lämnar altandörren öppen...jäkla unge att vara snabb alltså! Minns inte att de andra två var så sinnesjukt snabba? Nu gick det ju iaf bra som tur var och jag kommer aldrig att glömma grinden fler gånger!

Nu börjar det kännas som att det är dags att krypa i säng. Skoldag i morgon igen. Då kliver vi upp ca 6 för att hinna klart. De "stora" barnen här hemma kräver minst en halvtimme på soffan för att vakna till, de mer död än levande när man väcker dem på morgonen. När vi är lediga så har de däremot inga som helst problem med att skutta upp ur sängarna alldeles för tidigt... Vi får se i morgon om Ida-Marie slutar dricka välling då eller inte. Hon har sagt det några gånger de senaste dagarna "Mamma, idag blir sista gången som jag dricker välling. I morgon ska jag sluta med det här". Men sedan har hon sagt samma sak dagen efter, så hon verkar dra ut på det. Jag vet inte vart hon har fått det ifrån? Om det är någon mindre smart/snäll som har sagt att välling är för bebisar eller nåt. Våran lilla benget skulle jag helst se drack välling ett bra tag till.

Söndag

Igår var jag, barnen och Alex in till Gävle och hälsade på Malin och Hugo. Det blev en heldag där inne, stannade kvar och grillade innan vi åkte hem, årets första grillning! Det var tydligen väldigt jobbigt för alla barn att leka hela dagen, Ida, Neo och Jamie somnade såklart i bilen på vägen hem. Väldigt dumt tid att sova på, så de var ju vakna halva kvällen sedan.

På sista april ska vi åka dit igen. Grilla och ha trevligt. Eftersom Janne ändå jobbar då så sover vi kvar inne i Gävle. Barnen är helt taggade för att få sova kvar där, haha. Det ska bli jättekul! Jag såg igår att de höll på att samla ihop till en majkase på en stor lekplan utanför Malin, här i Hofors blir det ju tydligen ingen kase? Var iaf ingen förra året.

Nej, nu är Jamie tydligen trött. Dags att plocka upp honom och leta fram napp och snuttefilt.

Fredag

Idag fick jag äntligen svar på tentan! Jag klarade den med 10 poäng över lägsta tillåtna poäng. Om jag fattat saken rätt så borde det leda till ett C i slutbetyg. Mycket bättre än det E som jag förväntade mig. Himla skönt att nu kunna lämna den tentan bakom sig, hela den kursen för den delen! Funderar på om jag ska bränna kursboken.

Igår klippte jag av mig håret. Lite ovant, men nöjd. Nu vill jag bara byta hårfärg.




Idag fyller Anna panna år! GRATTISSSSS!!!!!! =) Vi väntar på att familjen Lundberg/Persson ska komma hem från Valbo så vi får svänga förbi där hemma. Barnen har pysslat med presenter som de vill ge till Anna. =D

Torsdag

Det verkar vara helt omöjligt att få svar på tentan. Idag har det gått tre veckor men fortfarande ingenting. Idag lade de ut ett lösningsförslag till tentan iaf, men jag kommer inte ihåg vad jag skrev i för siffror överallt. Äh, det är nog kört för min del. Jag får plugga ännu mer och göra tentan en gång till. SÅ ONÖDIGT.

Ikväll ska jag klippa mig! I vanlig ordning vet jag inte hur jag vill ha håret, men jag har någon bild att ta med och vissa Jenny iaf. Så får hon äran att bestämma lite hur det ska bli. =)

I morgon är det fredag. Inget att se fram emot denna vecka eftersom Janne jobbar hela helgen och jag måste fortsätta pluggandet hela helgen. På söndag kväll ska jag iaf vara ikapp. Sedan är det bara resten kvar. Jag längtar till sommaren!

Panik

Jag har räknat hela dagen, men är fortfarande inte klar med förra veckans skolarbete. Jag hoppas verkligen att allting fastnar nu. Det blir så himla mycket på en gång! Tar en paus nu, jag får fortsätta ikväll när barnen har somnat. Planen är att jag ska vara ikapp senast söndag kväll så jag slipper ha denna panik nästa vecka.

Jamie sover för tillfället. Måste nog väcka honom om han inte vaknar till snart, annars lär han väl aldrig somna ikväll. Våran lilla busunge! Han har fått för sig att det är superkul med tv-dosor. Han springer fram så fort han kan för att ta dem och sedan sätter han iväg, fort ut från vardagsrummet och försöker gömma sig för att vi inte ska ta av han dosorna. Eller så springer han fram till tv:n, riktar dosan mot tv:n och försöker trycka på knapparna. =)

Janne lekte ute med ungarna idag och då lyckades Jamie stupa och slå näsan på stenplattorna. Lite skrapmärken har han nu och ser ut lite som en krigshjälte. Det är inte helt lätt att gåomkring utomhus när marken är så ojämn.

Söndagsångest

Ja. Nu är det precis som att jag skulle jobba igen, söndagar innebär ångest! Hela helgen har jag lyckats ignorera skolarbetet som ligger på hög men i morgon bitti är det bara att öpnna räkneboken igen. Att räkna är ju inte speciellt svårt, min mattelärare tycks ha lyckats med sitt jobb, för ekvationsräkningen har fastnat i min hjärna och det går bra. Men det är ju alla dessa rörliga fasta och helfasta kostnader, rörsliga styckkostnader, alla olika analyser etc. som är svårt att lära sig utantill... Och på torsdag har jag första quizzen i marknadsföring. Jag ska svara på 30 frågor från bokens första 500 sidor under en timme. Jag har ganska bra koll på vad som står där i, men man kan ju bli lite ställd när frågorna är på engelska. Jag har ju allt på svenska i skallen liksom =) Och senast torsdag får jag veta resultatet från senaste tentan...det vore så obeskrivligt skönt om det visar sig att jag klarat den. Jag orkar helt enkelt inte plugga till en ny tenta samtidigt som jag försöker komma ikapp i två andra kurser. Jag längtar till sommaren. Det ska bli så skönt att få jobba i några veckor och slippa allt pluggande!

Idag sålde vi våran syskonvagn. Jag såg på facebook att det var en som letade syskonvagn och kände helt enkelt att vi använder ju knappt våran! Så inom några timmar var vagnen hämtad här hemma. Nu har vi en vagn mindre som står och tar plats i källaren. Bara 5 vagnar kvar här hemma. 1 ska på tippen nästa vända dit, fjädrarna till bromsen har tydligen försvunnit (vette sjutton hur och när två fjädrar kan ha lossnat. Känns som att någon med små fingrar kan ha varit där och hjälpt till) och så har vi ju liggvagnen som Jamie fortfarande sover i ibland. En ganska gammal Emmaljunga som jag inte tror att någon kan vara intresserad av att köpa. Den är ju rätt fin så det känns lite synd att slänga... Kanske man kan lämna in vagnar på Röda korset? Kan vara värt att kolla upp!

Nej, om man kanske skulle ta och göra kväller snart då. Läsa lite i min tegelsten till skolbok innan jag somnar, så lättar kanske ångesten inför morgondagen lite.

Lördag

För tillfället är det ganska lugnt hemma på kapellgatan. Ida-Marie lägger pussel och sjunger svampbob fyrkant, Neo ligger på soffan och kollar på tv, han har lite ont i magen igen stackars liten. De andra grabbarna sover. =)

Idag är det meningen att vi ska ut på gården och köra lite vårstädning. Barnen har lämnat en massa saker ute som legat kvar under snön. Jag plockade undan allt i höstas men de har visst släpat fram en massa saker igen som gömts under snön. Nu är det en del som vi får slänga alltså. Det känns som att det inte gör så mycket. De har så jädra mycket saker ut på gården så det kommer inte ens att märkas att en del försvinner. (Dvs så länge barnen inte ser att vi slänger leksaker, för då kommer hela gatan att bli medveten om vad som händer).

Eftersom vädret inte är något vidare så vet jag inte hur länge vi orkar vara ute. Jamie och jag är väl de som kommer att tröttna först. Jamie har svårt att gå ute med stövlar på och jag fryser så lätt. Fast samtidigt så vore det ju himla skönt att bli klar ute på gården... Vinterdäcken ska plockas av i helgen också! Vi är ju lite sent ute med det, så vi lär byta innan vi åker någonstans, vore ju trist att få böter. Mycket trist. Vi har tillräckligt med utgifter som det är. Men eftersom Janne har jobbat häcken av sig så fick han en mycket bra lön den här månaden så vi har råd med allt vi måste ha ändå! Jag och Neo ska pysa in till Valbo efter lön och köpa presenter och så ska Neo få köpa sig en ny vårjacka. Hoppas bara att han har samma smak som mig när det gäller kläder. ;)

Om jag mäter barnens fötter, då borde man väl våga beställa skor på internet? Humh...man kan ju alltid skicka tillbaka dem om de inte passar. Verkar ju himla tråkigt att åka iväg med barnen och leta efter nya skor. Det är ju så mycket enklare att sitta här och bara klicka hem det som man vill ha. Det är så himla bekvämt med internet!

YES!

Sommarjobbet är klart! Idag fick jag erbjudande om sommarjobb nere på Ovako, transport. Så jääääkla skön känsla att veta att jag får jobba i sommar! Och skitkul att få köra sidlastare igen. (jag antar att det blir sidlastare).
14 juni till 29 augusti. Har inte en aning om vad det blir för skift men det är skitsamma bara jag får jobba! =))))

Torsdag morgon

Jamie har sovit i sin säng hela natten, utan napp till och med, så han måste ha varit rejält avdäckad. Han vaknade lite för tidigt i morse för att jag ska vara helt nöjd. Före klockan ringer vill vi inte höra barnen sjunga i sina sängar.

Idag ska jag försöka plugga utav bara helsike. Annars kommer det att sluta med att jag får sitta hela helgen och plugga och det vill jag ju inte. I helgen ska vi städa altan, kratta gräs, etc. etc. En massa vårpysslande utomhus alltså. Sedan ska jag försöka hinna med att röja undan alla vinterkläder också. Det är så skönt att hänga undan allt sådant! Byta overall mot vindjacka, känga mot joggingsko. Mycket bra. Synd bara att ungarnas fötter växt som ogräs igen. Måste köpa nya skor till dem. Det är mycket nu! Känns som att vi får en ny utgift om dagen ungefär. Kommer aldrig i kapp liksom, har vi äntligen betalat av en monster räkning på 4800 kr (el) så kommer det en till på 4800 kr, eller så är det dags för besiktning av bägge bilarna (=skatten kommer), eller så har Neo växt ut sin jacka och behöver ny, nya skor till barnen, osv osv osv osv osv osv. Tröttsamt! Jag saknar Prix skoavdelning.

Igår installerade jag vårat nya bredband från bredbandsbolaget. Voddler på köpet. Barnen är nöjda, fanns lite barnfilmer som de ville se. Jag vet inte om jag är supernöjd med voddler precis. Det var ju aningen mindre filmer att välja mellan än vad jag hade räknat med? Och en del får man betala för? Jaja. Jag fattar inte så mycket av det där än.

Söndag

Idag ska barnen på lek/gymnastik klockan 15.00. Det ska bli kul att se hur de reagerar på det! Hoppas att de får roligt. Jag tror att det var 10 ggr som de ska gå, för 100 kr. Funderade ju på Bamsegympa förrut men det blev aldrig av. Kul när barnen har lite aktiviteter! Till sommaren hoppas vi på fotbollsskola för de små. =)

Igår var vi till badhallen. Jamies premiär där. När vi kom in i hallen blev hans ögon till små tefat och han hade inte ens tid att heja på Emelie som vi träffade där. Sedan såg man på honom hur han kopplade ihop alla barn och allt vatten till något roligt, för då började han med små glädje tjut. Sedan var han vildast av alla barnen! Han blev nästan arg när vi höll i honom i poolen och försökte knuffa bort oss, typ "jag kan själv".
Något mer som han kan själv numera är att dricka ur mugg. Så här snygg blir man då;



Och jag går och väntar på svar angående sommarjobb... Jag har sökt lite här och där, tre ställen har jag fått nej från redan och 2 ställen har bekräftat att de tagit emot min ansökan men sedan inget mer. Jag är nog sämst i världen på att vänta. Noll tålamod.


What is eaten in one week around the world

En familj i Tyskland, fyra personer. 500 dollar per vecka.

Olika länder överallt ser ganska lika ut. Massor utav mat för fyra personer.

Sedan kommer vi till Ecuador. Nu är det 9 familjemedlemmar. Men priset för deras veckokonsumtion är nere på 31 dollar.

Bhutan, 13 personer. 5 dollar per vecka.

Chad, 6 personer. 1 dollar per vecka.



Jag sitter och läser en artikel genom skolan. Desto längre ner jag kom i artikeln så ökade antalet familjemedlemmar/sjönk veckokonsumtionen. Jag ville knappt se på den sista bilden när jag hade läst 1 dollar per vecka.

De familjer som hade pengar, jag kan ju tala om att deras bord (det var kort tagna på familjerna och all mat som går åt hos dem under en vecka), var fullt av läsk, godis och en massa skit! Ju längre ner i artikeln jag läste, desto mer onödigt försvann och ersattes av nödvändiga saker för att överleva.

Överkonsumtion. Varför vill vi ha en massa saker? Saker som egentligen inte är bra för oss.

Arbetsintervju

Japp, idag var jag på arbetsintervju. Det gick bra, tror jag? De kommer att höra av sig om några veckor så får jag veta om jag går vidare eller hur det nu blir. Wilmas Knäckebröd är stället iaf. De ska ju öppna upp i Procordias gamla lokaler (mitt förra arbete), så jag tog chansen. De var jättetrevliga ekonomichefen och produktionschefen som jag fick träffa, lite svårt när de ber en att beskriva sig själv bara. Men jag tror jag lyckades rätt bra. :)
Om det nu skulle bli så att de erbjuder mig jobb så blir det först i höst troligen, jag hade ju hoppats lite på att få jobba redan i sommar. Ovako kommer bara att ta in 100 vikarier under sommaren, så jag hyser inte alltför stora förhoppningar om att få jobba där i år, tyvärr.

alltså, fick jag lite panik idag när jag insåg att jag kanske kommer att så utan arbete under sommaren! Lycka till med att betala räkningar och försörja familj då, på en lön liksom. Det skulle säkert fungera i många familjer, men inte i vår tyvärr. Så jag har spenderat förmiddagen med att söka drygt 10 sommarjobb. Ansökningstider har ju redan gått ut på många ställen men jag chansade ändå. Bara hoppas på positivt svar från något ställe! =)

Nej nu försöker Jamie rymma igen så hans elaka mamma ska fånga in honom.

4:e april

Bara så där så var vi redan några dagar in i april. Det verkar bli ännu en solig dag, så här hemma ska vi vara ute och leka. Innan vi går ut så har vi bara en del "ska bara" att göra. Jag blir otroligt stressad när det finns en massa saker att göra innan man kan gå ut i solen, rädd för att solen ska hinna försvinna. Och JO det finns en massa måsten. Jamie måste t.ex. sova en stund, barnen måste klä på sig, och vi måste äta mat. Låter kanske inte som att det är något som borde ta speciellt lång tid. Det gör det säkert inte för alla barnfamiljer heller. Men här gör det. Jag är så trött på denna trots att jag bara vill spy! (eller kräksas som Neo skulle ha sagt).

Lite sol efter lunch blir fint. Då kanske man blir lite piggare igen.

Tenta, fest och påskbord

Började min torsdag med att åka in till Gävle och skriva tenta. Den var mycket svårare än vad jag hade förväntat mig och jag hade läst på alldeles för dåligt så jag blir mycket förvånad om jag lyckas skrapa ihop tillräckligt med poäng för att bli godkänd. Efter tentan direkt hem, barnens alla saker packades i bilen och så åkte vi ner till barnens farföräldrar som var så snälla och tog sig an alla tre barnen plus deras kusin så vi föräldrar skulle kunna gå ut på folkan. Satt hemma hos svägerskan innan, en massa folk. Det var jättekul att få träffa alla igen, det känns som att det blir alldeles för sällan!

Och jag har ta mig sjutton blivit vuxen! Jag har inte blivit bakis de senaste gångerna jag varit ut! Det var väl på tiden! ;D

Ikväll ska vi göra lite påskmat här hemma. Vi hade tänkt hoppa över det i år, men jag ångrade mig precis så nu ska det rullas köttbullar mm. =) Det blir en promenad ner till affären i solen! Så härligt! Jag är ledig. ledig ledig ledig ledig. Jag vet inte ens när nästa kurs startar. Och det struntar jag i för jag är ledig!!!!!