Sommarplanering

Jag tänkte boka in en resa med Eckerölinjen någon helg och började att kolla i kalendern för att se när det skulle passa. Eftersom jag efter denna ledighet endast kommer att vara ledig helger så blev det problem! Vi har något inbokat nästan varje helg framöver. Eller så är det mitt i månaden och lite ont om pengar typ. Den 21:a augusti kommer det ev. att bli en båtresa för oss. Furuvik skulle vi ju också hinna med var det tänkt, tur att det finns lite pengar på sparkontot att nalla av, för vi måste åka antingen helgen v.27 eller v.28.
v.29 är det släktträff, v.30 klassfest (10 år sedan vi slutade 9.an) och så blir det kalas för Ida-marie och Janne den helgen, v.31 och 32 jobbar Janne hela helgerna.
Så v.33 blir första luckan då vi har möjlighet att komma iväg till Eckerö. Barnen älskar att åka båt så det blir roligt. Tänkte att vi ska ta sista båten hem, så får vi någon timme att spendera på land också. Men med våran tur så spöregnar det väl hela dagen då ;P

Det fanns ju en massa andra saker som vi hade planerat in att hinna med i sommar också, men jag vet inte om vi kommer att lyckas med det. Det blir ju så när man tvingas jobba hela sommaren. ;D Tyvärr så kan man ju inte använda all ledig tid till roliga saker, det finns ju en massa måsten också. Som till exempel att olja hela altanen. Den roliga uppgiften ska vi ta tag i inom de närmaste dagarna. Fan vilket jobb, det kommer att ta hela dagen!! Ingen som känner för att arbeta gratis?

Ledig i 4 dagar till, sedan väntar två eftermiddagsveckor (14.00 - 24.00, mån-fre), sedan kör jag dagtid i tre veckor.

Värmeslag

Jag tror att vår dammsugare nyss drabbades av värmeslag. Jag tog äntligen tag i dammsugningen här hemma, trotsade värmen och satte igång bara. När jag var nästan klar med barnens rum (sedan bara köket kvar) då tystnade dammsugaren och sedan gick det inte att få igång den igen. Tröttsamt! Det var inte så längesedan som vi inhandlade denna. Något kvitto finns inte kvar, det vore ju mycket konstigt i den här familjen om vi sparade ett kvitto... :/ Dammråttorna får väl frodas här hemma ett tag. Jag vill inte köpa ännu en dammsugare!

Efter lunch sticker vi till Malmjärn för att bada igen. Blir väl inte så mkt bad för min del. Jag ska sola fräknarna.

Premiärdopp

Idag åkte vi till Malmjärn för sol och bad. Jamie hade aldrig badat i en sjö tidigare så vi trodde att han skulle bli lite rädd och hålla sig undan från vattnet, vi kunde inte ha haft mer fel! Snacka om badmonster! Han var helt överlycklig i vattnet, han plaskade och slängde sig åt alla håll och kanter. Vilken lycka! Ida-Marie och Neo bodde också i vattnet, de har längtat efter detta hela vintern! (Vi tog fram deras pool för två dagar sedan, sedan dess har de bott i poolen här hemma.) Jag är lite mer av en badkruka, så jag doppade mig inte. Var bara i vattnet och lekte med barnen. Blir det så fint väder som de lovat i morgon så blir det nog bad igen!

I morgon förmiddag ska vi på inskolningssamtal på Kanaljen. Hoppas att det kommer att gå smidigt med inskolningen för lilltroll i Augusti. Att vara på förskolan är han ju van vid nu, men det blir ju nya kompisar och ny personal som han ska vänja sig vid.

Nej om man kanske skulle ta och slänga sig i säng. Känner mig lite sliten efter gårdagen. Drack vin hemma hos svägerskan. Nu är det slut på vitt vin för min del. Drack en flaska och blev såååå dåligt utav det. Jag förstår inte! Jag måste vara överkänslig. Jag har iaf mått bra idag och det är huvudsaken, man kan ju inte slösa bort så fina dagar med att vara bakis. 7 dagars ledighet kvar, jag ska njuta av varje dag!

Lördag förmiddag

Jamie vaknade först klockan fem, somnade om till klockan sex. Då gick jag upp med honom och gav honom en flaska välling på soffan, där somnade han om till kvart över nio!
Synd bara att de andra två trollen inte ville sova så länge ;)

Idag finns det massor som jag vill göra! Men eftersom barnen blivit lovade att få ta fram poolen idag så spelar det ingen roll vad jag vill göra. Det går knappast att få barnen på andra tankar!

Min blivande arbetsgivare ringde mig för 2-3 dagar sedan. Han undrade vad jag hade för lönekrav, något jag var helt oförberedd på vid tillfället, men det gick rätt bra. Jag sa en summa och han sa att det var för lite. Låter rätt bra i mina öron. ;) Inom 2 veckor ska kollektivavtalet vara klart. Det ska bli spännande med det nya jobbet!!

Nej, nu ska jag hälla i mig lite mer kaffe och försöka få någon ordning här hemma!

Jobb, förlamning, paddor och vin.

Nu blev jag totalt nollställd i skallen och minns inte när jag bloggade sist, därmed har jag inte en aning om vad jag har skrivit om här eller inte. Ni får leva med att jag eventuellt upprepar mig något! ;)

Tisdag
Jobbade förmiddag. Kom fram till att det är ibland hopplöst att vara fordonsförare som kvinna, eller snarare att en del karlar kan vara av den åsikten. Tur att man inte tar illa vid av just sådant. En arbetskompis, som är tillhör ordinarie personal berättade lite om hur det kan vara.
Varje sommar blir hon sommarjobbare, fastän hon jobbat med dessa människor hela vintern,
När hon kommer för att hjälpa till med ett jobb så kan de fråga henne, när hon sitter i trucken, "Är det du som kör?"
Jag fick inte höra något värre än beskrivning på hur jag skulle köra, han rekomenderade att jag skulle backa in. Det var en himla tur att han berättade det, jag hade ju aldrig kunnat lista ut att gafflarna på trucken måste vara på samma sida som lasten jag ska plocka upp.

Onsdag
Pratade med Janne tidigt på morgonen, jag hade precis kommit till jobbet och han hade precis kommit hem från jobbet. Han sa att han trodde att han var allergisk mot något då han kände sig uppsvälld och bortdomnad i ansiktet. Vi pratade lite om vad han hade ätit men kom inte fram till något, tänkte att det försvinner väl när han sover.
Vilket det inte gjorde. På eftermiddagen sa han att han inte kunde stänga ena ögat och då knappade jag in 1177 på telefonen (sjukvårdsrådgivningen). Han blev tillsagd att genast ringa hälsocentralen. Så jag packade i hop barnen saker för deras planerade övernattning hos mina föräldrar medan Janne ringde HC. Han fick en tid direkt där nere, "kom genast hit", var väl ungefär vad de sa tror jag.

Vi lämnade barnen hos mina föräldrar och sedan följde jag med Janne ner till läkaren. Det visade sig att han fått något som heter Bells pares, halva ansiktet är förlamat.
Han äter nu en massa mediciner och det kan ta upp till 2 månader innan det försvinner helt, orsaken till varför detta uppstår är okänt. Läskigt värre. Men det försvinner ju till slut. Tydligen någon hjärnnerv som far och spökar lite. :/

Janne blev sjukskriven onsdag natt (hans sista skift, nu är han ledig tom. 1:a augusti). Eftersom vi var hemma båda två en kväll och utan barn, så åkte vi upp till Edsken och hämtade mat, hyrde en film och slappade på soffan. Sedan tvärdog jag. Livsfarligt att jobba förmiddagar tydligen.

På onsdagen gick Jamie även sin sista dag på förskolan i Robertsholm. Jag vet inte hur jag hade tänkt, men jag fick för mig att han skulle hinna gå där i Augusti också. Men så blir det ju inte! Så det blev ett väldigt plötsligt farväl, det kändes lite vemodigt och tråkigt. Men det kommer att bli så bra på Kanaljen. Vi ska dit på måndag och träffa personal och prata lite. Avdelningen Katthult känner vi ju till rätt väl eftersom Neo har gått där och all personal träffar vi ju ofta i samband med att vi hämtar Ida och Neo.

Jag gjorde en ny bekantskap på onsdagen också, en mycket ofrivillig sådan. Var i garaget (fristående) och letade efter en liten barn pool. Lyfte på en större pool där inne och "PLOFF" så landade en fet padda framför mina fötter! Jag blev pinsamt nog helt hysterisk och skrek rakt ut, sedan kutade jag därifrån. Skickade senare in min älskade make för att kasta ut vår hyresgäst.

Torsdag
Idag gjorde jag sista förmiddagsskiftet denna sväng. Nu är jag ledig i tio dagar. Härligt!
Idag har det varit alldeles för varmt för mig. Jag har bråkat med ämnen som inte ville komma upp ur ställ och jag har käkat tårta två gånger. (Ja, jobbar man på transport har man det bra!)

Efter jobbet tog jag med barnen upp till Tolven (Ida och Neo bara) och de galningarna var i vattnet i en halvtimme tror jag. Sedan åkte jag hem och klippte gräset, hann med nästan allt innan jag fick ge upp pga. allergin.

Två glas vin har jag unnat mig här på kvällen också, ett rose vin som är nya favortien, Lord Zinclair. Snart är det dags att däcka av igen så att jag orkar med att fira midsommar i morgon. Det blir grillning nere hos svärföräldrarna, en mkt lugn midsommar. =)

Söndag

Jag och barnen tog en promenad idag. Vi köpte en ståbräda till vagnen utav grannen för någon vecka sedan, så det var dags att prova den. Den funkade hur bra som helst, det blev inte mkt svårare att dra vagnen så jag var nöjd. Neo den lilla latmasken var också nöjd ;D Ida-Marie fick ta cyklen på promenad, hon och Neo turades om att cykla så undvek vi att starta ett världskrig. Det gick jättebra för Neo att cykla idag, han börjar få in det där nu. Känns ju lite dumt med stödhjul när jag läst att man inte ska använda sig av det, men iofs så har jag läst att barnen inte ska börja cykla förrän de är fem år också. Vissa bitar av vägen blev det lite tungt för mig idag, barnen pallade inte att cykla i uppförbackarna, så då fick jag dra vagn samtidigt som jag sköt på cykeln. Men jag är rätt van vid att frakta omkring på tre barn, det har ju även hänt att jag haft Neo på axlarna samtidigt som jag dragit de andra två i syskonvagnen. Tur för mig att det inte var supervarmt ute idag!

I morgon blir det till att kliva upp senast 5,30... Jag börjar egentligen att jobba 6,00 men eftersom dagis öppnar 6,30 så fick jag lov att börja 7 i morgon. Jag som inte alls är så bra på att stressa på morgonen. Eller det beror väl på hur man ser på saken, jag är väldigt effektiv och vi kommer alltid i tid, men min mage och mitt hjärta lider utav morgonstressen, känner mig trasig i några timmar innan jag hunnit landa igen.

Jag kör fyra förmiddagar nu, sedan är jag långledig, 10 dagar.

Nej, nu ska jag försöka få Ida-Marie att ge upp för kvällen. Jag vet precis hur det kommer att låta i morgon när jag väcker dem. Varje gång vi måste kliva upp, då sover de alla tre som små grisar! Det känns som att det blir en tidigt kväller för mig också, efter att ha somnat runt 1 i går och blev väckt halv 5 av Jamie. :S

Äntligen fredag!

Här hemma är det full fart, ett jäkla liv helt enkelt! Ungarna skriker och bråkar konstant trots att jag sagt åt dem x antal gånger. Det verkar inte riktigt gå in. Synd att det regnar, annars hade vi gått ut för att leka. Stackars Janne som försöker sova efter nattskiftet.

Sista eftermiddagen idag, sedan har jag helg. Barnen ska sova hos sina farföräldrar i natt så i morgon tar jag sovmorgon! Hääärligt.

Torsdag

Jamie vaknade klockan fem. 4.44 för att vara exakt och han hade ingen som helst lust att somna om. Det är tur att jag är rätt van vid lite sömn och långa dagar.
Nu sover Jamie middag, Ida-Marie är ute och leker och Neo sitter här brevid mig och suckar. Han har tydligen tråkigt och då krävs det många djupa suckar för att få sin mammas uppmärksamhet... Jag tycker att han kan springa ut och leka med sin syster när det är så fint väder. Jag får väl vänta inomhus tills att Jamie vaknar, då kan vi också kila ut.

I helgen är jag ledig! Janne ska däremot jobba, trist! Vet inte vad jag och barnen ska roa oss med alldeles själva. Precis som vanligt då...

Nej, kanske man ska försöka göra något vettigt här hemma nu på förmiddagen. Så jag kan sitta på jobbet med gott samvete resten utav dagen ;D Det är ett ganska härligt jobb ändå (om man räknar bort arbetstiderna), glida runt i en truck och köra beställningar, inte speciellt ansträngande och att köra truck är ju roligt, speciellt utomhus. (så länge man har koll på alla gropar i marken, annars får man uppleva en hel del studsande inne i hytten)

Frukost

Jamie äter sin yoghurt själv denna morgon, det blev ett himla liv när jag försökte mata honom. Det ser ut att gå rätt så bra, lite kladd på kökshanduken som jag virade in pojken i =D

Jag är så glad idag! Jag budade på en svart adidas jacka (med guld tryck) på Tradera igår och jag vann!! En sådan har jag velat ha länge! =)

Nu ska jag svepa lite kaffe och kolla så att vi inte missat att fixa barnvakt någon dag. Lillasyster ska passa barnen idag, mellan 16.00 - 0.00.

Tillbaka

Det var ju som sagt min första arbetsdag igår. En timme nere på jobbet och sedan kändes det som att jag aldrig varit därifrån. Att köra sidlastaren var inget problem, det går lite sakta mellan granarna men någon dag till så.
Jag kommer att jobba 2-skift, vilket innebär att det inte blir några nätter för min del. Synd på OB:n men ganska smidigt ändå med tanke på att Janne enbart jobbar nätter. Det körde ihop sig några skift denna vecka och nästa, så vi har trixat och fixat med barnvakter. Men sedan är Janne föräldraledig hela Juli, skönt!

2-skiften som jag ska gå är inte de vanliga. Jag börjar med eftermiddag, mån-fred, 14.00-24-00
Sedan en vecka förmiddag, mån-fre, 6.00-14.00. Lör&sön, 6.00-18.00
Sedan ledig en hel vecka!

Det blir fint till nästa helg, då blir jag ledig fredag, lördag, söndag pga. midsommar, sedan börjar min lediga vecka på måndagen. ;)
Men eftersom man är timanställd så är alltför långa ledigheter inte så välkommet i plånboken, så man kan ju hoppas på att få in något extra skift.

Eftermiddag i dag alltså. Finns det tid så tänkte jag dra med Carro upp till tvätthallen och tankstationen för att friska upp mitt minne. Det kan ju vara bra att komma ihåg hur allt sådant fungerar också.
Eftersom jag kommer hem en sådan konstig tid i kväll (i natt?) så blir det väl sängen direkt då. Trist. Slutar man 22 så hinner man ändå varva ner lite innan man ska sova.
Nej men inget gnäll nu, ni får inte tro att jag inte är glad över att få jobba, för det är jag ju såklart!

Sista dagen i "frihet"

I morgon börjar jag att jobba. Det är alltid lite nervöst med första dagen på "nya" jobbet! Det var ändå två år sedan som jag jobbade på transport så nu hoppas jag verkligen att truckkörandet sitter i ryggraden! Jag hoppas att jag kommer ihåg det mesta...det känns ju trist om man skulle behöva lära in allt från början. Hoppas verkligen att jag får schema direkt i morgon också, just nu har vi tid för barnen på dagis i morgon, men sedan har vi ju inte en aning om hur det kommer att se ut. Skulle jag t.ex. börja med nätter så får vi väldigt bråttom att skaffa barnvakt till barnen... Det bästa vore att få börja med förmiddagar. Jag tycker mest om dem. Härligt att sluta 14 och ha hela dagen kvar framför sig! (Fast det är kanske inte lika härligt när klockan ringer 4.30)

Eftersom idag alltså är min sista lediga dag så hade det varit trevligt att göra något roligt. Men Janne är inte ledig, såklart. Och eftersom regnet vräkte ner hela dagen igår så är det alldeles blött ute och det känns därför inte så lockande att leka ute med barnen. Får se vad vi hittar på. Barnen var instängda hela dagen igår pga. regnet så det känns som att de kommer att bli galna om de inte får komma ut idag ;D

Ett steg längre in i förvirringens värld

I natt vaknade jag och upptäckte att Jamie var försvunnen! Fick genast panik och for upp och började att leta efter honom. I vår säng under alla täcken, i hans säng, under vår säng, inne i barnens rum och i Neos säng, hallen, badrummet, vardagsrummet, köket sedan tillbaka från början och tända lampor och letade. Började att ropa efter honom och hoppades att han skulle svara samtidigt som jag kände paniken stiga, vart sjutton kunde han vara?!

Då stelnar jag liksom till och upptäcker att jag har honom i famnen. Jag har burit honom med mig medan jag letade efter honom. Jag måste ha hamnat i något tillstånd mellan att vara vaken och fortfarande sovit. Så jäkla läskigt för jag kände mig klarvaken. Skräckslagen. Jag brukar inte springa omkring i sömnen precis.

Innan jag somnade så läste jag en super spännande bok, där ett pars son blev bortrövad. Jag måste ha drömt något liknande? Ida-Marie vaknade till när jag var uppe och sprang, hon har skrattat åt mig idag för att jag letade efter Jamie. Kul att man kan roa någon. Själv blev jag livrädd för mig själv samtidigt som jag blev så otroligt lättad över att jag "hittade" Jamie. Suck. Tur att Janne är ledig i natt. Psyket nästa för mig kanske?

I dag har vi firat älskade lillasyster som tog studenten!!!! Stort grattis till dig gumman! Hoppas att du får en toppen kväll, det är du verkligen värd nu efter allt slit i skolbänken i alla dessa år! Hur härligt var det inte att ta studenten liksom?

Vad händer?

Jag som brukade slänga ihop flera blogginlägg om dagen har nu gått ner till något inlägg per vecka. Jag har så mycket att göra precis hela tiden samtidigt som det känns som att jag inte får ett dugg gjort, hur går det ihop???

Jag fortsätter iaf med min
Alzheimers.
Vad har jag glömt sen sist jag skrev? Det var sååå nära att jag glömde bort Jamies BVC tid. Vi hade tid 14.00 och jag kom på det 13.57. Kom bara lite för sent.

När jag lämnade barnen på förskolan för någon dag sedan och var på väg hem från Robertsholm så såg jag i ögonvrån hur bommarna för järnvägen åkte ner, de längs med vägen på andra sidan från kyrkogården. Faaan va drygt tänkte jag, stå och vänta på tåget en bit längre ner längs vägen alltså.
Men hux flux så var jag borta vid Time kiosken, utan ett endaste litet minne av att ha passerat något järnvägsspår! Inget tåg? Eller stod jag där och väntade kanske? Galet läskigt. Det känns som att jag borde undvika bilkörandet tills att jag blir normal i skallen igen?
Och så glömde jag att föra över pengar till rätt konto när jag betalade räkningarna, så inget lån som dras via autogiro har blivit betalt denna månad!

Saken är den att jag brukar inte glömma saker överhuvudtaget. Jag brukar ha sådan stenkoll! Men förrutom de saker som jag räknat upp nu så har jag under den senaste månaden även glömt att lämna barnen på dagis (tack och lov så har jag inte glömt att hämta dem), glömt bort utvecklingssamtal, glömt nycklarna i ytterdörren en hel dag... Jag har säkert glömt fler saker på sistone, men hur ska jag komma ihåg det nu...? Det här är värre än under amningstiden. Då var jag så förvirrad att jag kunde gå in i ett rum bara för att direkt glömma vad jag skulle göra där inne?

Nej. Lite ledighet vore kanske på sin plats. Starta om hjärnverksamheten. Men det var ju bara att glömma, här hemma ska vi jobba hela sommaren. Det kanske räcker med att få komma iväg att jobba? Slippa stressen över skolarbete, tre olika förskolescheman att hålla reda på, ändringar i dessa scheman hit och dit så att jag bara vill gråta blod för att jag inte minns vad jag har ändrat till eller om jag verkligen meddelade den ändringen på dagis? Stängningsdagar, utflykter, m.m m.m hela tiden och jag kan inte komma ihåg när det är. Det har gått så långt att även fast jag skrivit ner något i almanackan så vågar jag inte lita på att det stämmer. Jag kan ju ha skrivit fel eller glömt att det blivit ändrat. Suck.

På något vis lyckades jag skriva hela det här inlägget med fet text också. Det går inte att ändra. Eller så har jag bara glömt hur man gör.
Nu ska jag slänga mig i soffan och äta choklad, om jag hittar vägen till vardagsrummet.

Magsjuka.?

Efter att Neo spenderat drygt en timme på förskolan i går så ringde de hem hit och berättade att Neo hade kräkts. Väl hemma så var han lika pigg som vanligt, det märktes inte på honom att han skulle vara dålig. Han lekte ute med Ida-Marie direkt vi kom hem och det var full fart precis som vanligt. Efter ett tag bad de om glass och jag hade inte hjärta att säga nej när han ändå verkade så pigg. Sedan käkade vi lunch och allt var lugnt resten utav dagen. Efter kvällsmaten var det dock kört. Då kräktes han och sedan kom det med jämna mellanrum under kvällen. Inte speciellt mycket och klockan ett på natten var sista gången.

I morse var han jättepigg. Han fick i sig blåbärssoppa och avslagen cola. När Ida-Marie bad om välling så tårades Neos ögon så jag lät honom få en flaska majsvälling då som gick i utan problem.
Vi avvaktade ett tag efter vällingen men när inget kom upp och han var jättepigg så åkte vi till lekparken. Det brukar ju aldrig vara några barn där så ingen att smitta alltså. =) Barnen lekte för fullt och jag satt på en filt och drack kaffe, hur härligt som helst. Sedan fick Neo lite mer avslagen cola och sprang iväg för att leka jaga med Ida-Marie igen och då kräktes han på nytt. Bara lite grann. Och sedan var det full fart igen.

Hemma så fortsatte leken. Vid lunch så serverade vi honom blåbärssoppa, eftersom vi inte vågade ge honom något annat. Men det gillade han inte, så vi tänkte att vi provar väl att låta honom äta en macka då. Och efter det var det kört igen. Han kräktes upp det lilla han hade i magen och somnade sedan på soffan.

Stackars liten. Jag tycker det verkar så konstigt att han inte kräktes i går efter glass och lunch? Och att han är så full av energi? Han borde kanske vila ändå, fastän han vill leka. Men det är ju bara att glömma att försöka övertala honom till något som han inte vill. Han har en vilja utav stål. Och får han inte som han vill så skriker han. Högt. Och länge. =) Nu blir det iaf bara "magsjukediet" resten utav dagen. Helt omöjligt att veta när man ska våga låta honom prova att äta mat, när det går så pass länge mellan spyorna men ändå har magsjukan inte gått över. Det kanske är något annat? Men vad? Värst blir det ikväll, när Jamie och Ida-Marie ska få välling. Förhoppningsvis somnar Neo på soffan innan vi ger dem välling, så inser han inte att han blir utan. Eller så vågar vi försöka med majsvällingen igen. Den fick han ju behålla i morse.

En annan går hela tiden och väntar in illamåendet. Jag vill inte vill inte vill inte!!! Det är så fruktansvärt vidrigt med magsjuka! Tur att det (vanligtvis) försvinner lika fort som det kommer. Jag brukar iaf känna flera timmar i förväg att det är på G, så är man lite beredd iaf. Börjar vila redan då för att spara på krafterna... ;D

Grillning är inplanerat till kvällen. Men jag vet inte om jag kan äta när Neo inte får. Det känns så jävla elakt att neka honom mat, men vi måste ju vara rädda om hans mage... Förhoppningsvis är det över nu. Och med lite tur slipper vi andra bli drabbade. Det är inplanerat att barnen ska sova hos sina farföräldrar på fredag, då jag och Janne tänkte gå ut på Bessemerfesten. Men om Neo kräks mer idag så är han inte smittfri tills dess. Fredagen känns väl inte så där superviktigt egentligen. Jag är mer orolig över att vi ska missa lördagen. Barnen ska ju få åka karusell som de tjatat om i snart ett år, köpa ballonger och så ska vi se på Filiokus Fredrik. Det vore hemskt tråkigt att missa allt. Men skulle vi vuxna bli sjuka så finns det kanske någon vänlig själ som känner för att ta med Ida och Neo ner till allt det roliga! =)

Nej, dags att kolla till mellantroll som sover på soffan. Ska försöka få i honom lite nyttigheter när han vaknar. Tur att mellantroll är rätt medgörlig att dricka äckliga saker (vätskeersättning). De andra två trollen spottar och fräser när det smakar illa, Neo är så van med sin laktulos (Som tydligen smakar "sååååå surt mamma"!) och en massa kåvepenin som smakar snusk. (x antal öroninflammationer), så han dricker fastän han rynker på näsan och fastän han gråter någon krokodiltår...