Lördagströtthet

Så är helgen äntligen här. Man vaknar på lördag morgon och inser att man är helt färdig! Orkar knappt koka kaffe. Jag har längtat efter helgen hela veckan och så visar det sig att jag är för trött för att uppskatta ledigheten. Med det här humöret hade jag lika gärna kunnat vara på jobbet...

Planen idag är att utföra någon sorts soldans så att vi åtminstone kan få njuta av lite finväder. Jag ser ut som ett vandrande A4 så lite färg vore inte helt fel. Jag skymtar en del blåa fält på himlen...så kanske ?

Eftersom det är lördag så har vi kvällens planer spikade. Godis och film. Barnens absoluta favoritdag i veckan. Jag försökte få Neo att gå med på att ha fredagsmys istället en vecka men han vägrade. Det var lördag som gällde.

Lilltroll står nu och gnäller så där charmigt som bara han kan. Det betyder att det är dags för honom att sova middag, vilket innebär lite extra lugn och ro för mig i en timme ;)

Torsdag

I morgon är det äntligen fredag! Tyvärr så börjar Janne att jobba när jag blir ledig, det är så tråkigt! Men nästa vecka jobbar jag bara tre dagar, sedan blir jag ledig 5 dagar! Härligt!

Janne var på utvecklingssamtal för Jamie idag. Personalen ville gärna att Jamie skulle flytta upp en avdelning till hösten, vår 2 åring kommer alltså att få gå tillsammans med 3 åringarna. De tycker att Jamie är så framåt och välutvecklad (kommer inte på ordet jag söker men ni fattar?), och han leker aldrig med andra 2 åringar, han vill bara vara med de stora barnen. Man blir ju lite mallig, vi visste ju såklart hur duktig Jamie är för sin ålder, men det känns kul att få det bekräftat från förskolan. ;) Det kommer nog att bli bra, är det vad personalen tror passar Jamie bäst så litar vi på det.

Jag och Janne var tidigare in till Falun för att storhandla på ICA maxi. Tyvärr så ligger ju McDonalds bredvid så vi avslutade shoppingen där. Jag lyckades få i mig 2 hamburgare, pommes och kycklingvingar. Sedan ville jag dö. Fy sjutton vad jag kan äta och det här är bara början.

Saker att gnälla över

Jag lider av trötthet för tillfället. Det får jag räkna med några veckor till. Det är inte så farligt som jag minns att det brukar vara, så risken finns att det blir värre innan det blir bra?

Sedan så är jag allergisk (pollen och gräs), hittar inga allergitabletter som jag får ta, men det fanns tydligen någon nässpray, så jag ska prova den.

Räknar mina koppar kaffe också, eftersom jag inte ska dricka så många. Tre om dagen. Hur lätt är det när man vill ha en kanna om dagen? Jag letade fram den största muggen vi har...

I morgon slutar jag röka igen. Har haft en liten svacka här i en vecka. Kör utan några hjälpmedel i morgon, vill inte tillföra kroppen nikotion dygnet runt nu.

Och mitt hår!! Det ser ut och känns som att jag inte har tvättat det på en vecka. Vidrigt! Har aldrig varit med om detta tidigare.

Uppsvälld som en gris är jag också. Så det är ju tur att jag inte helhjärtat försöker dölja vår nyhet, blir rätt avslöjad när magen tar form av en ballong redan nu.

Nu ska jag mysa med mina tre troll i soffan. De bryr sig inte om att jag är på väg att bli tjock eller har fett hår, de älskar mig ändå !

Livet blir inte alltid som man planerat... ;)


Allergi eller förkylning?

Hostan beror på sjukdom det fattar jag ju. Men vad är grejen med detta nysande?! Jag hatar att nysa och för tillfället känns det som att jag nyser hela dagarna. Inte så konstigt att man blir förkyld i detta ruggiga väder. Jag hade förhoppningar om att vi skulle få behålla lite värme iaf, men tydligen inte. Bara en massa regn!

Hur mycket jag än längtar tills att sommaren är här, så längtar jag redan till hösten också! Då kommer vinden att bli inredd här hemma vilket innebär att vi får två sovrum till!! Från 3 rok till 5 rok bara så där. Hur härligt som helst! Har längtat efter mer plats sedan vi flyttade från lägenheten (2 vånings med 4 rok). Dessa rum är efterlängtade och de behövs verkligen..

Fredag förmiddag

Jag blev alldeles för bortskämd på min födelsedag igår. Av mamma, pappa och Alex fick jag en assistent! Dvs. en köksmaskin, så nu ska det bakas! Lite sugen på att göra matbröd med solrosfrön. Och pumpafrön. Gott!
Av Janne och kidsen fick jag en klocka, mascara, ögonkräm (mot mörka ringar), massageolja, handkräm, nya Björn Borg parfymen, underkläder,och en värmande lotion (mot värk). Känns som att min badrumshylla expandera rejält, toppen! =) Tack alla <3

Jag är hemma med barnen även denna förmiddag. När Janne vaknar ska jag ner till jobbet och fixa lite. Måste avsluta denna vecka och förbereda inför nästa vecka. Det är mycket nu. Men semestern är inte alltför långt borta. Och till hösten får jag det lite lättare då jag ska lära upp någon på allt jag gör. Meningen är att vi ska kunna rotera arbetsuppgifter, även kontorsdelen. Lite blandade känslor för att arbeta inne i produktionen har jag väl om jag ska vara ärlig, men samtidigt ska det bli skönt att få lämna över allt till någon annan. Jag behöver stressa ner.

Nu tror jag att lilltroll har vaknat och känner jag honom rätt så har han förmodligen vaknat på fel sida också.

Vård Av Barn

Idag blir en hemmadag. Ute är det regn, så jag tyckte att det skulle passa bra med film och mys i soffan. Men barnen röstade på att leka krig/sjunga opera. Så här sitter jag som en förlorare och önskar öronproppar både till mig själv och till Janne som har jobbat natt.

Nedräkningen till semestern har börjat för min del. (v.28...) det känns som en hel evighet tills dess. Men jag är så semestersjuk så att det inte är sant! Otroligt nog så kommer Janne att vara ledig samtidigt! Synd att jag bara hunnit jobba ihop 17 semesterdagar. Men det är bättre än ingenting. Sist jag skulle ha min första semester blev jag snuvad på den, (det var då jag blev uppsagd pga. arbetsbrist typ i arpil/maj, surt!). Men nu så. Äntligen ska jag få min första semester! =)

Ändrade planer

Det är nu klart, det blir ingen hund för oss. Saker och ting förändrades lite drastiskt. Visst hade det varit mysigt med en hund här hemma, men kanske om några år?
Ida-Marie önskar sig nu en hamster när hon fyller år, något som jag är mycket tveksam till. Undrar vem som kommer att få sköta om den? Det är ju ett tag kvar tills hon fyller så förhoppningsvis hinner hon komma på något annat att önska sig.

Idag fick jag hämta hem barnen efter lunch, Ida-Marie var dålig i magen. (Nej jag skämtar inte!)
Hon har varit ok sedan vi kom hem, men det kan ha varit en lindrig magsjuka. Svårt att veta! Så alla barnen får stanna hemma, nu måste den jädra magsjukan försvinna från dagis någon gång!! Vi som alltid håller barnen hemma 48 timmar efter sista kräkan, och även håller syskona hemma, vi verkar drabbas värst!! Jag har tappat räkningen på vilken gång det är nu. 6 eller 7 magsjukan sedan i februari. Galet!

I morgon fyller jag år förresten. Sedan är det bara tre år kvar till trettio. Hur gick det till egentligen???

Kanske kanske

Nästa vecka ska vi åka och kolla på en 2 årig blandras. Känns allt rätt så flyttar han hem till oss i början av Juni! Stämmer allt som hans nuvarande ägare har berättat så är han den perfekta hunden för oss. Men vi lär ju träffa honom, så att vi får känna att det känns rätt. Och så ska det självklart kännas rätt för hans ägare också, som faktiskt ska lämna ifrån sig sin hund till en okänd familj.

Annars då? Ida-Marie har tagit hål i sina öron. Gissa om hon är mallig ;)
Och jag har för tillfället mitt sista nikotinplåster på mig.
Känns inte helt okej just nu. Röksuget kommer över mig men jag vill ändå inte röka. Svårt att förklara, jag föreställer mig hur jag drar in ett bloss och så tänker jag att "jag men då röker jag väl då". Men så känner jag direkt att det bara är äckligt, att jag inte vill röka. Så det är väl bra, att jag inte vill. Fastän jag vill. Äh. Vi får väl se i morgon hur det går, blir det för svårt utan plåster så får jag väl köpa sådana där sugtabletter. Kan ju vara bra att ha tillgängliga liksom...


Söndag morgon

Sitter med min kopp kaffe och försöker hålla humöret uppe. Det är svinkallt idag och jag är trött. Och så är ju helgen slut också. Gick alldeles för fort som vanligt.

Janne sover fortfarande, natt 2 utav 5 avklarad. Trist trist trist.
Jag hade planerat att gå till lekparken med barnen på förmiddagen, men vi omplanerar nog det till eftermiddagen.
Det ser ju så skönt ut utomhus när solen lyser, men så kollar man temp och den visar bara 8 grader.

När vädret är så får jag väl drömma om semestern istället. Drygt 10 veckor kvar sedan åker vi till Hindås! Sol och bad och Liseberg.