Fredag..

Idag är jag hemma från jobbet. Hoppas att det ska räcka med tre dagar för att få lite mer krafter/förhöjt blodvärde.
Pojkarna ville stanna hemma från dagis så vi är hemma. Ida-Marie har vi kört till skolan. Första gången idag som hon fick gå själv från parkeringen, jag följde henne till övergångsstället bara. Tror nog att hon tyckte det var spännande samtidigt som lite läskigt. (ja vi har lite svårt att släppa taget). Fasar lite för den dagen då hon och hennes syskon, kommer att ta sig själva till och från skolan.

Planen för denna förmiddag är att övertala pojkarna att vi ska se på film och mysa i soffan, det är väl ungefär vad jag känner att jag klarar av idag. Pust. Jag klagar mycket redan nu, och ändå är det drygt 80 dagar kvar av denna graviditet. Det lär ju knappast bli bättre inom den närmsta tiden ;)

I morgon åker Ida-Marie och Neo över till Åland med sin mormor och morfar och Jamie ska sova hos sin faster. Jag och Janne är bortbjudna på mat, mycket trevligt!

Tror att mina planer för film och mys i soffan är att glömma, pojkarna har precis plockat fram varenda leksak i Neos rum. Och man vill ju inte gärna övertala dem till tv när de väl leker tillsammans..

Oktober mörker

Trivs rätt bra med mörkret under hösten/vintern, åtminstone nu i början sedan hinner jag väl lessna.

Bara för att jag sist skrev att jag inte hade koll på dagar kvar att arbeta så var jag tvungen att räkna och det visade sig vara så lite som 35 arbetsdagar kvar!! Löjligt lite. Sedan ska jag mysa med våra underbara barn i vintermörkret. Tyvärr så kommer jag inte att vara världens roligaste mamma, då jag nog inte kommer att klara av så mycket utelek. Redan nu sätter bebis stopp om jag rör mig för fort, i går sparkade han så hårt att jag var tvungen att stanna till.

Som jag misstänkte så var mitt blodvärde inte något bra. Det hade gått ner mer trots att jag ätit järntab. i drygt en månad. Så barnmorskan skulle rådfråga en läkare och sedan blir det ev lite prover. Jag som älskar blodprover... Jag lider iaf inte speciellt mycket av det dåliga värdet, somnar som en stock klockan åtta på kvällarna rätt ofta men va sjutton, känns rätt skönt att få sooooova när jag vet att de vakna nätterna väntar inom kort. Sedan kanske det inte är så bra för min kropp eller bebis att värdet är så lågt? Jag är inte så insatt om jag ska vara ärlig.
Vågen pekade inte så farligt uppåt, bara 2 kg på 4 veckor så jag är nöjd. Andra graviditeter har det ju faktiskt hänt att jag gått upp dubbelt så mkt på samma tid.

Janne jobbar som vanligt och jag har gjort alla tråkiga måsten. Greys anatomy börjar om lite mer än en timme, frågan är om jag lyckas hålla mig vaken när jag inte har något att pyssla med?

83 dagar kvar..

83 dagar kvar till beräknad förlossning. Hur många daga det är kvar tills att jag går hem från jobbet har jag inte koll på ännu, räknar i veckor. (och det är 7 veckor kvar efter denna!!)
Funderar på att plocka ut mina två sista semester dagar för att förlänga två helger i november också. Det kan ju vara skönt med tre dagars helg de få helger som Janne är ledig!

Här hemma rullar allt på som vanligt. Ida-Marie har tappat tand nr 3 och tand nr 4. Två tänder till är lösa också.
Neo har fyllt fem år och hans rum exploderar snart av alla bakugan och bay blade (stavning?).
Och Jamie han är uppe på nätterna. Fortfarande. Eller igen.
Han kollar på bärbar dvd från sin säng tills att han somnar om. I natt satte han sig upp med ett ryck mitt under filmen och utbrast lyckligt :JAG HITTADE EN NAPP TILL!!
(måste ha legat under hans huvudkudde).

I morgon ska jag till mvc för rutinkontroll. Antar att vågen kommer att peka uppåt och att blodvärdet kommer att peka neråt.

Onsdag

Har för tillfället ingen dator hemma...barnen har lyckats krascha någonting på den. En av Jannes jobbarkompisar ska kika på den, men förmodligen så har den väl gett upp. Hårddisken alltså. Jag som hade x antal fotografier som låg och väntade på att få bli framkallade. Trist!

Idag är Neo hos sin mormor och morfar. Han fick en spruta i förrgår och fick så ont av den samt blev lite hängig. SÅ igår fick jag hämta honom från dagis och då kände jag att det var lika bra att han fick vila armen idag också.

Själv sitter jag på jobbet som vanligt och försöker hålla mig vaken. Alla barnen sov i min säng i natt. En hade ont i armen, en tog upp HELA sängen (ida) och en skulle kolla på film.. Men nu är Janne ledig i några dagar igen, så då kan han få kolla på film om nätterna med Jamie, haha.

Näe, bara minuter kvar av lunchen. Måste försöka rycka upp mig så jag får något vettigt gjort resten utav arbetsdagen!

Lathögar

Jag satt och funderade på olika anledningar till att stanna inne hela förmiddagen, men kom inte på något annat än att  jag helt enkelt är lat. Så ´jag bestämde att det fick vara slut på latheten och att det är dags att gå ut inom 15 minuter typ. Ger som förslag till pojkarna att vi ska gå till lekparen, tänker att de blir väl överlyckliga om de får komma ut. Men möts av ett bestämt nej från Jamie. Och Neo han rynkar på näsan och säger att det är för långt att gå.

ÅÅÅÅH!

Julklappar

Sitter för tillfället på BR's hemsida och letar julklappar. Känns som att resten av Sverige gör samma sak för sidan är otroligt seg...typ så seg att allt jag har lagt i varukorgen hittills (22 leksaker) kommer att vara slutsålt innan jag är klar. Sidan är rätt svår att hitta på, så jag får gå igenom varje sida för varje kategori.. Men jag slipper handla ihjäl mig "in real life". Lite webbshopping nu och så köper vi de sista julkapparna sedan.

Neo önskar sig Lego som han sett på reklamen. Jag satte kaffet i halsen när jag såg priserna på det och kan ju säga att tomten kommer inte till kapellgatan med lego för över 1000:-

Försöker ignorera..

Jamie har för tillfället ett litet utbrott. Han ligger på golvet och rullar runt och skriker för att han inte får flingor. Jag försöker ignorera honom, tänkte att jag ska se efter hur lång tid det tar innan han ger upp. Än så länge har han väl hållt på i cirka fem minuter bara.

Här hemma blir det fredagsmys ikväll. God mat, efterrätt (om janne kommer ihåg att handla den) och så lite godis efter det.

I morgon jobbar Janne igen och Ida-Marie ska sova hos Jonna. Våra små pojkar är inte mycket till sällskap på kvällarna, så jag planerar att gå och lägga mig strax efter dem i morgon kväll. Helt sjukt att jag klockan åtta varje kväll bara vill sova. Känns då som att klockan är minst elva redan. Men inte blir jag piggare av att gå och lägga mig tidigt heller!

Suck.

Onsdag morgon..

...laddar med en kopp kaffe innan det är dags att bege sig ut i kylan. -2 när jag kollade för en liten stund sedan. Det går så fort! Förhoppningsvis fortsätter tiden att springa fram i si så där 10 veckor till :D

Snart kommer resten utav familjen att vakna här hemma, men då måste jag bege mig iväg. Jag har högar med rapporteringar och inköpsplaneringar som ligger och väntar på mitt skrivbord. Ska försöka arbeta mig igenom det innan något mer hamnar på mitt bord. Snart helg!

Måndag

Eftersom internet inte fungerar hemma för tillfället och jag inte kan blogga via mobilen så blir det lite kasst med uppdateringar för tillfället.

Ida-Marie tappade tand nr 3 igår. Livrädd för blod som hon är tjöt hon så att tårarna sprutade, tills att tanden ramlade ut, då övergick hon till att asgarva och bli lyckligast i världen. Neo som stod och kollade på såg orolig ut och vill aldrig tappa en tand själv.
Lyckan var total i morse när hon upptäckte att Tandfén varit förbi under natten.

Jamie är inne i en period där han tycks vara mörkrädd. Vaknar på natten och ska absolut inte stanna i sovrummet utan försöker med allt. "Byta blöja", "dricka vatten". Sedan när vi gjort allt det så kommer det, "kolla på tv".
så i natt sov vi på soffan från halv två. Den lösningen (den sämsta lösningen) ledde till att vi somnade om på soffan efter en halvtimme, hade vi stannat i sovrummet hade vi väckt de andra barnen och förmodligen inte somnat om förrän om två timmar.

I morse satt vi och myste i soffan när Jamie plötsligt hoppade upp. "Jag ska gå och kissa. Kom och hjälp mig".

Jag tappade hakan men följde snabbt med honom till badrummet och plockade fram pottan. Han satt där en stund, men eftersom han inte lyckades kissa direkt så gav han upp för denna gång. Vill verkligen att han ska bli av med blöjan nu. Men det verkar inte han hålla med om riktigt än.

98 dagar kvar till bebis, 10 veckor kvar att jobba. Jag räknar inte alls ner, nej då inte ett dugg... Känner varje dag att "kanske jag ska börja ta ut f-penning 60 dagar innan beräknad födsel ändå?". Väldigt, väldigt väldigt lockande tanke. Väldigt.
Jag behöver få mer tid med mina troll. Jag behöver längre tid att ladda batterierna, lördag och söndag räcker inte.

Men men, jag får nog allt stå ut de sista tio veckorna. Vill inte börja nalla av f-dagarna för tidigt, de tar slut fort nod ändå.


lördag

Idag åkte vi in till Barnens Hus, barnen spenderade sina pengar på leksaker.(pengar från när de sålde marsvinen).
Neo köpte en robot som skjuter, dansar osv. Jamie är rädd för den. Han sitter på köksbordet och stirrar misstänksamt på roboten.
Ida-Marie köpte en barbie med en kjol som kan "förvandlas" till vingar.
Jamie är överlycklig över sin finger skateboard.

Avslutade med ett besök i Valbo köpcentrum. Mössor till pojkarna, dansskor och benvärmare till Ida-Marie. Själv köpte jag lösnaglar. Ångrar det köpet nu känner jag..

Här hemma blir det en lugn kväll..i går var jag så trött att jag somnade till Sons of anarchy. Då är det illa! =)

11 veckor kvar att jobba, sedan ska jag gå hem och förbereda i drygt en månad innan sjätte familjemedlemmen anländer!