Fredagsmys

Det blidde inget av med fredagsmyset. Janne jobbar. Barnen får inte äta gott på fredagar, endast lördag och jag pressade i mig en massa mackor efter jobbet och sedan alldeles för mycket kvällsmat. Så tro det eller ej, jag orkar inge chips! (Jag kanske är sjuk?)
Men ett glas vin i min ensamhet slinker ner iaf. Blir inte sent för mig idag känner jag, jag blev sömning redan på lunchen idag. Illa.

Månadens utgifter, det vill säga högen med räkningar, är betalda denna kväll. Samma sak varje månad, jag betalar dem med blandade känslor. Det är så skönt att ha det gjort samtidigt som jag så gärna skulle spara varje slant till något roligare. Speciellt efter en månad med alldeles för mycket vård av barn dagar och sjukskrivningar.

Men nu tror jag att vi är tillbaka på banan! Tillfälligt iaf. Vi gick inte i konkurs denna månad och alla är friska. *PEPPAR PEPPAR*

Underbara Söndag!

Tänk att man kan få så mycket energi "bara för att" solen kommer fram. Härligt!

På förmiddagen var det dags för snögubbe-byggning. Jag rullade en enorm snöboll, Ida-Marie och Neo fick hjälpa till att knuffa den sista biten. Boll nr två blev lite för stor, jag orkade inte lyfta upp den ovanpå den första. Janne fick halta sig fram i snön och hjälpa till, stackarn. Snögubbens huvud kunde jag lyfta själv iaf. Sedan sattes morot dit, kvistar till armar och bark till hår och barnen döpte honom till Bertil.

Efter lunch hade vi söndags-lyx-mellis. Glass, grädde, nogatsås, strössel och maränger. Mormor, morfar, farmor och farfar var allihopa förbi här.
Sedan drog vi in till Falun och storhandlade på ICA maxi. Vi borde få diplom för att vi tog med oss alla tre barnen! Men det gick faktiskt rätt bra. De slogs lite, ramlade några gånger och hördes lite för mkt några gånger. Jamie var lugn. Han hade iofs inte mycket att välja på då han satt i vagnen.

Nu låter det som att Ida-Marie och Neo försöker göra av med sista energin för dagen. Jag hör en massa tumult och Janne som säger; Jag skojar INTE! Nu tar du det lugnt! Typ. Haha. Kanske jag ska hjälpa till...?

Upprörande på fb

Läste en diskussion på fb om hurvida det är OK att lämna sovande barn ensama en liten stund. En del gick på promenad med hunden och tog barnvakten med sig för att höra om barnet skulle vakna. Medan en annan tyckte det var helt okej att åka till ICA.

Vissa saker låter väl rätt harmlöst, även om jag är av åsikten att man ska hålla sig så pass nära sitt barn så att man hör om det vaknar. Och om man tänker lite längre då. När du står där i kön på ICA så börjar det brinna i ditt hus? Någon gör inbrott? Du är med om en bilolycka på vägen hem?

Folk skriver att barn inte lider av att få skrika lite men vad vet vi egentligen om det? Minns du det från när du själv var liten eller har ett spädbarn berättat det för dig kanske? Vet vi egentligen alldeles säkert att ett litet barn inte upplever totalt skräck när ingen kommer fastän det har gråtit i flera minuter?


Vårsol

Massor utav sol idag! Så härligt! Försökte skotta av soldäcket nyss men gav upp rätt fort. Det brukar ju vara jag som sköter skottandet av just soldäcket och det brukar inte vara några problem. Men nu gick det alltså inte trots att jag hoppade på spaden så vägrade is/snön att ge med sig. Så det får väl smälta bort då! Borde vara borta lagom till mitten av Juni ungefär.

Idag vill jag helst av allt vara ute hela dagen! Men det är inte bara på soldäcket som vi har lite för mycket snö, även hela trädgården har lite för mycket snö så att släppa ut barnen där fungerar inte, det går inte att leka där. Undrar om barnen också vill ligga i en solstol hela dagen med en bok? Vore fin fint det.

Fick en present av mamma och pappa idag, bara så där. En ny plattång! Precis vad jag behövde/verkligen ville ha då min råkade gå sönder för ett tag sedan. Tack tack världens bästaste! <3

Nikotikotiiiin och jag

Använder nikotinplåster sedan i igår morse. Fungerar mkt bra än så länge. Inget röksug alls och jag har faktiskt varit riktigt trevlig. Känner mig visserligen lite grinig för tillfället men det beror nog på att jag är hungrig och har jobbat hela dagen. Det var förresten inte så lämpligt med strömavbrottet i Hofors idag. Brödet brann i ugnen hos oss.

Inga-Lill stod precis och berättade om filmen Paranormal acivity för mig, lite läskiga saker som händer, då det helt plösligt blev mörkt och alldeles tyst ute på lagret där vi stod. Läskig tajming!

Tisdag

Solen letar fram välmående här hemma. Neo strålar som aldrig förr. Den busiga glädjen lyser i ögonen på honom. Han ser ut att må så himla bra! Man blir alldeles varm i hjärtat. Han rakade av sin tuppkam igår också, tror minsann att han växte fler centimeter. Han ser så lång ut helt plötsligt. Älsklingen. (Okej, han fick lite hjälp med rakningen).

Neo gav mig misstänksamma blickar i morse, jag fattade inte varför. Sedan slog det mig, jag färgade håret svart när barnen hade gått och lagt sig. Haha, stackars barn. Alldeles nyvakna och fattar inte riktigt vad det är som är annorlunda med morsan.

I morgon ska jag börja ett nytt liv - igen. Jag har införskaffat mig lite hjälpmedel i dag så nu J***ar! ;D

Måndag

Hela helgen var det kalasande. Först för Jamie och sedan för barnens kusin Matte. Som vanligt gick helgen alldeles för fort. Måndag redan. Visserligen gick måndagen riktigt fort, nu är det bara resten utav veckan kvar.

Här hemma är allt nästan som vanligt nu. Barnen är friska *peppar peppar*, tyvärr är Jannes fot inte okej än, men det kommer. I morgon ska barnen på förskolan (den var stängd idag så Janne fick ha barnen hemma. Jamie gjorde allt för att tvinga sin pappa att jaga honom runt hela huset, haha).
I morgon får de busa med alla kompisarna så får pappan vila upp sin fot ordentligt medan mamman tjänar pengar ;) (Jag kan vara lite kaxig just nu, Janne tjänar ju några tusen (!!) mer än mig när han är frisk. Bara för tillfället som jag drar in mest i familjen).

Väntar nu in att Jamie ska somna, han var lite piggare än vanligt ikväll. Sedan blir det hårstudio här hemma. Janne ska bli korthårig och jag ska byta hårfärg igen! Otippat eller hur?! =)

Trollunge 2 år

Älskade Jamie fyllde 2 år i torsdags! Favoritpresenterna hittills är en trampbil och en Rorri bil. Idag ska han ha kalas för släkten, jag sitter och tar en paus medan Jamie sover middag. Sedan ska jag sätta fart med att göra tårtorna. Har bakat typ hela veckan känns det som, ändå blev det bara 4 sorter. Mamma var supersnäll och bakade bullar och mockarutor. Finns det något tråkigare än att baka? Var dum nog att prova baka något helt nytt också, snickerskaka och nötchokladrutor. Vilket jävla kladd. Supergott, men alldeles för kletigt att få ut smeten. Det gillar vi inte.

Sedan blev det enorma brysselkex (sist jag bakade dem blev de pyttesmå, kanske de blir normala nästa gång då?) och så chokladmuffins. Planen var att jag skulle baka bregottkakor och chokladciggarer också men all energi försvann. Orks int mer nu!

Plocka undan lite mer här hemma nu, barnen är inte med på mitt förslag om att det inte behöver ligga leksaker överallt när vi får besök.